Reacties voor: Apple publiceert startersgids voor iOS-ontwikkelaars

Apple heeft een gids gepubliceerd voor nieuwe ontwikkelaars. Het legt uit hoe je een iOS-app maakt, van Xcode installeren tot indienen bij de App Store.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 10 reacties

  1. De lessen van Stanford in iTunes U zijn ook al deftig!

  2. Dus als ik deze gids volg leer ik de basis beginselen van Objective C (heel) goed? Of moet ik toch al echt veel programmeer kennis hebben, wil ik dit een beetje kunnen volgen :)?

  3. Ik heb helemaal geen ervaring met programmeren, maar denk er wel aanleg voor te hebben. En kan logisch nadenken. Zou dit voor mij te doen zijn? Ik wil namelijk voor een bestaande webshop een app maken.

  4. @Jordy: Het probleem is dat in de allereerste oefening al met termen gegooid worden die voor veel mensen als Chinees in de oren zullen klinken (Delegate, UIKit, Controller, …). Maar als je alles goed leest en bij dingen die je niet goed begrijpt even gaat googlen kan je al ver komen.

    Persoonlijk vind ik het boek “iOS Programming: The Big Nerd Ranch” erg goed en beter voor beginners dan de tutorials van Apple zelf. Alleen is dat boek nog gericht op iOS 4 en zit er geen uitleg in over ARC of Storyboards, wat je op zich achteraf wel gemakkelijk bij kan studeren. Maar programmeren voor iOS is niet voor iedereen weggelegd.

  5. @nick: ik denk dat het nog best lastig word je moet weten hoe statements werken en al enige ervaring hebben met object georiënteerd programmeren. En een webshop app is niet de meest simpele app.

  6. ik raad jullie aan om thé new boston’s videos te volgen over Objective C en iOS Development. Daarmee snap je de basis, de echte cursus begint bij iTunes U, waar je elke les toch wel meermaals moet bekijken en de huistaken moet maken. Keep on devving

  7. Hou er rekening mee dat Objective-C niet de enige programmeertaal is voor iOS. Je kunt perfect een in C of C++ geschreven app op een iOS device draaien (met maar een minimum aan Objective-C). Vrijwel alle serieuze games zijn in C++ geschreven. Of dat eenvoudiger is dan Objective-C is te betwijfelen, maar dat ligt voornamelijk aan je achtergrond (het kostte mij bijv. behoorlijk veel moeite om Objective-C te ‘snappen’).
    Als je geen enkele programmeerkennis hebt, zou ik beginnen met iets basalers dan iOS of Objective-C. Leer eerst code structureren, wat functies en variabelen zijn, wat strong- of loose-typing is etc. Die kennis is universeel, en kun je op elke programmeertaal loslaten.

  8. Als je een beetje kan programmeren, dan is objective-c redelijk makkelijk te snappen. De syntax lijkt in t begin wat vreemd maar spreekt (wat mij betreft, toen ik het doorkreeg, er voor zich). Een klein beetje aanleg kan wel een extra-tje zijn.

  9. Gewoon beginnen en veel opzoeken, als je genoeg gemotiveerd bent kom je er bij wijze van spreken vanzelf omdat het leuk is. Mooi dat Apple ook meer info gaat geven hoe je Apps maakt.

  10. Boek van Stephen Kochan Programming in Objective-C is wel een aanrader. Wel de vierde editie nemen ivm nieuwe versie Xcode. Via Amazon.uk in 2 a 3 dagen in huis.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.