Reacties voor: Apple kan vanaf nu sneller gezondheidstoepassingen ontwikkelen

Apple en Fitbit mogen sneller gezondheidsaccessoires ontwikkelen, dankzij een versneld pilotprogramma voor goedkeuring.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 3 reacties

  1. Goed nieuws! Is ook hard nodig dat nieuwe en belangrijke gezondheidsfuncties aan de Apple Watch worden toegevoegd. Oorspronkelijk werd gedacht dat die al in de eerste Apple Watch zouden komen. Over vertraging gesproken…

  2. Origineel geplaatst door Macaanzee
    Goed nieuws! Is ook hard nodig dat nieuwe en belangrijke gezondheidsfuncties aan de Apple Watch worden toegevoegd. Oorspronkelijk werd gedacht dat die al in de eerste Apple Watch zouden komen. Over vertraging gesproken…

    Herkenning van hartritmestoornissen is patroonherkenning en dat gaat dan om de interpretatie van de gemeten pulsen. Dat kan volledig in software. Als je de pulsen ziet die de allereerste AppleWatch oppikt, zitten daar al veel kenmerken in die voor analyse te gebruiken zijn – als de software daarvoor maar ontwikkeld wordt.
    Met andere woorden: het zou technisch met alle totnutoe verschenen AppleWatches moeten kunnen.
    Alleen zouden die dan alsnog gekeurd moeten worden.
    (voor mij persoonlijk hoeft dat overigens niet; ik zou dat alleen als indicatie gebruiken om afwijkingen bij een cardioloog te laten nagaan)

  3. Als dit net zo’n succes wordt als alle ander gefaalde projecten van Apple (Apple radio, Apple tv, Apple car en hun saffier fabrieken) hou ik m’n hart vast.

    Apple heeft ook helemaal geen feeling met gezondheid en medische toepassingen. Apple is vooral een softwarebedrijf. Schoenmaker hou je bij je leest.

    Dit in tegenstelling tot Samsung die niet alleen al decennia zeer hoogwaardig ziekenhuisapparaten maakt (waaronder geavanceerde CT scanners) maar ook medicijnen maakt en zelf twee grote ziekenhuizen heeft waar ze veel mee samenwerken en die veel onderzoek voor ze doet.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.