Reacties voor: Apple reageert op browservergelijking iPhone en Nexus S

Apple heeft gereageerd op een onderzoek van Blaze, waarin ze melden dat de Nexus S met Android 52% sneller is dan een iPhone met iOS 4.3.

Reacties: 35 reacties

  1. Ik moet zeggen dat Blaze nogal een blundertje heeft gemaakt met de vergelijking! Een beetje vooraf bestuderen kan nooit kwaad 🙂 Voor enige verduidelijking.

  2. Google probeert Apple te pushen om iOS 4.3.1, waarin UIWebView met Nitro-engine is opgenomen, versneld uit te brengen.

  3. Safari is gemaakt voor Mac OS X 😉
    En Apple is zo aardig dat ze safari omzetten naar alle mensen die geen Apple kopen, omdat dat ‘te duur’ is, en dus bij Windows zitten.
    Natuurlijk is het dan langzamer. Dat is hetzelfde als je nu android OS op een iPhone zet. Dat wordt traag. Dus dat safari sloom is geen argument. En ik bedoel waar gaat dit nou om? Of een pagina in 2 of 3 secondes wordt geladen? Vroeger deden ze daar een kwartier over en dan was gelijk heel Amerika blij dat het was gelukt…

  4. Allemaal leuk en aardig zo’n test. Maar het is hier appels met nexus sjes vergelijken. Maar dat de telefoon ruim een half jaar nieuwer is wordt nergens verteld.

  5. @Daniel: Dus Apple is aardig omdat ze een minder goede browser op de iPhone zetten? Safari mag dan wel bedoeld zijn voor Mac Os, het wordt ook standaard geleverd bij de iPhone, dus dan mag je wel verwachten dat ze er moeite in hebben gestoken om het goed te laten werken. Het is nou niet zo dat we ons allemaal gezegend moeten voelen omdat Apple ons met safari laat werken, en dat we daarom maar moeten accepteren dat het langzamer is.
    En een verschil van 50% vind ik nogal wat, voor een “breakthrough internet communicator

  6. Origineel geplaatst door Jochem oldemans
    Allemaal leuk en aardig zo’n test. Maar het is hier appels met nexus sjes vergelijken. Maar dat de telefoon ruim een half jaar nieuwer is wordt nergens verteld.

    Precies wat ik dacht, men vergelijkt een telefoon die nog moet uitkomen met een ‘oude’ iPhone 4..

  7. Chrome 4ever

  8. @Jochem oldemans: Lijkt me ook niet heel relevant. Als je nú een iPhone koopt, krijg je een iPhone 4. Dat heb je nu eenmaal met die jaarlijke cyclus.

    Ik vrees overigens voor Apple dat het niet veel uit zal maken als Blaze de test had uitgevoerd in Safari ipv de embedded variant, al baseer ik dat simpelweg op simpele tests van de browsers van beide OS’en die ik op Youtube zie.

    Ik ben overigens ook benieuwd of de Flash-plugin actief was op de Nexus S ten tijde van de tests.

  9. Niemand heeft het over de gebruikerservaring; je kunt een trabant wel opvoeren tot hij harder rijdt dan een porsche… maar het wordt daarom nog geen betere auto! Het is een hele verkeerde discussie.

  10. Origineel geplaatst door Richard
    Origineel geplaatst door Jochem oldemansAllemaal leuk en aardig zo’n test. Maar het is hier appels met nexus sjes vergelijken. Maar dat de telefoon ruim een half jaar nieuwer is wordt nergens verteld.Precies wat ik dacht, men vergelijkt een telefoon die nog moet uitkomen met een ‘oude’ iPhone 4..

    Hoezo moet de Nexus S nog uitkomen? Die is al ruim 3 maanden uit. Check your facts …

  11. Ik haat google, ik weiger om chrome of android te gebruiken, zelfs als het ooit beter wordt. Fanboy 4ever

  12. Vooral de opmerking van Blaze dat de optimalisatie niet veel gaat helpen is natuurlijk onzin. Als iedere gebruiker en tester aangeeft dat Safari veel sneller is met laden in iOS 4.3 (dus met nieuwe Nitro-engine), dan levert het dus zichtbare snelheidswinst op en daaruit kan je concluderen dat het er toch echt wel moet zijn (kleine verschillen kun je bijna niet opmerken ‘met het blote oog’). In de UIWebView zit die nieuwe engine niet, dus die presteert net zo snel als de oude Safari.

    Dus eerst zeggen ‘dat je ergens vanuit gaat blabla’, en vervolgens een bewering doen die bijna niet kan kloppen, is volgens mij proberen jezelf er onder uit te lullen.

    Persoonlijk vind ik het wel jammer dat Apple die nieuwe engine dan niet meteen doorvoert in alle onderdelen.

  13. Nu laad de pagina dus binnen 2 sec ipv 3. Het is maar waar je proiriteiten liggen. Snelheid alleen interesseert mij totaal niks. iOS aka iPhone in zijn geheel spreekt mij al veel meer aan dan al die android telefoontjes. Zie door de bomen het bos niet meer. Elke maand komt er weer een of ander toestel uit met android erop. Beweren ze weer beter, sneller te zijn dan de iphone. Zal me een worst wezen. Iphone FTW!

  14. Origineel geplaatst door Daniel…: Safari is gemaakt voor Mac OS X 😉
    En Apple is zo aardig dat ze safari omzetten naar alle mensen die geen Apple kopen, omdat dat ‘te duur’ is, en dus bij Windows zitten.
    Natuurlijk is het dan langzamer. Dat is hetzelfde als je nu android OS op een iPhone zet. Dat wordt traag. Dus dat safari sloom is geen argument. En ik bedoel waar gaat dit nou om? Of een pagina in 2 of 3 secondes wordt geladen? Vroeger deden ze daar een kwartier over en dan was gelijk heel Amerika blij dat het was gelukt…

    Dus alle mensen die windows gebruiken, kunnen geen apple kopen….?

    Maar indd, ik heb er ook niet echt moeite mee als de pagina een seconde later verschijnt. Ik kies voor apple om het gehele plaatje. Het zit zeer goed in elkaar. En veel soepeler dan android…

  15. Apple moet leren incasseren. Ze waren lang ‘de baas’ en microsoft ook, maar Google gaat hun beide killen. Google heeft meer brein.. apple heeft alleen de looks..

  16. Ja dus … dat is wel treurig?

  17. Safari is heus niet slomer als Chrome. Ze draaien allebei op WebKit en zijn allebij super snel, JavaScript wijs gezien dan, zeker in vergelijking met Firefox, een van de sloomste. Ik als webdeveloper draai al jaren Safari en zou niets anders willen. MobileSafari op de iPhone is heel wat anders als Safari op de Mac. Het maakt wel gebruik van WebKit, wat geweldig is, en de JavaScript in 4.3 is voor telefoons gezien echt super snel, sneller dan de Samsung Galaxy S iig.

    Zonder Safari was WebKit nooit uitgegroeid tot wat het nu is, Apple heeft veel werk gestoken in het verbeteren van WebKit en heeft daar een team achter zitten, en WebKit heeft sindsdien grote vorderingen gemaakt, WebKit in versie 1 van Safari was bij lange na niet zo snel als Firefox (mozilla), maar is nu (mede door Apple) veel sneller (in JavaScript iig).

    Safari = Top.

  18. Ach, als je de tijd meerekent om de gem. Flashpage om te zetten naar iets iOSigs…

  19. Zou vreemd zijn als iOS tragere browser zou hebben dan Android, die van Android wordt gewoon overgenomen:
    opensource.apple.com

  20. Wat een geneuzel toch allemaal weer…keuzes genoeg kies lkr de browser die je prettig vindt. Vandaag weer genoeg iPad 1 over de toonbank zien gaan, en horen zeggen. Wow, wat gaat dat allemaal snel hè!
    Ohh op safari op 4.2.1 trouwens…

    Op me macpro draait alles sneller, boeiend!

    Over een paar jaar beseffen we allemaal dat we ‘nu’ in de prehistorie leefde.

  21. En ondertussen: “‘Apple heeft meest tevreden gebruikers'” <– op nu.nl . Ik gebruik zelfden eigenlijk een browser, en anders wacht ik wel die ene seconde.

  22. Origineel geplaatst door Daejji
    @umut En nou nog een keer in begrijpelijk Nederlands?? Als je zo moet zuchten om Apple, ga dan naar Android!? Ik heb ook wel eens commentaar op Apple, maar ben bovenal nog tevreden!

    apple gebruikt nooit nieuwe tech meteen. ze wachten altijd te lang kijk maar blue ray in mac. andriod (google) ontwikkeld steeds nieuwe dingen. zelfs ik heb de browsers getest met een htc en iphone 3gs veel te langzaam. plus je zou te denken dat iphone sneller moet zijn dan adriod aangezien ze niet mee doen flash. apple moet meer tijd inverteren in nieuwe tech niet als een Berlijnse muur alles blokkeren. wat maar nieuwe of verbeterend is

  23. Origineel geplaatst door Jochem oldemans
    Allemaal leuk en aardig zo’n test. Maar het is hier appels met nexus sjes vergelijken. Maar dat de telefoon ruim een half jaar nieuwer is wordt nergens verteld.

    Goed punt, maar in principe zeggen ze alleen dat het ene sneller is dan het andere. Als we ervan uit zouden gaan dat de test juist uit gevoerd is, dan zouden ze gelijk hebben.
    Helaas wekt het de suggestie dat de android telefoon beter is dan de iPhone. Wat genoeg is voor sommige droeftoeters om dergelijke uitspraken te doen als onze vriend hier bovenaan.

    N.B. Dat een Google telefoon het goed doet op het gebied van internet snelheden lijkt me wel het minste wat je mag verwachten.

  24. Unit: je kan zeggen wat je wil maar Apple kwalijk nemen dat ze nooit de nieuwste techniek gebruiken is niet correct. Kijk naar USB, FireWire, en nu die nieuwe i/o poort op de MacBook pro’s.

    Allemaal als eerste door Apple adapted.

  25. Jammer dat in dit artikel niet de technische uitleg bij word gezet waarom UI.Webview geen gebruik maakt van de nitro engine.
    voor geinteresseerden: http://daringfireball.net/2011/03/nitro_ios_43

  26. @Daniel…: Vriendelijk?? De enige reden dat er een Windows versie is is om hun marktaandeel te verhogen. Ze includen dit zelfs standaard bij iTunes. Redelijk aggresieve marketing dan.

  27. Origineel geplaatst door Daniel…
    omdat dat ‘te duur’ is, en dus bij Windows zitten.

    mijn windows AIO-pc is een stukje duurder 😉 dus stop maar met die vooroordelen

    waarom is webview dan langzamer? datis toch eigenlijk wel lomp?

  28. In diverse andere bronnen is te lezen waarom Safari wel profiteert van de snelheidsverbetering, en andere programma’s die (precies dezelfde) UIWebView gebruiken niet.

    De Nitro-engine vertaalt JavaScript naar machinecode, en voert die dan uit. Maar: het uitvoeren van machinecode die door een programma eerst als data is geschreven is potentieel heel gevaarlijk: dit is precies de manier waarop de meeste virussen een computer binnenkomen. Daarom staat het operating system dit normaal niet toe.

    Apple heeft nu één uitzondering gemaakt: Safari mag het wel, en maakt daar gebruik van voor Nitro.

    Ongetwijfeld word de Javascript-naar-native vertaler op een gegeven moment een service binnen het OS, en dan gebruiken alle applicaties het. Tot die tijd ben ik erg blij dat Apple veiligheid vóór performance laat tellen.

  29. Dan kan de Androidbrowser wel sneller zijn.. Zal waarschijnlijk het opstarten van die browser langzamer zijn! ..of haperen, of crashen. Altijd maar die slappe vergelijkingen, iOS is het ENIGE systeem dat lekker soepel werkt, goeie apps heeft, intuïtief werkt.

  30. Zelf ook wat sites etc geprobeerd, idd android is wel sneller, te veel fanboys hier maar goed iphoneclub dus !

    Iig het is sneller, maar ik vind safari op iPhone toch wel handiger/leuker 😀

  31. “Toen Blaze flash-only websites ging laden was de Nexus S zelfs oneindig veel sneller dan de iPhone. Laatstgenoemde deed namelijk niks”.

    Ik vraag me af hoe lang Apple de flash ban nog volhoudt. Het argument van te traag geldt misschien voor de 3G/3GS en in mindere mate de 4, maar met het aanstormende dual-core geweld zou de next iPhone toch niet meer wakker moeten liggen van wat flash code. De nieuwste single core Android’s laten al zien dat flash gewoon goed te doen is, laat staan op een A5 dual core.

  32. Apple heeft toegezegd nooit meer Flash op hun mobile devices te willen zien. Daarbij spelen veep meer zaken dan alleen performance. Denk alleen al aan batterijduur, veiligheid en openheid van het internet.

  33. Origineel geplaatst door AnonymausApple heeft toegezegd nooit meer Flash op hun mobile devices te willen zien. Daarbij spelen veep meer zaken dan alleen performance. Denk alleen al aan batterijduur, veiligheid en openheid van het internet.

    Batterijduur is ook geen sterk argument meer om geen flash te integreren. Op Android 2.3 kun je je browser dusdanig instellen dat een bepaalde flashcode alleen wordt uitgevoerd als je er op klikt c.q. er toestemming voor geeft. Doe je dat niet dan kost het nul extra batterijduur/performance.
    (overigens, als je over batterijduur valt verbiedt dan ook gelijk batterijslurpers als navigatie apps, games en sloop de videocamera ook maar gelijk uit iOS).

  34. Origineel geplaatst door Max: Niemand heeft het over de gebruikerservaring; je kunt een trabant wel opvoeren tot hij harder rijdt dan een porsche… maar het wordt daarom nog geen betere auto! Het is een hele verkeerde discussie.

    Touché! 😉

  35. Blijft het feit dat de meeste gebruikers het op de zelfde mannier zullen opvragen. Leuk dat dat Apple verheerlijken oneindig door gaat. Oh en als ik dezelfde test probeer te doen met 4.3 op mijn 4 lijkt het of de accu stuk is, hij loopt heel snel leeg. Kan niet gewoon een keer een andere ontwikkelaar ergens iets beter in zijn?

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.