Reacties voor: Apple reageert op vragen van de FCC over Google Voice

Apple heeft zes vragen van de FCC beantwoord en daarin uitleg gegeven over het reviewproces voor iPhone-applicaties plus de reden waarom Google Voice niet werkelijk is afgewezen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 21 reacties

  1. Hmmmm, sowieso goed dat Apple een kijkje in de keuken geeft. Vooralsnog lijkt het beleid soms erg tegenstrijdig en zelfs krom te zijn en krijgen ontwikkelaars (te) beperkt informatie teruggekoppeld.

    Alhoewel heel logisch is het toch wel even slikken om te bedenken dat er 40 FTE bezig is met reviewen. Dat kost klauwen met geld. Natuurlijk verdient Apple 30% op de commerciele apps maar ik vraag me af of dit vooralsnog kostendekkend is.

    In ieder geval vind ik de discussie over Google Voice wel interessant. Natuurlijk gaan we uiteindelijk naar een dergelijke oplossing, over liever waarom is niet eerder een grote jongen in dat gat gesprongen, maar op dit moment lijkt het ietwat vroeg te zijn. En verknalt het natuurlijk volledig de strategie van Apple en alle telecomproviders. Om maar te zwijgen over de consequenties ervan (al dan niet juridisch).

    Spannende ontwikkeling in ieder geval en ik ben heel benieuwd waar dit naar toe gaat. Niet alleen bij de Iphone maar in de breedte.

  2. Ik vind dat er uit het stuk wel een sympathieker beeld van Apple naar voren komt en heb er wat meer begrip voor waarom ze wel eens wat steekjes laten vallen. Het hele punt van Google, die niet alleen je telefoonapplicatie maar ook je adresboek wil overnemen, is inderdaad iets wat eerst eens goed bekeken moet worden voordat je dit op het publiek loslaat. De vraag is alleen: moet Apple dat voor ons beslissen of hebben mensen ook niet zelf een beetje verantwoordelijkheid? Gewoon beschikbaar stellen, maar wel met waarschuwing, lijkt mij.

    Off-topic-opmerkingen verwijderd.

  3. communicatie is altijd het belangrijkste!

    Dit is begrijpelijker dan alleen de negatieve verhalen rond het afwijzen van apss.

    Goed werk Apple

  4. iPhone =gesloten platform met ‘ballotage’
    Android = open plaform’ met ‘gebruikersballotage’

    Lijkt me als ontwikkelaar niet zo complex om te begrijpen. Ik vind de afwijzing van Google-voice volledig logisch.

  5. Het is volgens mij toch normaal dat apple de telefoonfunctie niet laat overneme door google.
    Zij ontwikkelen een revolutionair product en google zou het platform gebruiken en alle diensten overnemen.
    Apple laat hier en daar wel een steek vallen in de app store, maar ik heb gisteren toch weer een 3gs gekocht, na een omweg op zowat alle beschikbare platformen.
    Het blijft voor mij de gemakkelijkste smartphone.

  6. Ik vind het behoorlijk duidelijk. Zoals ze het vertellen klinkt het logisch, of ze kunnen goed liegen..

  7. laten overnemen?

    volgens jouw logica moet windows dan ook maar firefox blokkeren?

    de consument kiest punt

  8. ook al blijkt dit PR, dergelijke stukken zorgen voor meer duidelijkheid en acceptatie bij de eindgebruikers. positief dus.

    ik begrijp wel dat ze huiverig zijn met het overnemen van core functies door Google.

  9. lol wtf, eerst even zichzelf een veer in hun achterste steken en dan ontkennen, eromheen draaien en geen duidelijk antwoord geven…wtf..

  10. Klink mij toch voornamelijk als PR-blaat in de oren. Vooral dat verhaal over “40 fulltime getrainde reviewers” komt mij vreselijk ongeloofwaardig over. Training betekend in mijn ogen dat je mensen allemaal volgens een bepaald protocol op dezelfde manier laat werken en oordelen en de puur willekeurige toelating en afwijzing van gelijksoortige apps doet meer vermoeden dat de hele afkeur-afdeling wordt bemand door schoolverlaters die even niets anders om handen hebben.

  11. Heb nu wel meer begrip voor de situatie. Ben wel blij dat het zo strak gaat bij Apple. Alles werkt tenminste. Gister weer een paar kweilende mensen bij me 3gs. OMDAT HET WERKT en snel is en mooi is. Dat krijg je niet zonder zo’n beleid blijkbaar.

  12. De consument kiest voor een iPhone en daarmee voor een gesloten platform. De keus voor wat er inhoudelijk wel en niet toegestaan is op het apparaat ligt daarbij volledig bij de producent. Als ontwikkelaar teken je de voorwaarden en als je daar niet aan voldoet heb je mogelijk een probleem. Dat Apple zo “willekeurig” lijkt om te gaan met het goed- en afkeuren van software mag je als ontwikkelaar hoogstens irritant vinden, als consument had je een ander/open-source toestel moeten kiezen.

  13. @Tom

    Ik weet niet of je hier ook nog zo blij mee bent als achteraf blijkt dat google je gegevens en contacten misbruikt om doel gerichtere ads te plaatsen, de gegevens van je contactlijst plots in googlesearch terecht komen…

    Ik vind dat apple een prima beleid voert… En 40 mensen die per week pp 425apps moeten nakijken… Reken maar eens uit hoeveel tijd dat ze dan hebben om een app helemaal na te kijken.
    Ik verwacht dat dit allemaal heel nauwkeurig gebeurt zodat ik achteraf geen problemen heb.
    Dat ze deze kost eruit halen lijkt me logisch, volgens mij maken ze hier nog eens vette winst op ook.

    Jonas

  14. Ik vind de later verschenen analyse van Techcrunch wel aardig… Apple zou gewoon liegen. Stuk minder sympathiek dus.

    Overigens snap ik best dat er allerlei belangen zijn (Apple, telco, app-developer, user) die soms botsen. En zoveel app’s moeten reviewen is een hele klus, en dan kunnen er dingen fout gaan. Maar ga dan aub niet liegen… Ik mag hopen dat de analyse van Techcrunch niet juist blijkt te zijn, want zo wel, dan is de imago-schade voor Apple groot…

    Verder met @HJI eens: je weet van te voren dat Apple met de iPhone (etc) niet zo open is als bv telefoons met Android. Gelukkig worden die laatste steeds beter: kunnen we evt gerust hierna overstappen als we een opener platform willen…

  15. Origineel geplaatst door tom
    laten overnemen?volgens jouw logica moet windows dan ook maar firefox blokkeren?de consument kiest punt

    dus als je voor een iphone kiest dan kies je voor die software en wil je daarmee werken toch?
    anders had je toch gewoon lekker een android machine moeten aanschaffen.

    Zo werkt het ook voor een os als jij windows prettig vind werken kies je daarvoor maar dan heb je ook je taakbeheer en je register etc. daar heb je dan ook geen alternatief voor alleen als je een andere os kiest

  16. was het niet hiervoor dat een kerel zijn iphone stukschoot en in brand stak ? omwille van het verwijderen van de google voice over?

  17. Zo op het eerste gezicht en duidelijk verhaal. Maar als je er verder over nadenkt is het toch vooral geschreven om de boodschap over te brengen dat ze van zichzelf vinden dat ze heel goed bezig zijn. Echte harde informatie is er nauwelijks in te vinden.

  18. Wat mij bevreemd in de reacties is dat mensen scrhijven alsof de consument bewust kiest voor een gesloten platform. Ik denk dat het gros daar niet voor kiest maar gewoon voor een hele mooie telefoon kiest. Als Apple deze weg door blijft gaan zetten ze zich in de loop van de tijd domweg buiten spel en zal Android ze over een paar jaar voorbij stevenen. De tijd zal het leren.

    Is er ook nog iets gezegd waarom de bestaande GV Apps verwijderd zijn terwijl ze al tijden in de app store stonden?

    Ik hoop in elk geval dat Google Voice voor ons Nederlanders ook snel beschikbaar is. Mooi product.

  19. Aha…dat zal dan wel de reden zijn dat Google CEO Eric Schmidt uit de Board van Apple verdwijnt. Apple voelt zich echt in de rug aangevallen nu Google met free-loaders haar business-model verstoort en kiest voor partner ATT.
    Het is wel genant hoe ze zich daarbij in bochten draait.
    Dit is dus de struggle van de oude economie tegen de nieuwe (die je uiteindelijk niet tegenhoudt – lees het boek “Free” van Chris Anderson http://www.wired.com/techbiz/it/magazine/16-03/ff_free)
    Het enige juiste antwoord is Android uithollen met Apple apps maar dat zullen ze wel nooit doen.

  20. heel begrijpelijk dat Apple niet zomaar die functies laat overnemen door google.

    Zou ook wel lelijk zijn eigenlijk:

    Apple maakt de perfecte phone met perfect doordacht interface, en dan komt google even langs om bepaalde functies over te nemen? Nou, heel logisch dat ze daar lang over doen en heeel goed over na willen denken.

    Way the go apple. 😉

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.