Reacties voor: Apple slaat terug met nieuwe Get a Mac-filmpjes

Apple heeft nieuwe Get a Mac-commercials gemaakt, waarin de PC op vier manieren voor gek wordt gezet: teveel kans op virussen, uitgeklede software en geen gezichtsherkenning in de foto-software.
Lees het complete artikel → Apple slaat terug met nieuwe Get a Mac-filmpjes
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 38 reacties

  1. In de bovenste staan alle filmpjes achter elkaar.

  2. hahaha die laatste, ‘I couldnt hear you tru my virusproof mask’. Grappig die filmpjes, maar ik denk dat windows toch de meeste mensen trekt, omdat het simpelweg gewoon goedkoper is om een laptop/pc te kopen.

  3. God gave us Adam, Eve and an Apple

    Why the h@ll did we make Windows????

  4. hahaha ze zijn weer eens geweldig zoals altijd 😀

  5. Filmpje 1 zitten ze allemaal al in 😉

    Dat legal copy gebeuren vind ik ietwat hypocriet, als er toch 1 bedrijf is van de kleine lettertjes en ingewikkelde garantie structuren dan is het Apple wel.

  6. Ja idd … Heb nu al 2 jaar een MacBook (Black) en ben daar nog altij friggin’ content van!! Ik ga toch ni rap verandere naar windoos zenne … En de mense denke da ge veel betaald ma zen er ook geen windoos-laptops van €1.500??? En hoe lang gaat zo’n windoos-laptop mee? Zoals ik al zei: mijn MacBook gaat al 2 jaar mee. Had 1 keer een probleem met mijn harde schijf maar da kwam door dat em uit mijn hande schoof en op mijn bureau is “gevalle”. Voor de rest: GEEN PROBLEMEN MET MAC!
    Gelijk ‘t filmke zegt: Geen probleem met virusse, geen gezeik met foto’s te zoeke of liekes (iPhoto & iTunes), en zo veel meer

    ONCE YOU GO MAC, YOU NEVER GO BACK!!!

    En de filmkes zijn wel altijd geslaagd!!

  7. Ahh dat botnet op de mac wat ontdekt is door de makers antivirus software, waarvan op alle mac fora bekend was dat er Gehackte versies van de iWork/Photoshop installers op torrent stonden en ja als je die gaat instaleren dan moet je een wachtwoord opgeven waardoor je dus zelf willens wetens een “virus” op je mac installeert met alle rechten van een admin, ja idd daar had ik wel over gehoord, tis al bijna net zo erg als in windows land en ik ga dan ook snel de antivirus software van de genoemde bedrijven kopen en installeren natuurlijk ;-).

    Wat betreft de filmpjes, soms zijn ze erg grappig , maar ik vind het ook heel kinderlijk hoe beide bedrijven elkaar bestrijden in de campagne’s.

  8. Haha, geniaal

    Ik begin ook te twijfelen of ik een Mac ga kopen..

  9. is dat niet justin long?? (in dat filmpje)

  10. @AND: inderdaad.

  11. Het is reclame en dus een uitvergroting van de werkelijkheid. Tcoh zijn ze weer erg leuk.

    Bovendien, laten we eerlijk zijn: windows is het gewoon net niet!

  12. Ik denk dat het gevoel dat deze filmpjes overbrengen veel belangrijker is dan de inhoud. Simpel en niks teveel.

    De advertenties van Microsoft zijn hiermee vergeleken rommelig en ingewikkeld.

    Microsoft laat zich bovendien nodeloos door Apple uit de tent lokken.
    Ze hadden veel beter Apple kunnen negeren en een serie korte advertenties kunnen maken met telkens een reden waarom nog steeds de overgrote meerderheid van alle computers ‘gewoon lekker’ Windows draait.

    Dat Microsoft in de aanval is gegaan tegen Apple, zegt iets over hoeveel zorgen ze zich maken…

  13. Als eerste is het triest dat MS dit probeert te bevechten, het heeft geen zin en iedereen kent de reputatie van MS.
    Die van Apple ook, die alles maar eenvoudig wil aanmerken….
    Windows en Mac zijn twee verschillende dingen. Dat OSX zo succesvol is, is dat het op beperkte hardware draait en op unix.
    Windows moet veel meer ondersteunen. En de grote handicap is dat ze niet van scratch iets kunnen ontwikkelen, omdat Microsoft de hardware niet verkoopt…. en Mac wel. Als Mac iets in de hardware veranderd, kunnen ze de software er direct naadloos op aan laten sluiten. Windows moet compatible blijven.

    Maar als Windows 7 net zoiets wordt als Vista, wil ik ook een Mac. Al die toevoegingen om ingewikkelde dingen overzichtelijk te maken werken niet. En ik als advanced gebruiker wil graag wat vrijheid overhouden. En niet van die pruts wizards en helpers of hondjes over de vloer!

  14. Heeft iemand die filmpjes bekeken van MS?
    Viel me op: op het eind van het filmpje staat er !Windows!: Life without walls, nou niet zonder firewalls in ieder geval…. xD
    Verder vindt ik alle filmpjes van Apple weer zeer geslaagd!

  15. Als je dat verhaal van die Lauren leest, merk je wat een zeldzaam domme muts Microsoft hier aan de haak geslagen heeft. Ontmaskerd als animatrice, actrice enz. had ze zelf geen enkel commentaar en wees een haar aangeboden splinternieuwe 17″ MacBook af.
    Ook kon ze geen enkele ervaring melden met de HP laptop vanwege een NDA agreement.
    Haha
    Een NDA voor een product dat je aan het promoten bent !!
    Zodat je nooit kan vertellen hoe vodde dat is !!
    Prima typje voor die wat “uncoole” PC fatso, die zich ook niet echt meer in het openbaar hoeft te vertonen vrees ik.

  16. Zo slecht is Windows ook weer niet.

  17. ik vindt het niet erg dat PC meer aandacht krijgt, dan kunnen de skript kiddys zich ook beter concentreren op de PC :).

    ik ben geen fanboy, maar bij het kopen van mijn iMac dacht ik nog maanden van windows gebruik te moeten maken, maar dat was maar uren, daarna permanent iMac 🙂

  18. Origineel geplaatst door Phrsh
    Ja idd … Heb nu al 2 jaar een MacBook (Black) en ben daar nog altij friggin’ content van!! Ik ga toch ni rap verandere naar windoos zenne … En de mense denke da ge veel betaald ma zen er ook geen windoos-laptops van €1.500??? En hoe lang gaat zo’n windoos-laptop mee? Zoals ik al zei: mijn MacBook gaat al 2 jaar mee. Had 1 keer een probleem met mijn harde schijf maar da kwam door dat em uit mijn hande schoof en op mijn bureau is “gevalle”. Voor de rest: GEEN PROBLEMEN MET MAC!
    Gelijk ‘t filmke zegt: Geen probleem met virusse, geen gezeik met foto’s te zoeke of liekes (iPhoto & iTunes), en zo veel meerONCE YOU GO MAC, YOU NEVER GO BACK!!!En de filmkes zijn wel altijd geslaagd!!

    kerel doe niet zo overdreven pro apple. Het is een tof product, maar mijn windows laptop gaat nu al 3 jaar mee zonder enig probleem. Ik koop een nieuwe, omdat ik op deze ben uitgekeken, en hem aan mijn moeder wil geven.

    sorry maar jouw reactie slaat echt nergens op… Sowieso ontploffen oid windows laptops niet omdat er windows opstaat maar puur omdat hardware fabrikanten het goedkoopste van het goedkoopste willen gebruiken..

  19. Origineel geplaatst door Cloverfield
    Als eerste is het triest dat MS dit probeert te bevechten, het heeft geen zin en iedereen kent de reputatie van MS.
    Die van Apple ook, die alles maar eenvoudig wil aanmerken….
    Windows en Mac zijn twee verschillende dingen. Dat OSX zo succesvol is, is dat het op beperkte hardware draait en op unix.
    Windows moet veel meer ondersteunen. En de grote handicap is dat ze niet van scratch iets kunnen ontwikkelen, omdat Microsoft de hardware niet verkoopt…. en Mac wel. Als Mac iets in de hardware veranderd, kunnen ze de software er direct naadloos op aan laten sluiten. Windows moet compatible blijven.Maar als Windows 7 net zoiets wordt als Vista, wil ik ook een Mac. Al die toevoegingen om ingewikkelde dingen overzichtelijk te maken werken niet. En ik als advanced gebruiker wil graag wat vrijheid overhouden. En niet van die pruts wizards en helpers of hondjes over de vloer!

    je kan vrijwel alle wizzards en meldingen uitzetten in vista door je als poweruser etc registreren. Hierdoor krijg je niet elke keer de vraag “weet je zeker dat je iets wilt intalleren?” etc.

  20. Kijk tis heel simpel Mac’s lijken duurder in aankoop maar
    Je koopt een mac (doen!!!!!)

    ik heb aan mijn mac 20″ (december 2008) 1302euro betaald leek mij ook heel wat geld voor een computer

    Maar!!!! Je krijgt alles wat je nodig hebt:

    – Leopard OS X (Besturingssysteem van mac)
    – iLife (iTunes, iChat, iMovie, iPhote, Garageband, iDvd, iCal, Spaces)
    – iWork (Pages, Numbers, Keynote)
    – Toetsenbord
    – Muis
    – Webcam
    – Micro
    – Remote

    Dat allemaal voor MAAR 1302euro en het is allemaal top kwaliteit bij een pc moet je:

    besturingssysteem, toetsenbord, scherm, muis, webcam, micro, remote, tekstverwerking nog eens bij kopen en om dan kwaliteit te hebben betaal je ook een goed prijsj

    Geef mij maar men iMac heb 5 jaar pc gehad heeft me pakke geld gekost gwn voor de pc alleen en de gadgets + de 500 keer dat hij binne moest om te laten herstellen

    Apple Rocks The World!

  21. @dannyy:

    Ik denk dat je ( helaas ) gelijk hebt, veel mensen gaan toch voor goedkoop. En hebben de vele, waanzinnige handige, extra’s niet echt nodig. Bovendien blijft de overstap nog steeds een grote isseu..maar mijn volgende computer word zéker een Mac 😀 Ik gek van dit gezeik..

  22. @Robin:

    * Ik word gek van dit gezeik natuurlijk 😉

  23. Een Mac mag dan wel duurder zijn in de aanschaf, maar uiteindelijk ben je evenveel geld kwijt ( aan o.a. virusprogramma’s, af en toe weer naar de pc boer omdat je computer weer eens hopenloos vastgelopen is).

    Ik had hiervoor een pc laptop die drie jaar mee ging. En toen was die echt dood. Daarvoor een iBook gehad die inmiddels nu bijna 6 jaar oud is en draait zonder problemen Leopard. Deze is echter naar mn vader gegaan en heb zelf nu een Macbook.

    De ervaring met MS heb ik gehad en ben blij weer terug te zijn bij Apple.

  24. en de filmpjes zijn uiteraard weer als vanouds.

  25. Dat gemekker :”een apple is duur”
    Probeer eens een PC van twee jaar oud te verkopen en een Apple.
    Dan weet ik zeker dat je voor de Apple veel meer terug krijgt dan een PC.

  26. Origineel geplaatst door Julian
    Een Mac mag dan wel duurder zijn in de aanschaf, maar uiteindelijk ben je evenveel geld kwijt ( aan o.a. virusprogramma’s, af en toe weer naar de pc boer omdat je computer weer eens hopenloos vastgelopen is).Ik had hiervoor een pc laptop die drie jaar mee ging. En toen was die echt dood. Daarvoor een iBook gehad die inmiddels nu bijna 6 jaar oud is en draait zonder problemen Leopard. Deze is echter naar mn vader gegaan en heb zelf nu een Macbook.De ervaring met MS heb ik gehad en ben blij weer terug te zijn bij Apple.

    En waren je problemen te wijten aan de software? Als je laptop binnen 3 jaar dood was, lijkt mij van niet.

  27. @Evilghost:

    Daar moet ik je gelijk in geven. Maar ook in de software had ik wel de nodige problemen. Dat de laptop het uiteindelijk begeven had was te wijten aan een kapot moederbord. Maar ik had nooit gekke dingen gedaan met de laptop. Hij stond eigenlijk altijd op een vaste plek. Wat dat betreft is mijn ervaring dat Mac’s toch een langere levenduur hebben.

    Dat bedoelde ik te zeggen. het was inderdaad niet erg duidelijk in mijn vorige post.

  28. Ik heb zelf een Sony Viao laptop, maar wil heel graag een Macbook halen het liefst de Pro(Dus ik moet nog ff sparen).

    Ja het kost wel wat zo’n Mac maar ik heb zelf ook 1400 voor de Viao gedokt. Ik was blij in het begin met mn Viao en de nieuwe Vista, maar op een gegeven moment is het gewoon gezeik met dat ding. Updates die niet willen updaten, opnieuw-opnieuw opstarten, explorer steeds afsluiten.

    Weet je het is voor mij nu een ritueel geworden dat als ik een tabblad in IE 8 afsluit dat ik 2 foutmeldingen en een baloon rechts onder weg klik. Iedere fokking tabblad!!

    Ik dok graag voor een Mac, en ik hoop dat dat mijn verlichting wordt zoals iedereen predecteert. Ben in ieder geval ontzettend blij met mijn iPhone. De iPhone; zo hoort het gewoon. Als ik de ‘Bold’ van mijn zus moet instellen of zo dan raak ik gefrustreerd na 5 minuten(zonder te overdrijven; eerlijk).

  29. Moest zondag weer eens met windows werken, gadverdamme. Na het opstarten meteen dat foutmedlinggeluid, en een error-schermpje. Ben ik blij dat ik al sinds de LCIII uit ’93 met een Mac werk. Windows is ***.

  30. Of Macintosh, beter gezegd.:)

  31. Vista explorer crash na een nieuwe installatie van Vista, ehhh explorer is een onderdeel van Windows?
    Niet 1x maar crash en weer crash explorer en niet alleen op mijn computer!!!!!!!!!!

  32. Hier een nieuwe mac gebruiker.. draai nog windows xp via vmware (voor div proggies werk) en kan niet anders zeggen dat ik super happy ben!! Wat een apparaat zeg. Een witte nieuwe macbook gekocht voor 900 euro. Een duo core 2.0 met 2 gb intern.

    Ik kan het echt iedereen aanraden. Het kost iets meer, maar het plezier wat je ervoor terugkrijgt..priceless 😉

  33. Na 16 jaar Windows ervaring ben ik in oktober 2007 ook overgestapt naar de Mac. En wat een opluchting was dat.

    Daarvoor altijd met goede systemen (geen goedkope rommel) van de zaak gewerkt; laptops en desktops. Dus hardwarematig zat dat heus wel ok.
    Maar de software van MS is gewoon niet in orde. En de ellende begint al met het ‘vollopen’ van het register. En dat wordt met de week erger. Het apparaat wordt onherroepelijk trager.

    Degene die nog nooit met een Mac voor een langere tijd hebben gewerkt, kunnen zich dat waarschijnlijk niet voorstellen; maar met een Mac gebeurt dit dus niet. het apparaat schoont zichzelf op.

    En verder de eenvoud, het to-the-point zijn, de looks en het feit dat het echt gewoon werkt (altijd!) maakt de Mac voor mij de beste computer die er is.

    En dat heeft niets te maken met fanboy’isme, wat sommige altijd Mac gebruikers voor de voeten gooien. Het is eigenlijk meer een verwondering dat het dus wel kan werken, en een boosheid dat je er niet eerder naar geswitched bent.

  34. @marcoooo:
    En voor welke diverse programma’s dan eigenlijk?

  35. Daar gaan we weer… En jawel, onddanks mijn iphone hoef ik echt geen mac (nooit!). Niet dat het geen mooie machines zijn hoor (vooral het uiterlijk maar er zit ook wel ok hardware in) maar het is zo’n enge cult. Lijkt wel scientology ofzo. Lees hier boven een aantal voorbeelden met powerkreten als “once you go mac you never go back” en tsja als ervaren computergebruiker (pc, mac, linux) kan ik dat alleen maar heel erg dom vinden. Het is heel simpel: iedere discipline vraagt om een andere hardwareconfiguratie. Nou werk ik voornamelijk met 3d software en daarvoor moet je toch echt zo ver mogelijk bij een mac vandaanblijven. Virusproblemen? Neuh hoor zolang je weet wat je doet is er geen enkel probleem. En voor mij ook erg belangrijk: upgraden… Bij een mac practisch onmogelijk of onwaarschijnlijk duur maar in een pc gooi je zo ff een nieuwe cpu/videokaart/moederbird etc.
    Kortom, voor mij werkt een mac gewoon niet… Koop gewoon waar jij wat aan hebt en laat je niet in die vete meesleuren want als er ieys DOM is is het wel een mac (of pc) kopen omdat het een mac (of pc) is!
    En alsjeblieft applemannetjes, stop nou gewoon met dat zielige fanboygedrag!

  36. Leuke reclames.
    Over het laggen op Vista, de pc die wij kochten was gespecialiseerd in mulitasken. Right. PC maybe. Vista? Nops. 🙁

    Merk je echt, dus ze hebben een punt 😉

  37. @sjowol

    Je zal misschien heel specifieke 3D software gebruiken maar ik heb ook veel met Maya gewerkt en renderman (Pixar, ja dat bedrijf van Steve Jobs van Apple….. om maar de beste animatie studio ooit te noemen) en dat is toch echt gewoon beschikbaar voor OSX.

    Wat betreft de virus problemen, kun je wel roepen dat jij er geen last van hebt. Ik weet bijna zeker dat als jij niets hebt draaien dat jou computer nu ook aan het bijdragen is aan een botnet met alle spam problematiek als gevolg. In 2006 waren er al meer dan 120.000 (ja Honderd twintig duizend!!!!!!!) virussen. Op OSX tot nu toe nog niets.

    Ik hoor wat dat betreft wel eens het argument dat OSX gewoon niet populair genoeg zou zijn. Nou vond ik vroeger dat virus gebeuren allemaal erg interessant en
    neem nou maar van mij aan dat er voldoende interesse is vanuit de hacker-hoek om een virus te schrijven voor de Mac. Die zou dan voor altijd de boeken in gaan met het eerste virus.

    Dat randapparatuur e.d. duurder is kan ik je niet anders dan gelijk in geven. Het is gewoon duurder. En budget modellen worden niet gemaakt. Maar een vergelijking tussen een zelfbouw systeem en een Mac gaat niet helemaal op. Ik kan in ieder geval echt genieten van een mac die open staat. De zorg voor het ontwerp zijn bijna onovertroffen en dat begint al bij de verpakking. Dat zie je niet bij veel bedrijven. Maar dat vind ik belangrijk, ik snap dat niet iedereen dat vind.

  38. @ woenwoen

    Inderdaad…. Zelfs de binnenkant van een mac is erg mooi.

    @ Sjowol

    Er zijn inderdaad veel Apple fans, maar mogen mensen tegenwoordig niet meer enthousiast over een product zijn? Ikzelf kan me niet echt een fan noemen (het is en blijft immers maar een computer) maar ik ben wel helemaal lyrisch hoe alles werkt en hoe mac’s eruit zien.

    Het is bij mij meer zoals Joid het omschreven heeft: het is meer verwondering.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.