Reacties voor: Apple wil schikking vanwege trager maken van iPhones

iPhone-bezitters krijgen geld
Apple gaat voor een bedrag van maximaal 500 miljoen dollar schikken met gebruikers, vanwege het trager maken van iPhones. In 2017 werd er een collectieve rechtszaak gestart in de VS en nu is het voorlopige schikkingsvoorstel naar buiten gekomen.

Reacties: 14 reacties

  1. Ik vindt dit echt onzin dat consumenten hierover lopen mekkeren. Apple had het ook niet kunnen doen en je lekker aam je lot over kunnen laten zodat je uiteindelijk zelf je accu zou laten vervangen. Deze aanpassing zorgt er juist voor dat je je iPhone langer kunt gebruiken door de effectieve levensduur van je accu te verlengen.

  2. Sure, USA only. Grml… Heb een 7 en 6s in huis. Ik had wel fraai gevonden om die paar tientjes te mogen ontvangen (in vorm van tegoedbon was ook goed geweest) maar ik zat er niet op te wachten, eerlijk gezegd. Ik wist niet dat de zaak nog liep, maar ja, USA he, het land van miljoenenclaims…

  3. Wil je in aanmerking komen voor de vergoeding, dan zul je Amerikaans bezitter moeten zijn van de volgende toestellen met iOS 10.2.1 of nieuwer

    Als je een iPhone 6s uit Amerika hebt dan voldoe je zeker alsnog niet aan de voorwaarden neem ik aan..?

  4. @iDennis: Eigenlijk moet je het eerste deel van het artikel ook lezen. De grootste issue is het vertragen van iPhones toentertijd via iOS updates. Toen dat aan de oppervlakte kwam heb ik hier op dit forum vrolijk mee zitten mekkeren. Een tijd lang ook geen updates geïnstalleerd, maar op een gegeven moment houd je dat toch niet vol🤪

  5. Origineel geplaatst door iDennis
    Ik vindt dit echt onzin dat consumenten hierover lopen mekkeren. Apple had het ook niet kunnen doen en je lekker aam je lot over kunnen laten zodat je uiteindelijk zelf je accu zou laten vervangen. Deze aanpassing zorgt er juist voor dat je je iPhone langer kunt gebruiken door de effectieve levensduur van je accu te verlengen.

    Eens!

  6. Wat een bullshit van de mensen.
    Het gaat ze alleen maar om de centen…
    Dat deze functionaliteit ervoor zorgde dat ze niet steeds moesten wachten tot hun iPhone weer opgestart was nadat deze onverwacht uitgevallen was… Ze zouden al die zeikers en azijn pissers aan moeten klagen! Bah!

  7. Jammer. De EU doet weer niks.

  8. @Danny: Het is ook nooit goed. Als Apple niets had gedaan, zou men hebben geklaagd over uitvallende iPhones. *Begin rant* Daarnaast is de iPhone 6 uitgebracht in september 2014. Koop gewoon een nieuwe. Hoeveel andere fabrikanten ondersteunen hun smartphones vijf jaar? *Einde rant*

  9. Misschien kan je t vergelijken met dat een fietsenmaker bij onderhoud je fiets minder snel laat gaan omdat je banden beginnen verslijten. En dan niks zeggen.
    Het gaat erom dat t gemeld moet worden, niet of t wel of niet goed is voor je fiets/iPhone.

    Ik vond t idee ook prima, t niet vertellen niet.

    En heeft de Consumentenbond in NL geen ballen ofzo?

  10. Nee, inderdaad. Het enige wat ze eigenlijk verkeerd gedaan hebben is het feit dat ze het niet duidelijk gecommuniceerd hebben. Achteraf hebben ze trouwens netjes de prijs van een batterijvervanging laten zakken tot €29, wat toch wel €40 verschil was met de originele prijs.

    Jammer van de communicatie, maar netjes opgelost wat mij betreft.

    Het keyboard-debacle van de MacBook Pro’s daarentegen is véél erger in mijn ogen. Daar wisten ze dat de toetsenborden ruk waren (van de 12″ MacBookjes) en toch hebben ze ‘m over de hele lijn ingebouwd. Koop een computer van €3000 en dan krijg je zoiets? Vier jaar garantie? Dat is niks voor een toestel dat normaal gezien dik tien jaar zou moeten kunnen dienen.

  11. Origineel geplaatst door iDennis
    Ik vindt dit echt onzin dat consumenten hierover lopen mekkeren. Apple had het ook niet kunnen doen en je lekker aam je lot over kunnen laten zodat je uiteindelijk zelf je accu zou laten vervangen. Deze aanpassing zorgt er juist voor dat je je iPhone langer kunt gebruiken door de effectieve levensduur van je accu te verlengen.

    Helemaal mee eens!

  12. @Kaas: Niks ervan. Apple deed dat omdat het wel moest, niet omdat zij consumenten een cadeautje gunde. Het is een bedrijf dat net als andere bedrijven gewoon in haar eigen belang handelt.

    Apple ontkende destijds dat de iPhones trager werden door de updates en moedigde iedereen aan gewoon de iPhones up te daten terwijl ze wisten dat dit de iPhones trager maakte. Dat is misleiding, geen “gemekker” van de consument. Beetje moe van de fanboys die alles maar altijd proberen goed te praten no matter what. Apple zat fout en moest dit wel rechtzetten, punt.

  13. @N.: nou ik vind 5 jaar helemaal niet lang wanneer je naar andere spullen kijkt hoe lang je die gebruikt of kunt gebruiken.

    Los daarvan, opzich niet een probleem wat Apple doet, als ze t maar communiceren en mensen de mogelijkheid geven het te omzeilen.

    Beide gebeurd nu!

    En dankzij dit kun je opzich ook nog langer met je toestel zonder nieuwe accu .

  14. @Vladimir: Geheel mee eens!

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.