Reacties voor: Apple rondt bouw van gigantisch datacenter in 2010 af

Apple bouwt in North Carolina een gigantisch datacenter dat tweemaal zo duur en vijfmaal zo groot is als een normaal datacenter. Wellicht bedoeld voor iTunes in de cloud.

Reacties: 27 reacties

  1. wel een beetje aan de kleine kant 😉

  2. Hopelijk wordt het voor een soort cloud dienst gebruikt

  3. Hopelijk pakken ze meteen MobileMe aan. iDisk kan wel wat snelheid gebruiken.

  4. Ik wist niet dat MobileMe zo populair was

  5. Ja, let maar op. Mobile Me, iDisk, iLife (iPhoto, iMovie, iWeb en Garageband) en iWork (Pages, Numbers en Keynote) gaan allemaal in de cloud. En het wordt een gratis dienst met iAds. En een betaalde variant zonder reclame en meer opslagruimte. Draadloze synchronisatie van je iPad/iPhone.

  6. Ok, en wat is in de cloud dan?
    Ik begrijp de hype nooit zo. Server based computing is al zoooooo oud.

  7. @S1W
    Ja maar nu brengt Apple ons dus nu wordt het zooooo cool 😉
    Ze zullen het weer brengen als de uitvinding van het wiel. Met een keynote met een keertje of 40 “amazing” erin.

    Hmzzz deed TellSell ook een paar geleden niet zoiets. Its amazing Mike!! XD

  8. Zo’n harde schijf wil ik ook wel in m’n pc :p

  9. misschien heel dom, maar ik snap het ‘in the cloud’ ding niet echt.. wat word hiermee bedoeld?

  10. ‘Cloud’ is een naam voor de methode. In plaats dat je bijvoorbeeld met je computer iTunes muziek afspeelt die is opgeslagen op je harde schijf, staat het in een ‘cloud’ (wolk) bij Apples server en heb je geen harde schijf ruimte nodig, maar slechts internet. Ook handig als je documenten thuis en op het werk bewerkt, of een film streamt zonder deze eerst op je HDD op te slaan.

  11. ___***PRIJSVRAAG***___

    Hoeveel meter ethernetkabel ligt er bij oplevering in dit datacenter?

  12. Met Cloud pakken ze ook meteen piraterij aan. Reken maar dat die lui je persoonlijke Cloud gaan doorzoeken. En aangezien je contacten ook in je Cloud komen te staan weten ze zo wie je bent.

  13. @ VonZscao : gebeurt nu al : als je een nummer koopt in de iTunesstore wordt blijkbaar mee opgeslagen dat jij de koper bent. Als je dan nadien via vb Limewire je muziek verder verspreid is altijd te traceren van wie het nummer komt…

  14. Zou het met een iPhone gefilmd zijn?

  15. Klopt: kijk maar eens in het info venstertje van een door jou gekochte mp3. Daar staat je email adres bij. Volgens mij staat het ook in de id3tag…

    Origineel geplaatst door bartje: @ VonZscao :

    gebeurt nu al : als je een nummer koopt in de iTunesstore wordt blijkbaar mee opgeslagen dat jij de koper bent. Als je dan nadien via vb Limewire je muziek verder verspreid is altijd te traceren van wie het nummer komt…

  16. Wat ik dus getypt had (verdwijnt via comment op de ipc app)
    ^^ klopt. Als op het info venstertje kijkt van een door jou gekocht mp3-tje, staat je email adres ertussen. Volgens mij staat het (ook) in de id3tag. Als jij jouw mp3’s upload op en torrent, zijn ze er zo achter van wie ze afkomstig zijn!

  17. Zucht…

  18. Origineel geplaatst door bartje
    @ VonZscao :gebeurt nu al : als je een nummer koopt in de iTunesstore wordt blijkbaar mee opgeslagen dat jij de koper bent. Als je dan nadien via vb Limewire je muziek verder verspreid is altijd te traceren van wie het nummer komt…

    1. Je koopt bij Apple geen mp3, maar AAC-bestanden, weliswaar zonder DRM (tegenwoordig), maar wel met de nodige tags erop.
    2. tags op je AAC zijn Apple-tags en daar staat inderdaad oa. je gebruikersnaam van iTunes op. Voor veel mensen is dat hun mailadres, maar dit is geen verplichting.
    3. het verspreiden van deze AAC-bestanden zou inderdaad nogal stom* zijn want te traceren, maar het is geen enkel probleem om je nummers te coderen naar mp3-formaat. In deze mp3-tjes staat geen gebruikersnaam, want de tags van mp3 hebben daar geen plaats voor toegewezen.
    *stom want *verspreiden* van goederen met auteursrechten is nog steeds verboden (het downloaden niet) en áls je het dan doet, doe het dan niet traceerbaar.

  19. @Roy: En van waar haal je deze informatie, vriend?

  20. We hopen met z’n alle op Cloud, ik hoop op die Apple TV en m’n nieuwe iMac.

  21. Origineel geplaatst door Julianl
    ___***PRIJSVRAAG***___Hoeveel meter ethernetkabel ligt er bij oplevering in dit datacenter?

    Niks…alles fiberchannel 😛

  22. Op filmpje rechtsonderaan het gebouw een silo, en vooraan precies toegangspoorten voor vrachtwagens… Een datacenter???

  23. Origineel geplaatst door Sergoke
    Op filmpje rechtsonderaan het gebouw een silo, en vooraan precies toegangspoorten voor vrachtwagens… Een datacenter???

    Silo voor blus en koelwater.

    BTW Google heet 36 van deze jongens staan en zijn in South Carolina 466 acres (1 885 835.09 m2) aan het volproppen met datacenter.

  24. @Julianl: 0 meter er ligt alleen maar glasvezelkabel

  25. En in the cloud, leuk, maar kan je daar ook je eigen niet gekochte muziek ik stashen? anders heb ik maar een zeer kleine cloud waar ik uit kan werken dat het niet zinvol meer is..

  26. @wouter – In de cloud is online, Wikipedia is je vriend.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.