Reacties voor: Apple raakt opnieuw prototype iPhone kwijt in een bar

Apple is opnieuw een prototype iPhone kwijt geraakt. Eind juli liet een medewerker van Apple een nog niet uitgebrachte iPhone slingeren in de bar Cava 22 in San Francisco.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 49 reacties

  1. Soms gebruiken jullie aanhalingstekens in de titel van een nieuwsbericht, soms niet. Waar hangt dat eigenlijk vanaf? Uit de inleiding maak ik op dat het een bewering van een andere partij is.

  2. Heel vreemd verhaal zeg, gefaalde poging voor een Apple publiciteitsstunt?

  3. Zeker geen find my iphone account hahaha

  4. @Melvin: Als je dan verder leest, lees je dat het geen gerucht is omdat het een gesprek met de politie bevat.

  5. Het lijkt inderdaad wel een beetje op een filmscript! Ik geloof er niet in! Hoe dan ook, het staat wel weer mooi in de media!

  6. Terug? Als dit geen gerucht of zo is, denk ik dat dit opzettelijk is om voor een stunt te zorgen van Apple uit.

    PS. Zijn er al afbeeldingen te vinden van het verloren prototype?

  7. De bewoner van het huis was net een broodje aap aan het nuttigen toen de politie aanbelde.

  8. Hoe toevallig toch 🙂 Het siert Apple wel niet dergelijke domme leugens nodig te hebben voor de promotie van een nieuw product.

  9. Bewuste stunt van Apple. Weer extra gratis reclame.

  10. @Gonny van der Zwaag: Bedankt voor je snelle en duidelijke antwoord. Leuk dat je deze informatie verstrekt, ik begrijp het nu beter. Toch heb ik soms moeite met het onderscheiden van feiten en geruchten/roddels op iPhoneclub, misschien kun je er toch iets mee? Ik snap dat dat erg lastig is. Ieders interpretatie, en interesse, is immers anders.

    Edit: misschien moet ik beter naar de categorieën kijken. Deze post staat onder andere in “Geruchten”. Maar dat is het toch eigenlijk niet, want het komt bij de politie van San Fransisco vandaan. Blijft lastig…

  11. Heeft Apple zeker een “FindMyPhone” in de iphone5 gezet die draait op een eigen GPS app:P

  12. Marketing in een bar. Barketing?

  13. Marketing, het blijft een vak apart..

  14. @bartmobile: Tjeeesss, wat een humor man, hahaha allemachtig hoe slecht en niet leuk! Zo dom zelfs dat ik daar weer om moet lachen

  15. raar waarom moet het altijd eindigen in een bar? en dan toevallig weer in san francisco?
    lijkt mij dikke reclame van Apple ofzo

  16. Als ik een iPhone 5 in een bar/café etc. zou vinden breng ik hem persoonlijk naar Apple toe of overhandig ik hem aan de politie.

  17. Een ezel stoot zig in het algemeen
    Niet twee keer aan de zelfde steen
    ( maar apple wel ) XD

  18. Goede reclamestunt weer zeg. Mooi geregisseerd ditmaal. Wel erg doorzichtig. Binnenkort in het voorprogramma van de film van Bassie&Adriaan. ‘De geheimzinnige verdwijning van de iPhone 5 proto’.

  19. @Gonny van der Zwaag: Precies. Niets is zeker, dat is zeker.

    Zien we jullie 1 oktober ook nog bij iCreate Live?

  20. Hmmm, niet dat ik het in eerste instantie op reclame vind lijken, maar het is idd wel toevallig dat het weer in een bar gebeurt. Zou er dan toch weer een Apple-medewerker zijn die er één heeft laten slingeren..?

    @ik: Heel zeker? Een telefoon die nog helemaal niemand heeft..? ik zou dat ding helemaal gaan uitkelderen (nee, niet om stoer te doen of wat dan ook).

  21. Mooie marketing actie

  22. Wat doen al die medewerkers in een bar?
    chop chop aan werk en zorgen dat er nieuwe produkten op de markt komen…

  23. Als IPC zou ik om dit hele verhaal heen dubbele kwootjes plaatsen en ook nog eens drie vraagtekens erachter. Zekerheid voor alles! 😉

    Nee dit ‘verhaal’ kan niet. Een bedrijf dat 300+ miljard waard is en het zich niet kan/mag veroorloven om een prototype naar buiten te brengen, zal deze fout een tweede keer gewoonweg niet toestaan. Geen enkel toestel zal nog de campus verlaten, daar durf ik Gonny’s hand zo voor in het vuur te steken! 😉

  24. Denk.dat je hem het beste aan Apple kan verkopen voor een goede duit.

  25. @iNick: Tuurlijk wel. De toestellen MOETEN buiten de campus worden getest in alle soorten situatie’s (Fieldtest)
    Ik wil diezelfde hand ook wel in het vuur steken als Apple dit niet doet. Ik kan me ook iets herinneren van iPhone’s met een kist eromheen waardoor je niet kon zien hoe die uitzag die naar providers hier in Europa werden gestuurd om te testen of alles goed werkte. Dit lijkt me vrij noodzakelijk. Alles op 1 plek testen gaat niet werken.

  26. Kan niet!

    Ik ben vaak zo katjelam geweest dat het achteraf echt knap was dat ik überhaupt m’n huis nog in ben gekomen. Maar m’n iPhone stond de volgende ochtend altijd netjes weer in z’n dock.

    Kun je nagaan: mijn iPhone is gewoon een 3GS en m’n baan hangt er niet vanaf. Wat voor incompetente lulhannes ben je als je je spullen zo laat slingeren, laat staan je telefoon, laat staan die van je baas waar de hele wereld op aast?!

  27. @iNick: Ik denk dat Gonny je zo gaat aanklagen hoor, weg hand 🙁

    @Trevis: Jup, die case was zodat men de nieuwe vorm niet ontdekte en dat zou het zgn. antenna-gate (geen last van gehad ..) als resultaat hebben gehad.

  28. Als ik een iPhone Prototype zou vinden, zou ik contact met Apple opnemen en hun de telefoon laten terug kopen. Ik zie het als vindersloon.

  29. Daar lusiterd de politie wel heel erg goed en snel. Zou je hier eens moeten uitleggen….No way dat ze huiszoeking gaan doen dan.

  30. @Esteban: Noem het maar ‘domme’ leugens. Het levert Apple wereldwijde gratis publiciteit op, waardoor het bedrijf miljoenen aan reclamegelden in haar zak kan houden. Omdat Apple ‘hot’ is, laat de internationale pers zich makkelijk hiervoor gebruiken. Wie is er nu dom?

  31. FindMyIphone kan toch ook een hard geluidssignaal laten afspelen door de telefoon? Lijkt me geen goeie reclame voor je eigen service als je je eigen telefoon niet eens kunt laten opsporen!

  32. Find myiphone is een logische verklaring voor de politie NIET in te schakelen.

    Get me free publicity is een logische verklaring voor de politie en media WEL in te schakelen.

    Zo, en nu eerst een koppie koffie

  33. Hoe naïef denkt Apple dat de mensheid is… Het is ze weer gelukt in ieder geval. Nieuwsgierigheid en ‘eagerness’ zullen de verkoopcijfers niet negatief beïnvloeden. Flauw maar wel slim.

  34. One time ok , but this looks like apple hype to keep an interest in an iphone that still has no release date, even ipod touch 2011 is delayed along with all the ipods we normally see in a keynote, if this is the future of apple under cook then its not good , it indicates 2 things either apple cant make a new iphone better than the current android phones , or cook cant get his act together , the way its going by apple at the moment it looks more like for holland iphone owners , will be waiting until 2012 for our upgrade , as holland is never in the first group for iphones and apple are pissed at the dutch courts outcome for the samsung galaxy tab.

  35. Ik denk dat ik ‘m ook wel zou verkopen aan apple .. denk dat je er nog wel aardig wat geld aan overhoud .. wan’t ze vragen ook nog van je er niks over te vertellen zieje -.-

    Maaar .. eerst helemaal bekijken enzo 😛

  36. ook toevallig dat de politie bij iemand aanklopt die net dezelfde avond in hetzelfde cafe is geweest; zou die voor samsung werken?

  37. volgens mij doet apple het gewoon zelf en willen ze dat deze gewoon in een BAR word gevonden let maar op volgend jaar word de IPHONE 6 “gevonden in een bar in….”
    ze zijn echt zo dom bij Apple

  38. waarom zitten alle iphone gebruikers zo vaak in de kroeg trouwens?,,,hmmmzzz…..

  39. Ik dacht dat Apple maatregelen had genomen om dit soort incidenten niet meer voor te laten komen en prototypes van producten s’avonds in een kluis op te bergen. Niet dus…..

  40. Dan zullen we dus ergens op een site wel weer foto’s tegen komen van de nieuw te verwachten iPhone. Ik wil ze niet zien. Dan is de verrassing er af. Dus beste vinder, gewoon teruggeven aan Apple en geen foto’s maken en ze op de een of andere site zetten.

  41. Ik heb hem net gekocht van de vinder. Wat een tof ding!
    Verder zeg ik lekker niks…..wauw, dit is veel beter dan de iPhone 4. Samsung is met zijn Galaxy S II opnieuw lichtjaren verwijderd van deze iPhone. It’s amazing!

  42. Ik denk dat de kop zou moeten zijn: “PR-medewerker legt prototype iPhone neer in bar”

  43. Laatste stuiptrekking van Steve!!!

  44. @Admiraal Schuurtje: je hebt helemaal gelijk. Hoe kun je je telefoon kwijt raken…

  45. Origineel geplaatst door Esteban
    Hoe toevallig toch Het siert Apple wel niet dergelijke domme leugens nodig te hebben voor de promotie van een nieuw product.

    OH dus deze Libelle/ Story verhalen zijn de schuld van Appel? fail.

  46. … zorgvuldig geplande publiciteitsstunt van Apple om “The Buzz” te creëren?

  47. over marketing gesproken: Cava 22, vanaf nu ook een bekende bar in SF 😉

  48. @Melvin – Aanhalingstekens gebruiken we wanneer het om een bewering van een bepaalde persoon of organisatie gaat, bijvoorbeeld een analist die een bepaalde voorspelling doet, waar je het al dan niet mee eens hoeft te zijn. Als een gebeurtenis voldoende lijkt te zijn bewezen, schrijven we het zonder quotes. In dit geval is de politie van San Francisco de bron en je mag er dan gevoeglijk vanuit gaan dat het echt is gebeurd en dat zij de waarheid spreken. Meer info vind je op de website van Onze Taal, zie het punt ‘gefingeerd citaat’. Als een bepaalde nieuwsgebeurtenis dubieus of subjectief is, gebruiken we ook wel eens een vraagteken aan het einde van de zin. Dus ‘Apple werkt aan eigen tv-dienst’ kan ook zo: Apple werkt aan eigen tv-dienst?

  49. @Melvin – Tja, ‘Geruchten’ is een categorie die we eigenlijk standaard aanvinken als het om gedoe rondom de volgende generatie iPhone gaat. Alles wat er geroepen wordt zolang er nog niets officieel door Apple is aangekondigd. Maar je hebt gelijk: het is natuurlijk niet zo zwart-wit, want… stel nou dat over een paar dagen blijkt dat het verhaal op CNET uit de duim is gezogen door een overijverige stagiair? Of als blijkt dat de politieagent heeft zitten liegen? Uiteindelijk is niets zeker in het leven 🙂

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.