Reacties voor: Apple reageert op ‘bendgate’: klachten van negen gebruikers

Apple heeft via een officieel mediastatement een reactie gegeven op #bendgate; de kwestie van de gebogen iPhone 6 Plus-modellen.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 29 reacties

  1. ik geloof ook eerlijk gezegt niet dat dit zo’n serieus probleem is. Alles van metaal kan nou eenmaal buigen als je kracht zet.

  2. Strakke broeken zitten zowiezo niet lekker! (…zijn lelijk!)

  3. Hier word ik wel weer een beetje blij van. Dat risico loop je nu eenmaal bij miljoenen productie. Het zal vast netjes opgelost worden.

  4. Hier ging ik dus al vanuit, dat enkele iPhone misschien buigen in broekzakken.

    Mede omdat het om Apple gaat wordt alles weer enorm opgeblazen.

    Weet nu wel heel zeker dat ik m morgen gewoon ga halen in Amsterdam.

  5. Tja 9 klachten ….. Vind ik nog veel, mijn klachten komen nooit aan bij Apple …. En doen er ook niets mee … Dus hoe ze aan dat vage getal komen … (N.B. Ik geloof ook niet dat het probleem zo groot is als sommige media ons wil laten geloven).

  6. Ik heb wel skinny broeken, maar de broekzakken zijn wel diep… Zou wel slecht zijn als daar een telefoon door buigt

  7. Ook meldt Apple dat de telefoon door verschillende testen heen gaat voordat de iPhone 6 Plus wordt geleverd.

    Dat hebben ze vast ook uitvoerig gedaan voorafgaand aan het uitbrengen van iOS8 en 8.0.1. Klinkt dus leuk, maar zegt eigenlijk niks…

  8. Origineel geplaatst door evad1st
    Tja 9 klachten ….. Vind ik nog veel, mijn klachten komen nooit aan bij Apple …. En doen er ook niets mee … Dus hoe ze aan dat vage getal komen … (N.B. Ik geloof ook niet dat het probleem zo groot is als sommige media ons wil laten geloven).

    Alsjeblieft zeg. Hoe kan 9 vaag zijn? Het is een exact getal! Als je problemen hebt met je iPhone dan ga je naar de Apple Store of je telefoneert ze. Als de media het vervolgens doet lijken alsof alle 10 – 15 miljoen iPhones beschadigd zijn, dan pas hoor je jezelf terug in het nieuws. Als je niks meldt (Apple Store of telefonisch), dan heb je ook geen klacht ingediend. Laat staan het feedback-formulier.

  9. Origineel geplaatst door Duncan

    Ook meldt Apple dat de telefoon door verschillende testen heen gaat voordat de iPhone 6 Plus wordt geleverd.

    Dat hebben ze vast ook uitvoerig gedaan voorafgaand aan het uitbrengen van iOS8 en 8.0.1. Klinkt dus leuk, maar zegt eigenlijk niks…

    Zit een heel verschil tussen het testen van hardware en software. Zeker bij de bouwkwaliteit. Dat is makkelijk te testen. Software en hardware (electronica) is lastiger aangezien je te maken kan hebben met conflicten stukken code etc. Dus vindt je reactie een beetje kort door de bocht 😉

  10. @evad1st: Van de meer dan 10 miljoen iPhones vind je 9 klachten te veel? Lol je bent grappig.

  11. Beetje kansloos. Heb zelf al een iPhone 6 en heb nergens last van. Daarnaast; hebben jullie gezien hoeveel druk er op een iPhone gezet moet worden om hem te buigen? Nog knap dat het scherm niet stuk gaat.

    Wat mij betreft; let gewoon op, het toestel is groter, dus past het toestel ook niet zomaar in elke zak of vakje.

  12. Als het echt zo’n grote issue zou zijn dan zouden er meet dan 9 mensen contact opgenomen moeten hebben met Apple.

    Daarnaast is de iPhone 6 Plus ook extreem groot, op voorhand kan geconstateerd worden dat het niet erg prettig is een toestel van dit formaat op zak te hebben. Ik ken een aantal mensen met een Samsung Galaxy Note 3, zij hebben echter nooit hun telefoon in hun broek zitten. Zij leggen deze altijd op tafel neer omdat het formaat niet prettig in de broekzak zit.

  13. “De volgende iPhone kan vlam vatten als je er een aansteker bij houd”

    Wat een kolder die BendGate!!

  14. Ik zag op youtube een filmpje dat een iPhone 6 plus ook niet goed tegen een kaliber-50 test kan. Dit lijkt me toch de basis van een pressure point cycling test. Je ziet dan ook gelijk dat het metaal erg buigzaam is.

    Bewijs

  15. Ik heb de 6 sinds 2 dagen, maar maak me echt niet ongerust. Ja, hij is dunner, so whats. Gewoon koppie gebruiken. Vind lastiger dat hij zo glad is.

  16. Het is absurd dat zo’n peperdure toestel buigt, had hem dikker gemaakt met een grotere accu.

    Dat het bij normaal gebruik niet voorkomt of heel zeldzaam is begrijpelijk, maar zelfs dan onacceptabel.

  17. @Veronica: Wat is je punt,jij gaat toch ook normaal met dingen om.als je iets kapot wil krijgen lukt dat toch wel,ongeacht de prijs. Dat je de telefoon te duur vindt mag je zelf weten.blijkbaar denken veel mensen daar anders over en kunnen veel mensen daar slecht tegen.

  18. Dat er gelijk een vacature open staat “vooranalist-ingenieur” is wel verdacht! Is de oude ontslagen?

  19. @Shadelife: Ik geloof er ook niks van. Misschien weer een Samsung gebruiker die Apple in diskrediet wil brengen

  20. @squeak: Strakke broeken zijn absoluut niet lelijk.

  21. Toen de iPhone 5 uitkwam verschenen er ook buig-in-broekzak-verhalen waar ik nooit meer iets van vernomen heb…. Voor alles geldt, als je maar genoeg krachten uitoefent: “buigen of barsten”

  22. @Eric: Goed gezegd!

  23. In de (automobiel)industrie word 30 PPM als acceptabel gezien. Dat betekent dus 30 stuks fout per miljoen.

  24. iPhone is geen auto of een hoog veiligheidsrisico voor de gebruiker.

  25. Origineel geplaatst door Marcel:
    Zit een heel verschil tussen het testen van hardware en software. Zeker bij de bouwkwaliteit. Dat is makkelijk te testen. Software en hardware (electronica) is lastiger aangezien je te maken kan hebben met conflicten stukken code etc. Dus vindt je reactie een beetje kort door de bocht 😉

    Er is inderdaad verschil tussen de gebruikte methoden. Maar de gemene deler is dat je een test altijd opdeelt naar belangrijkheid van de functionaliteit. En juist de “core” functionaliteit wil je goed hebben. Het feit dat de belangrijkste functie van een telefoon -namelijk bellen en ontvangstkwaliteit- het niet doen op een toestel waarvan je zegt dat hij wordt ondersteund (notabene het toestel waarvoor je de software primair hebt ontwikkeld) betekent dat je niet goed getest hebt op het blokje belangrijke functionaliteit. M.i. geldt dit ook voor de mogelijkheid van het kunnen buigen. Een telefoon wordt in veel gevallen in een broekzak gedaan. Wanneer je materiaal gebruikt wat buigzaam is (zoals aluminium), moet je vooraf berekenen wat de maximaal mogelijke druk erop kan zijn en welke druk er in een broekzak maximaal bereikt kan worden. Dat test je vervolgens uitvoerig. Aangezien Apple al veel ervaring met aluminium heeft, mag je verwachten dat ze de eigenschappen en specifieke testen al redelijk snappen.

  26. @Duncan: True. Kan het niet ontkennen. De iPhone mag gewoon niet buigen. Alleen in hoeverre is een fabrikant verplicht om rekening te houden met de eindgebruiker? Moet er dan ook rekening gehouden worden met een kleine percentage die hun broek bijna vacuüm om hun benen hebben, en lomp gaan zitten terwijl ze, waarschijnlijk, voelen dat er aardig wat spanning op hun toestel komt?

    Misschien hadden ze wel net als bij magnetrons in de VS moeten vermelden dat je bepaalde dingen niet kan doen met je iPhone.

  27. Origineel geplaatst door Marcel
    Moet er dan ook rekening gehouden worden met een kleine percentage die hun broek bijna vacuüm om hun benen hebben, en lomp gaan zitten terwijl ze, waarschijnlijk, voelen dat er aardig wat spanning op hun toestel komt?

    Als dat de representatieve grootste gebruikersgroep uit de doelgroepanalyse is: ja. Maar begrijp jouw punt en kan me er ook in vinden hoor 🙂

    Misschien hadden ze wel net als bij magnetrons in de VS moeten vermelden dat je bepaalde dingen niet kan doen met je iPhone

    Hahaha, dat had het inderdaad kunnen voorkomen. Althans… hmmm, maybe not… 😉

  28. Wow, bizar hoeveel mensen dit door de vingers willen zien! Alsof skinny jeans de enige oorzaak kunnen zijn om de 6 plus te verbuigen. Het is duidelijk een zwakke plek bij de volumecontrols, dus een design flaw. Onacceptabel voor een toestal dat begont bij 800 euro. Ik hoop dan ook maar dat er b.v. een liquid metal stut in toekomstige modellen komt.

    De reactie van Apple is ook geen antwoord, maar een ‘kop in het zand’ PR praatje. Lees het nog maar eens, er wordt niets daadwerkelijk in beantwoord, alleen maar mooipraterij.

  29. Heb m’n 6 Min sinds dinsdag en hij is ook al op reis geweest in een Skinny Jeans en nog steeds zo recht als een lineaal, maar als je voelt dat ie strak/krap kont te zitten, dan 1) verleg je hem of 2) je haalt hem uit je broekzak. Deed ik ook met m’n 5S, gewoon opletten/nadenken wat je doet. Alles kan immers kapot… 😉

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.