Reacties voor: ‘Apple SIM voorlopig niet in iPhone’

De Apple SIM komt voorlopig niet in de iPhone, zegt een Apple-topman. Dat komt omdat je een iPad meestal niet bij de provider koopt.
Lees het complete artikel → ‘Apple SIM voorlopig niet in iPhone’
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 6 reacties

  1. Zit die sim ook in de Air2/Mini3 zonder 3/4G module?

  2. Jammer weer dat zon mooie uitvinding weer de grond in wordt geboord door onder andere de providers. En waarom, omdat providers er niet op zitten te wachten. In tegenstelling tot de consument voor wie dit gewoon super zou zijn onder andere in het buitenland.

  3. Hier kon je op wachten! De providers zijn bang voor hun concurrentie positie. Apple is Zo’n sterke speler die in het verleden al aardig heeft aangetoond markten over te kunnen nemen. Kijk bijvoorbeeld naar de muziek markt met iTunes en de iPod.

    Stel dat Apple naast de sim straks ook provider gaat spelen? Wat gebeurd er dan met de providers… Ze zijn als de dood dat ze markt positie verliezen aan Apple!

  4. @Leander: dat zie ik echt niet zo snel gebeuren. heb je wel enig besef wat er voor nodig is om “provider te spelen”?

    Ander punt is wel dat ik snap dat Apple het stilletjes probeert in te voeren. Het is nog een halfbakken product. Eentje met potentie maar de simlock zorgt er op dit moment wel voor dat het never zal aanslaan als ze dat punt niet gaan oplossen. Daar hebben ze dus echt de providers bij nodig en ik ben erg benieuwd hoe ze die gaan overtuigen.

  5. De iPad heeft zo’n groot marktaandeel, dat providers ontzettend veel inkomsten mislopen als ze de Apple SIM niet gaan ondersteunen. Apple weet dit en het lijkt mij een kwestie van tijd voordat de providers dit ook gaan inzien.

  6. @Wouter: De Ipad heeft momenteel nog het grootste aandeel in de tablet markt maar Samsung komt er aan. Sterker nog er zit niet veel verschil meer tussen.
    Daarbij komt ook nog eens dat het Ipad aandeel steeds kleiner wordt en opgeslokt wordt door Samsung.
    Waarbij volgens de cijfers het YoY groei percentage van Apple Ipad -16% is. Yep dat is dus een min ervoor. Voor dezelfde periode laat Samsung een YoY groeipercentage zien van 32%.

    Dat kan ook een factor zijn voor de providers…

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.