Reacties voor: Apple roept MobileMe-gebruikers op om over te stappen naar iCloud

Apple heeft MobileMe-gebruikers in een e-mail opgeroepen om over te stappen op iCloud. Door op een knop in de mail te drukken stap je over. In juni zal MobileMe volledig door iCloud vervangen worden.
Bastiaan Vroegop -

Reacties: 25 reacties

  1. Allemaal leuk en wel, maar moet dan mijn OS ook updaten. Snow Leopard ondersteunt geen iCloud. Ben dus ook gelijk gedwongen te upgraden naar Lion. Beetje jammer.

  2. Ik mis een optie:
    Ja, maar heb nooit MobileMe gebruikt
    Die optie geldt voor mij namelijk. Wél iCloud, geen MobileMe..

  3. Ik ben blij met iCloud, maar wat ik echt ga missen is Gallery. Er is geen enkel alternatief dat ook maar een beetje in de buurt komt (geen advertenties, integratie met iOS en iPhoto, makkelijk te delen met niet-leden). Wat mij betreft maakt Apple hier een betaalde optie van, net als iTunes Match.

    Wat Apple al wel heel slim heeft gedaan was de optie in iOS te verwijderen waardoor je foto’s direct kon toevoegen aan je Gallery. Nu deze functie niet meer bestaat ben je aangewezen op iPhoto om je foto’s naar Gallery te uploaden, met als resultaat dat ik het nu dus al minder gebruik als voorheen.

    Maar het blijft zonde dat ze hier mee stoppen.

  4. Overstappen naar iCloud is niet mogelijk zonder ook de overstap te maken naar Lion. En dat is weer niet mogelijk aangezien sommige programma’s (nog) niet compatible zijn met OS Lion… Zonde!

  5. Origineel geplaatst door Dennis de Jong
    Ik mis een optie: Ja, maar heb nooit MobileMe gebruikt Die optie geldt voor mij namelijk. Wél iCloud, geen MobileMe..

    Hoe kun je nu overstappen als je mobiele nooit gebruikt hebt?!

  6. Waarom zou ik overstappen..

    Subscription End Date Jun 30, 2012

    Ik zie wel tegen 30 juni of ik ga overstappen nu doet alles het netjes gewoon zoals ik het wil bij mobileme.

  7. Velen zijn niet overgestapt omdat verschillende diensten wegvallen.. Lees de Apple fora maar eens.

    Het overstapproces is niet heel omslachtig, maar de e-mail van Apple suggereert dat veel gebruikers nog niet de stap hebben gemaakt.

    Niet mee eens. Dit sturen ze natuurlijk gewoon standaard naar niet-overgestapte klanten.

  8. Wat zijn de nadelen om te wachten met overstappen? Ik ben al sinds de zomer overgestapt en heb gratis 20GB extra opslag voor 1 jaar gekregen bij iCloud. Daarnaast werkt iDisk ook nog steeds tot 30 juni. Jammer vind ik het wel. Hoop dat ze nog met een goede iDisk alternatief komen.

  9. enige iDisk alternatief voor mij is vooralsnog SugarSync en nee heb geen aandelen daar…gewoon praktisch beter dan dropbox en hele goede support van alle devices. Just a tip…

  10. Snap het nut van deze dienst niet echt. Enige dienst die ik eventueel kan gebruiken is Zoek mijn iPhone, wanneer mijn toestel kwijt is of gejat, zodat ik op afstand mijn iPhone kan lokaliseren en wissen.

    Je kan je foto’s en documenten nog niet eens opslaan.

    Snap niet waarom mensen voor zoiets maandelijks betalen.

  11. Ik moet die e-mail dan blijkbaar nog krijgen?

  12. Ik heb ook de overstap gemaakt en ben inderdaad wat functies kwijt. Daarnaast heb ik ooit Lion geinstalleerd maar dat leverde zoveel problemen op dat ik de computer heb geformatteerd en nu weer op Snow Leopard zit. Van het terugzetten van de backup van mijn TimeCapsule ondervind ik tot op heden nog steeds problemen en heeft me al tientallen uren uitzoekwerk opgeleverd. De cloud diensten van Apple zijn absurd duur.

    Ik heb ipv een Macbook Pro een Dell Vostro13 inch, i5 processor, 1Gieg grafisch geheugen met 8Gb intern gekocht voor de helft van een Macbook Pro en heb een abonnement bij Carbonite afgesloten. Nu wordt voor 59 dollar per jaar automatisch een backup van mijn gehele laptop (500 Gb harde schijf vol met foto’s, muziek etc…) in een cloud bijgehouden. Ideaal.

    Maar Apple maakt nog steeds hele mooie producten hoor.

  13. Ik heb die e-mail ook nog niet gehad. En heb eigenlijk weinig interesse in iCloud, mede door het wegvallen van iDisk. Maar dit klinkt interessant:

    Origineel geplaatst door A-no-nie-mus
    enige iDisk alternatief voor mij is vooralsnog SugarSync en nee heb geen aandelen daar…gewoon praktisch beter dan dropbox en hele goede support van alle devices. Just a tip…

    Was hard op zoek naar een goed alternatief 🙂

  14. Ook al zou ik willen updaten, ik heb een andere Mac nodig. Heb nog geen Intel en kan dus niet even nieuwe software erop gooien. Jammer voor mijn trouwe G5 powerMac

  15. Ik baal vooral dat mijn iWeb pagina’s niet meer ‘gratis’ kan hosten en mijn MobileMe gallery gewist wordt. Waren toch wel leuke dingen. ICloud is best kaal.

  16. Ik heb vanaf het begin reeds MM en dat bevalt zeer goed! iCloud mist vele dingen (o.a. gallery, iDisk) en is dus voor helemaal geen volwaardig alternatief. De dingen die ze wel aanbieden daar zit ik helemaal niet op te wachten hoewel ik vele Apple apparaten heb (ATv, iPhone, iPad, iMac én MacBook Pro) wil ik helemaal geen continue sync van foto’s of filmpjes….zeer belastend voor mijn wifi én voor mijn datagebruik bij Tmobile. Hoewel ik zeer tevreden ben over Apple vind ik dat ze hier een firse steek laten vallen!! Nog irritanter is het continue gezeik bij inloggen op MM en nu dus per email over overstappen; en ja een groot deel zal het idd nog niet gedaan hebben; waarom zou je? Ik zie in elk geval geen enkel voordeel en wacht dus idd tot 30 juni.

  17. @Harm: Na een overstap blijven gallery en iDisk te gebruiken tot 1 juli

  18. Waarom zou je niet overstappen. Want als je niet overstapt werkt niks meer na 30 juni. Stap je wel over, dan heb je naast de nieuwe features van iCloud tot 30 juni ook nog iDisk, gallery en de iWeb mogelijkheden. Enige echte reden die ik kan bedenken om niet over te stappen is dat je nog met Snow Leopard werkt en een iOS apparaat hebt die geen iOS 5 kan draaien.
    Ik vind het ook jammer dat MobileMe verdwijnt, maar het is gewoon een aflopende zaak. Ik ben erg blij met iCloud back-up, samen met iTunes Match hoef ik nu nooit meer mijn iPhone aan te sluiten op de computer. Maar Photo stream vind ik maar matig en vrij beperkt. En iDisk vind ik nog steeds erg handig om te gebruiken.

  19. Ik gebruik iDisk nog heel veel… Ik hoop dat het overgezet word… Want ik zou niet zonder kunnen.

  20. iDisk en igallery zijn erg wel in de mist gegaan. Ik gebruik die nog

  21. ik zoek een goed alternatief voor iweb-hosting en gallery, met zoveel mogelijk hetzelfde gemak

  22. moet dus verplicht upgraden & EEN AANTAL APPLICATIE WERKT DAN NIET MEER ;-), waaronder Apple works ;-))

  23. Ik ben in het bezit van een nog prima werkende iMac en gebruik SnowLeopard. Lion is niet beschikbaar voor mijn Mac. Ik kan daarom niet gebruik maken van iCloud. Waarom wordt ik gedwongen om een nieuwe Mac te kopen om de winst van Apple op te schroeven?

  24. iCloud werkt NIET met Windows XP, MobileMe wel. Daarom kunnen veel mensen niet eens overstappen 🙁

  25. Ik gebruik al vanaf het begin Lion met iCloud en heb de publikatie van drie websites vanuit iWeb overgebracht naar een hostingbedrijf (XXL webhostinghosting).
    Dat gaat prima, hoewel iWeb niet meer ondersteund wordt. Syncen van foto’s gaat op zich ook goed.
    Het grootste nadeel is, dat je gallery straks niet meer kunt gebruiken, een alternatief is ook niet aangeboden. Tot dusver kon je de gallery-link in je website plakken en dus voor iedereen zichtbaar maken, of een beveiligde link naar bekenden sturen. Ik hoop nog steeds dat er straks een soortgelijke functie in iCloud wordt opgenomen.
    Dus mocht iemand daar nog iets positiefs over weten…

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.