Reacties voor: Apple sluit Britse deals voor iBookstore

In Groot-Brittannië zijn vanaf vandaag boeken te koop in de iBookstore, zodat ze kunnen worden aangeboden op de iPhone en iPad. Apple heeft namelijk deals gesloten met vier Britse uitgeverijen.
Lees het complete artikel → Apple sluit Britse deals voor iBookstore
Elger van der Wel -

Reacties: 10 reacties

  1. Ze nemen Europa dan niet echt serieus met maar 2 vertegenwoordigers…

  2. Inderdaad, ze mogen de Europese markt wel iets serieuzer nemen.

    Het is natuurlijk wel veel complexer in Europa, we zitten hier meet zeer veel landen met allemaal hun eigen regelgeving.

  3. He dat is vervelend; je kunt geen account aanmaken voor gratis app. in de Engelse iTunes Store. of kijk ik verkeerd?

  4. Voor de gene die over nederlandse markt begint te zeuren je hebt een vaste boekenprijs in nederland.
    Apple wil lage prijs is in strijd met de wet.

  5. Volgens mij heeft Apple voor Duitsland en Frankrijk en mogelijk ook andere landen deals kunnen sluiten. Als je de website bekijkt zie je bij de iPad->Features->iBooks pagina’s Duitse en Franse boeken staan.

    Voor Nederland zijn deze deals waarschijnlijk nog niet rond, want op de feature pagina staan alleen de gratis engelse boeken afgebeeld.

  6. Goh… waar heb ik dat eerder geschreven…

  7. Wij, de Europeanen mogen eBooks wel eens wat serieuzer nemen. Waarom zou Allpe hier energie in steken als bijna niemand op het product zit te wachten! We zitten passief te wachten tot de Amerikanen hun ideeën aan ons ter beschikking stellen, en klagen dan nog dat het te laat en te weinig is.

  8. @Roland: Waarom zou Apple hier energie in steken? Nou, uhm even denken hoor: omdat ze er misschien zelf mee aan komen zetten? Als zij dat bij de iPad presenteren dan verwacht ik ook dat ze het goed uitwerken. En het niet op hetzelfde drama uitdraait als met films in Nederland (die er dus nog steeds niet zijn). Apple faalt op het gebied van (gelokaliseerde) films en tv-series. Hopelijk gaat het met de boeken wel beter.

  9. @WvB22: ik geef Roland toch wel gelijk. De kranten staan altijd vol met anti-eBook verhalen … En Apple kan op zijn dode gemak wèl de films en tv-serie’s activeren in Nederland, België en de rest van Europa. Maar ooit al eens nagdacht aan het monopolie van de digitale tv (VOD). Er zijn namelijk downloadlimieten. Als jij na 3 films te downloaden niet meer snel wil kunnen surfen, bel dan snel eens naar Apple :-).

  10. @WvB22: Dat heeft niets met Apple te maken en alles met wetgeving!

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.