Reacties voor: Apple reageert op PRISM-schandaal in open brief

Apple heeft in een open brief uitgelegd dat ze enkel data aan overheidsinstanties verschaffen als dit absoluut noodzakelijk is.
Lees het complete artikel → Apple reageert op PRISM-schandaal in open brief
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 22 reacties

  1. Gelukkig zijn het maar 10000 aanvragen per jaar.

  2. @Johan: Nee vier tot vijf duizend 🙂 Het gaat om negen tot tien duizend accounts of apparaten.

    “Apple received between 4,000 and 5,000 requests from U.S. law enforcement for customer data. Between 9,000 and 10,000 accounts or devices were specified in those requests”

    Het is wel grappig om te zien dat Apple de eerste is die hier openlijk op reageert! Ik hoop alleen ook dat het waar is 😛

  3. Origineel geplaatst door Maxx
    @Johan: Nee vier tot vijf duizend Het gaat om negen tot tien duizend accounts of apparaten.“Apple received between 4,000 and 5,000 requests from U.S. law enforcement for customer data. Between 9,000 and 10,000 accounts or devices were specified in those requests”Het is wel grappig om te zien dat Apple de eerste is die hier openlijk op reageert! Ik hoop alleen ook dat het waar is

    Origineel geplaatst door Johan
    Gelukkig zijn het maar 10000 aanvragen per jaar.

    Illuminatie 😉

  4. @Maxx: Tussen 4 en 5 duizend in een periode van 6 maanden is tussen 8 en 10 duizend per jaar zoals @Johan aangaf.

  5. Ehm skype is ook encrypted, dus als PRISM daar toegang voor heeft zal dat ook voor Apple’s diensten kunnen.

    Maar ik geloof wel wat Apple zegt,als je bekijkt hoe hun politiek en arrogantie is, zou dit mij niet verbazen zeker omdat er zelfs een periode was dat Apple meer cash te besteden had dan de Amerikaanse regering als land (correct me if I’m wrong).

  6. @Maxx: Nee hoor, ook Yahoo heeft al lang gereageerd (van de andere bedrijven weet ik het niet). Die reactie was echter wel heel dubbelzinnig. Lees deze analyse maar eens.

    Ik ben ook blij met deze zin in de reactie van Apple:

    “Similarly, we do not store data related to customers’ location, Map searches or Siri requests in any identifiable form.”

    Die extra privacy is ook een van de redenen waarom ik wel een iPhone en geen Android wil (er vanuit gaand dat we Apple kunnen geloven).

  7. @Jeroen: Oeps had over de data heen gelezen 😮 excuses!

  8. Geloof er geen bal van.

  9. Oh jee, dan hebben ze daar nu gelezen dat ik elke avond de piepers om 17 uur op het vuur zet. Mmm, maar eens zien of dit echt belangrijk is en of ik het niet beter weer met rooksignalen kan gaan doen.

    Gelukkig ben ik niet zo belangrijk voor deze heren, dus ze doen maar. Wel gek om te weten dat er iemand mee kijkt, maar ik denk meer dat het een computer is die er woorden uit pikt en die dan als gevoelig aan zien, of zo. Mijn piepers zijn dus niet zo belangrijk 🙂

  10. @Marc: Wel uitkijken hoe je piepers schrijft hoor…
    een pipe kan wel weer een onderdeel zijn van iets dat kan ontploffen en gekookte piepers kunnen weer als batterij worden ingezet… niet raar opkijken als vanavond de mobiele eenheid voor je deur staat 😉

    [on topic]privacy op internet is al lang een grote fabel.
    Zolang we ons aan de wet houden hoeven wij ons ook geen zorgen te maken. Het ‘had’ netjes geweest om dit allemaal vooraf te weten, maar zo zit de wereld niet helemaal in elkaar. Daarnaast, iedere aanslag die door deze info voorkomen kan worden is natuurlijk pure winst.

  11. Tim Cook heeft het in zijn hierboven gepubliceerde open brief over officiële verzoeken van de Amerikaanse overheid. PRISM is echter een programma dat niet volgens de officiële kanalen werkt. PRISM doet geen verzoeken, PRISM neemt onze data gewoon in beslag. Het is mogelijk dat Apple en andere tech-bedrijven daarvan niet op de hoogte waren. Het is ook mogelijk dat Apple en andere tech-bedrijven daarvan wel op de hoogte waren. Wie het weet mag het zeggen.

    Voorts maak ik me zorgen over de toenemende vrijgevigheid van (Nederlandse) burgers als het op private gegevens aankomt.

  12. dat wat Peter zegt, beide keren: +1

  13. En waarom zou ik Apple geloven?

  14. Ik snap niet waarom ze met dit soort lulverhalen naar buiten komen. Alsof iedereen nu denkt: ‘Oh Apple/Facebook/Microsoft zegt dat ze het niet gedaan, dan geloof ik ze direct’. Ik ben er zeker van dat ze er veel meer vanaf weten dan dat ze nu allemaal beweren te weten.

  15. Origineel geplaatst door Maxx
    @Johan: Nee vier tot vijf duizend Het gaat om negen tot tien duizend accounts of apparaten.“Apple received between 4,000 and 5,000 requests from U.S. law enforcement for customer data. Between 9,000 and 10,000 accounts or devices were specified in those requests”Het is wel grappig om te zien dat Apple de eerste is die hier openlijk op reageert! Ik hoop alleen ook dat het waar is

    Er word ook heel DUIDELIJK vermeld dat het om een periode van begin december 2012 tot eind maart 2013 gaat, dus een periode van 4 maanden!!

  16. @Joey: Beetje jammer alleen dat het niet eind maart is maar eind mei, dus 6 maanden. Zoooo duidelijk staat het er dus ook weer niet blijkbaar.

  17. Origineel geplaatst door Michel van Meijer
    En waarom zou ik Apple geloven?

    En wie wil jij dan geloven??
    Geloof niemand en ga in het bos wonen!
    Als je het allemaal niet vertrouwd moet je geen smartphone kopen, niet op internet komen etc etc.

    Aan jou de keus om te geloven wie je wilt, maar spreekt die wel de waarheid??

  18. Ja hoor slaap zacht niks aan de hand

  19. Origineel geplaatst door a-no-nie-mus
    @Marc: Wel uitkijken hoe je piepers schrijft hoor…een pipe kan wel weer een onderdeel zijn van iets dat kan ontploffen en gekookte piepers kunnen weer als batterij worden ingezet… niet raar opkijken als vanavond de mobiele eenheid voor je deur staat [on topic]privacy op internet is al lang een grote fabel.Zolang we ons aan de wet houden hoeven wij ons ook geen zorgen te maken. Het ‘had’ netjes geweest om dit allemaal vooraf te weten, maar zo zit de wereld niet helemaal in elkaar. Daarnaast, iedere aanslag die door deze info voorkomen kan worden is natuurlijk pure winst.

    Hiermee misken je dat privacyrecht een vrijheidsrecht is. Het geldt niet alleen als je iets wilt verbergen, maar is nodig voor ontplooiing en individualisme. Kortom, ook als je niets te verbergen hebt (wat dat niets ook moge zijn), heb je behoefte aan privacy.

  20. Wat een ophef.
    Big Brother is watching you, zeker na September 2001.

  21. De ophef over bedrijven vind ik zo vreemd. Alle data gaat over een glasvezelkabel die kant op (glasvezel-licht-prisma-PRISM), waarom de moeite doen om op die datacenters te komen?

    Alsof je een microfoontje in een telefoon plaatst, i.p.v. de buitenlijn te tappen.. pure nonsense.

  22. Ik wacht met smart op Hemlis app.
    Dat iphoneclub hier nog niet over geschreven heeft!!!

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.