Reacties voor: Apple’s Voortgangsrapport 2016 geeft inzicht in omstandigheden toeleveranciers

Apple zet zich actief in voor de werknemers van haar toeleveranciers en maakt zich sterk voor het milieu. In een nieuw rapport laat Apple de vorderingen zien die ze het afgelopen jaar gemaakt hebben.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl -

Reacties: 5 reacties

  1. Apple denkt aan het milieu dat mag duidelijk zijn, maar waarom gebruiken ze de laatste jaren steeds meer lijm en maken ze sommige apparaten juist onmogelijk om te repareren?
    Dat is wel weer tegenstrijdig.

  2. ‘Maar liefst 97%’ van de werknemers werkt niet meer dan 60 uur. Maar liefst 3% dus wel. Bijzonder kwalijk dus! Er is nog steeds heel veel mis in de toeleveringsketen van Apple en 7 extra audits gaan het verschil echt niet maken. Het zou goed zijn als jullie kritischer omgaan met de MVO-berichtgeving vanuit Apple.

  3. Origineel geplaatst door René
    ‘Maar liefst 97%’ van de werknemers werkt niet meer dan 60 uur. Maar liefst 3% dus wel. Bijzonder kwalijk dus! Er is nog steeds heel veel mis in de toeleveringsketen van Apple en 7 extra audits gaan het verschil echt niet maken. Het zou goed zijn als jullie kritischer omgaan met de MVO-berichtgeving vanuit Apple.

    Wat een gezeur om niks. Wat jij doet is niet kritisch zijn maar bashen om te bashen. Totaal niet fatsoenlijk onderbouwd! Mijn werkweken, en die van legio anderen, bestaan ook uit 60 uur of meer.
    Wen maar niet aan je schooltijden, dat is geen goede referentie.

  4. @René: 60 uur is op zich niks mis mee. Als deze mensen voor 40 betaald krijgen of zo wel, maar als ze gewoon zonder dwang zestig uur werken en hiervoor betaald worden is dat toch perfect.

  5. Zoals Apple met grondstoffen (tin, robijn, kobalt, mangaan, schaarse metalen) omspringt is nu niet echt cradle-to-cradle
    Er wordt veel aandacht geschonken aan dingen die goed gaan.
    De inhoudelijke reactie op kritische rapporten van milieu organisaties blijft altijd uit.
    (sorry voor de kritische reactie, zal hier wel weer verwijderd worden ….)

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.