Reacties voor: Dit kun je doen met portretbelichting op de iPhone 8 Plus

Apple legt in een reclamefilmpje uit hoe portretbelichting op de iPhone 8 Plus werkt. In het filmpje zien we zangeres Shannon Wise van The Shacks.

Reacties: 18 reacties

  1. Lijkt me een leuke functie, iemand al een beetje ervaring mee hoe dit in de praktijk voor een alledaagse gebruiker werkt?

  2. Snap serieus echt totaal niet waarom de iPhone 7 Plus dit niet kan. Typische Apple mentaliteit.

  3. Origineel geplaatst door ManOmanO
    Snap serieus echt totaal niet waarom de iPhone 7 Plus dit niet kan. Typische Apple mentaliteit.

    De neuro engine… de iphone 7 is gewoon volgens apple niet snel genoeg om de 3d data te verzamelen te verwerken en dan ook nog wat mee te doen. In real time.

    Gewoon een gokje..

    Ik ben heel benieuwd hier dit zal voelen eigenlijk. Als je een selfie maakt.. en die modus aanzet, en je kijkt dan rond.. is het dan als een snapchat filter die op je gezicht blijft plakken?

  4. @Alex: Het werk net zo als op de iPhone 7 plus, het verschil is dat je een ‘filter’ kan kiezen, niet heel lastig dus. Het had makkelijk op de 7 Plus gekunt.

  5. Je moet ook een beetje verkoop verschillen hebben. Apple wel gewoon 8 plus verkopen. Als ze hetzelfde kunnen dan koopt iedereen de goedkopere 7 plus.

  6. (Red.) Deze reactie is door een moderator verwijderd omdat deze niet aan onze reactierichtlijnen voldoet. Antwoorden op deze reactie zijn mogelijk ook verwijderd.

  7. Tuurlijk werkt dit ook op een 7 Plus, dat is hetzelfde geintje als de radio app die zogenaamd alleen op de watch 3 werkt.

  8. Dit kan dus ook gwn straks op de iPhone X..

  9. Heb het vandaag geprobeerd in een Apple Store met licht blond haar tegen een witte muur, werkte dus voor geen meter. Heel jammer 🙁

  10. Bij mij werkt het ook niet.. me hele haren worden weggeveegd. Haha. Moet je is met zwart haar voor een zwarte muur staan. Heb je precies hetzelfde. Word je kaal haha.

    Zelfde gebeurt als je in de volle zon staat… is je hele hoofd eraf. Waardeloos.

  11. Tja… De camera en extra opties zijn voor mij de evt reden om een 8 plus te doen ipv een 8. Ik ben dus ook wel erg benieuwd naar de verschillen…

  12. Afgelopen week heb ik de 8plus-camera getest in de Apenheul en vergeleken met de sony a7 met 90mm 2.8. Het zal vast niemand verbazen dat de sony veel betere plaatjes oplevert met een schitterende bokeh waar de 8plus niet bij in de buurt komt. Het is natuurlijk geen eerlijke vergelijking. Maar de 8plus faalt wel regelmatig. Op veel foto’s in portraitmodus werden delen van de aapjes geblurd samen met de achtergrond. Of de rand van de vachtjes werd voor achtergrond aangezien en geblurd. Dit doet de sony wel perfect. Gelukkig kun je achteraf de portretmodus uitschakelen waardoor het hoofdonderwerp toch nog scherp wordt.

    Maar goed mensen, we hebben het hier over een telefooncamera. En ik heb toch zeker een paar prachtige foto’s gemaakt in portaitmodus waarbij de bokeh wel goed heeft uitgepakt.

    De belichtingsinstellingen zijn nog in beta. Dus er kunnen nog rare dingen gebeuren. Als je bijv. de toneelbelichting instelt, lossen haren op in de zwarte achtergrond.

    Het is op de 8plus niet mogelijk om de portretmodus voor selfies (frontcamera) te gebruiken. Als je dat wil, moet je de iPhoneX hebben.

    Maar al met al ben ik blij met de 8plus-camera en ga ik er nog veel mee oefenen om betere foto’s te kunnen maken. Dit is toch de camera die ik altijd bij me heb, en hij voldoet prima voor die dagelijkse momenten.

  13. Origineel geplaatst door ManOmanO
    Snap serieus echt totaal niet waarom de iPhone 7 Plus dit niet kan. Typische Apple mentaliteit.

    Dit is toch logisch. Er wordt verwacht dat Apple ieder jaar een nieuwe iPhone op de markt brengt. En dan komt er een keynote met een nieuwe iPhone en aan het eind zegt Tim dan: “oh ja, al deze amazing features zijn ook op je huidige iPhone te gebruiken, dus no need om een nieuwe te kopen”.

    Apple verkoopt iPhones en hoopt daarmee zo veel mogelijk winst te maken. Dat is net zo als de bakker; die verkoopt brood om zoveel mogelijk winst te maken. Dat is niet erg, tenzij je het over de rug doet van de zwakkeren in de samenleving.

    Ik blijf me verbazen over de mentaliteit dat mensen denken overal maar recht op te hebben en dat alles maar gratis of voor weinig beschikbaar gesteld moet worden.

  14. Origineel geplaatst door Flieps
    Ik blijf me verbazen over de mentaliteit dat mensen denken overal maar recht op te hebben en dat alles maar gratis of voor weinig beschikbaar gesteld moet worden.

    “Gratis / voor weinig” is een woordje dat ze bij Apple niet kennen .. het is meer “duur en niets is gratis”

    Ik volg de Apple producten al vele jaren en vernieuw steeds mijn producten wanneer nodig. De ‘oude’ Apple-producten doen het meestal redelijk goed op de tweedehandsmarkt maar de huidige prijzen van Apple zijn redelijk over de middenklasse aan het gaan … op een bepaald moment zal het alleen nog voor de rijkeren zijn en dan gaat hun klantenbestand wel zakken denk ik …

  15. @William: Apple zat altijd al boven de middenklasse. En dat is prima. Heb je het geld ervoor dan heb je mazzel. Heb je dat niet dan is er nog genoeg keuze in goedkopere merken. Of een ouder of tweedehands Apple product. Simple as that
    En al jaren roepen er hier mensen dat Apple dit niet vol houdt en dat mensen weggaan, maar Apple doet het nog steeds uitstekend dus ik denk dat dat allemaal wel meevalt

  16. Origineel geplaatst door Suzanne
    @William: Apple zat altijd al boven de middenklasse. En dat is prima. Heb je het geld ervoor dan heb je mazzel. Heb je dat niet dan is er nog genoeg keuze in goedkopere merken. Of een ouder of tweedehands Apple product. Simple as that
    En al jaren roepen er hier mensen dat Apple dit niet vol houdt en dat mensen weggaan, maar Apple doet het nog steeds uitstekend dus ik denk dat dat allemaal wel meevalt

    Volledig mee eens Suzanne … ik ga ook niet over één nacht ijs als ik iets nieuws van Apple koop .. maar ben dan meestal wel heel tevreden over de centen die ik eraan heb besteed … voor zolang ik het nog kan 😉

  17. @William: 😄 hier hetzelfde

  18. Heb iPhone 8 plus en ben zeer tevreden zeker over de camera
    Vraag ; heeft de iPhone 8 dezelfde camera als de iPhone 8 plus
    Wil deze namelijk voor mijn vrouw bestellen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.