Reacties voor: Apple vraagt zich af: ‘Wat is een computer?’

De iPad Pro is als zakelijke computer te zien in een nieuwe reclamespot van Apple. Misschien is dat de reden waarom er al 440 dagen geen nieuwe MacBook Pro is verschenen: de iPad Pro is de nieuwe computer.
Lees het complete artikel → Apple vraagt zich af: ‘Wat is een computer?’
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 19 reacties

  1. Creative professional met een ipad pro.

    Really.
    Kan ik dan photoshop, lightroom en of dream weaver erop draaien.

    Dacht het niet. 😒

  2. Zelfs voor het ontwikkelen van apps voor de iPad heb je een computer nodig. Xcode voor iPad is er niet en dus laat Apple zelf zien dat een ipad geen computer vervanger is!

  3. … of in bijvoorbeeld Vectorworks 3D-renderingen maken? Dat de Macs als trucks worden neergezet klonk tof in Steve’s RDF, maar is wat kort door de bocht en voor nu nog een stap te ver. Maar ik sta open voor mensen die me willen overtuigen van het tegendeel.

    Of gaat deze discussie daar niet over…? 😇

  4. Origineel geplaatst door Freaky
    Creative professional met een ipad pro.

    Really.

    Kan ik dan photoshop, lightroom en of dream weaver erop draaien.

    Dacht het niet. 😒

    Lightroom for iPad is er wel en daar kan je best veel mee hoor.
    Ik heb nu sinds een maand een iPad Pro (wilde het toch zelf beleven…) en het is gewoon een goed ding. Raak mijn Surface pro 3 en macbook air niet meer aan.

  5. @JB: Sorry, ik ga je niet overtuigen – ik ben het zelf namelijk ook allerminst, vind de naam ‘ipad pro’ maar een pretentieuze contradictio in terminis 😁

    En die voice-over vertelt ook een voor Apple gevaarlijk verhaal: hetzelfde kun je met minstens zoveel recht, en eigenlijk veel meer, over de MS surface en surface book zeggen. Of vrijwel elke willekeurige andere windows hybride, bv Acer en Asus maken lablets met heel aardige specs voor een fractie van de prijs (zowel tov MS als tov  trouwens).

    Imho is de ‘ipad pro’, misschien muv enkele niches of héél licht administratief werk, juist volstrekt ongeschikt voor professioneel gebruik. Bijvoorbeeld als ontwikkelaar heb je er echt he-le-maal niets aan, notabene zelfs niet voor iOS ontwikkeling! 😧

  6. Als je iets als serieuze animaties wilt doen, mis je daar echt de pure rekenkracht bij de iPad Pro

  7. @Ferryman: Ja, dat van die Surface Pro hoor ik vaker. Heb zelf een SP4, maar de vergelijking met een tablet gaat mank, juist vanwege het OS. Daar draait W10 op en da’s wel ff wat anders dan een mobile OS. Vandaar mijn opmerking over dat tekenprogramma. Ik zie dat nog niet op een iOS draaien, zou écht te zwaar zijn. Maar waarom zou je ook willen? Je kunt ook het een doen, zonder het ander te laten: CAD op je desktop & (heel profi) VR en PDF-annotaties op je tablet. Autodesk en Nemetschek doen daar al veel in.

    •••••
    En het kan natuurlijk ook zo maar zijn, dat in zijn Reality Distortion Field alle bestaande applicaties vrijwillig en enthousiast aangepast waren, zonder het gemor zoals dat in de grote boze buitenwereld meestal gebeurt, hehehe!
    •••••

  8. Jep ios is geen osx dus zal nooit een pc of Mac volledig kunnen vervangen. Tot die tijd dat er geen osx op draait zal ik geen ipad pro gaan kopen. Ik noem ze eerder ipad+ is niets pro aan. Alleen de prijs. 😅

    Krijg de meeste excel bestanden niet eens aan de praat op iOS en daar zitten niet eens macro’s in.

  9. (Red.) Contextloze opmerking. Deze reactie is door een moderator verwijderd omdat deze niet aan onze reactierichtlijnen voldoet. Antwoorden op deze reactie zijn mogelijk ook verwijderd.

  10. Ons huishouden heeft er 3 in gebruik. Eén laptop heeft het veld kunnen ruimen omdat de MS Office-apps goed draaien op de iPad Pro. De Pc en andere laptop blijven in gebruik: de software die daarop draait heeft domweg geen iOS-versie (en zie ik ook niet komen).

  11. Adobe is bezig met een hoop iOS apps
    voor het vormgeven lijkt het mij een mooie aanvulling

  12. Ik heb eens met iMovie geprobeerd een film te bewerken op de iPad waarvan ik de bestanden op een NAS had staan.
    Verder dan het opstarten van iMovie kwam ik niet want met geen mogelijkheid kom ik bij mijn NAS.
    Ik kom wel bij iCloud, maar dat betekende dat ik eerst 127 GB naar de cloud moest uploaden om het vervolgens weer naar mijn iPad te downloaden (logisch).

    Nee een vervanger voor een Pc of laptop is een iPad nog láng niet.

  13. Interessante ontwikkelingen. Alle apps worden toch echt op echte conputers ontwikkeld. Er is onder intwikkelaars al wat gemor over achterblijvende specs van de macbooks. Microsoft doet tegen woordig juist heel, heel erg haar best om intwikkelaars te paaien met speciale aanpassingen aan Windows…

  14. Origineel geplaatst door Wilbert
    Ik heb eens met iMovie geprobeerd een film te bewerken op de iPad waarvan ik de bestanden op een NAS had staan.

    Verder dan het opstarten van iMovie kwam ik niet want met geen mogelijkheid kom ik bij mijn NAS.

    Ik kom wel bij iCloud, maar dat betekende dat ik eerst 127 GB naar de cloud moest uploaden om het vervolgens weer naar mijn iPad te downloaden (logisch).

    Nee een vervanger voor een Pc of laptop is een iPad nog láng niet.

    Je moet het sowieso downloaden naar je ipad/werkstation/lokale omgeving. Direct vanaf je nas bewerken zie ik sowieso niet gebeuren.

  15. Zolang het openen/bewerken niet vanuit NAS kan of fijn de Macs in netwerk zien om bestanden te kunnen openen op iPad Pro, is het geen echte iPad Pro of laptop vervanger. iCloud is prettig en fijn voor de standaard Apple-apps, maar voor de pro’s echt ermee werken, nee. Adobe Indesign heeft ook geen iPad versie, dus even bestanden serieus verder opmaken op de iPad en vice versa zit er ook niet bij. Dus dan is het geen desktop vervanger.

    Het verantwoordt de vraagprijs ook niet echt, ondanks betere specs dan Air 2, ik zie het eerder als Air 3 dan als alternatief van Macbook of Surface. Jammer, want ik zou mijn iPad 3 ook eens willen vervangen.

  16. Een computer is technology met een file system en misschien ook de optie om exe programma’s te draaien zoals Windows of Mac prog DMG’s?

  17. En toch slaat Apple hier de plank mis met de term computer. Een iPad is geen computer. Het is een hele uitgebreide tablet, maar geen computer. Mensen zien computers als een zwarte doos op je bureau met een toetsenbord, muis en een scherm. Niet als een tablet. En zakelijk gezien, zal het ook nooit een desktopvervanger worden. De prijs van een flink aangeklede iPad Pro is al flink te noemen, maar je blijft afhankelijk van wat er in de app store staat. En ja, de hele grote bedrijven draaien allemaal op het Microsoft platform en de bijbehorende applicaties en dan kun je met je iPad Pro niets. Ja of je moet met Citrix clients in de weer, maar dan betwijfel ik of je wel 8-10 uur per dag zo kunt werken.

  18. Nu OSX (MacOS) op een iPad Pro en ik ben om! Over een paar jaar ook misschien geen MacOS meer nodig…?
    Het mobiele OS is echt geen vervanger op dit moment voor OSX.

    Veel applicaties zijn of WEB of hebben een mobiele app maar echt zeker nog lang niet allemaal. Zeker niet legacy applicaties in een bedrijf. Zeker in een groot bedrijf waar ik werk zijn gewoon niet alle applicaties beschikbaar op het mobiele platform. Dit komt wel maar duurt gewoon nog een paar jaar voordat legacy verleden tijd is.

  19. Fouttief artikel…
    Een PC = Personal Computer bij de iPad mis ik TB harddisk voor gegevens opslag en professioneel goed te kunnen werken, extra ram geheugen die in die PC zit en is niet uitbreidbaar met een iPad. Nu Apple je staat mijlen ver achter om een PC te vervangen zorg eerst voor deftige hardware voor je de computer gaat vervangen want de iPad kan je geen computer noemen enkel een ding om je gazette en mails te lezen en een game te spelen. Maar probeer geen zware software te draaien of je komt geheugen te kort… Op hardware niveau is de ipad een dikke 0 in vergelijking met PC en laptops…

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.