Reacties voor: Apple publiceert open brief over ontvangstproblemen iPhone 4

Apple heeft een officiële brief gepubliceerd, waarin ze aankondigen dat ze de oorzaak van de antenneproblemen hebben gevonden.

Reacties: 130 reacties

  1. Ben benieuwd! Sommige schijnen met de 3GS ook problemen te hebben. Ben benieuwd naar de update. Die zal deze week beschikbaar komen toch?

  2. Dus zou een software fix dus toch kunnen helpen. 🙂
    Persoonlijk ben ik er nooit van uitgegaan dat het een design fout was, en sinds het gerucht over de software was ik eigenlijk daar al van overtuigd.
    Ik ben erg benieuwd! 😀

  3. Hopelijk is het inderdaad een storm in een glas water en is het niet veel gekker dan met andere toestellen…

  4. Ik denk eerlijk gezegd ook dat het gewoon aan de software ligt. Het aantal streepjes hoeft natuurlijk niet te kloppen, het zijn maar een paar pixels.

  5. Apple lost het wel op, ik heb er vertrouwen in. En de meeste iPhone 4 toestellen hebben de probleem geen eens. iPhone 4 blijft de beste toestel.

  6. moeten ze daar nog leren tellen? hopelijk raakt het opgelost wan wil een iphone4

  7. @Aeron: Ja, maar dat is dan puur visueel. Zoals ik het lees is het probleem net zo groot als bij andere toestellen alleen door een bepaalde berekening in de software zie je bij de iPhone 4 meer strepen wegvallen dan bij andere toestellen..maar in feite is het net zo goed/slecht als andere toestellen.
    Tenminste..zo lees ik het als leek een beetje hoor.

  8. @Rowin: Uit het artikel:
    “Binnen een paar weken gaat Apple een gratis software-update beschikbaar stellen, waarmee de weergave van streepjes wordt.”

  9. @ Tom D

    Het probleem en Het beste toestel..

  10. @Rowin:
    Lees:

    Binnen een paar weken gaat Apple een gratis software-update beschikbaar stellen, waarmee de weergave van streepjes wordt verbeterd.

    On-Topic:
    Het bereik zelf wordt dus niet verbeterd, alleen de weergave ervan… Vraag me nu toch wel af hoe groot de omvang van dit probleem is.

  11. Ik heb er ook last van als ik mijn iPhone 3GS rechtsonder vastpak. Valt soms binnenshuis het signaal volledig weg en krijg ik ‘Geen Service’ te zien! Hopen dat de software update dit voorgoed oplost. Zo zie je maar, ook bij een groot bedrijf als Apple laten ze wel eens een steekje vallen! Maar ja het wordt in ieder geval opgelost.

  12. Weergave van bereik wordt dus beter. Maar het bereik valt nog steeds weg als je de iPhone op een bepaalde manier vast houdt. Dus ze doen visueel een herberekening maken van de bereik weergave.

  13. dus al die klachten van mensen gaat niet over de ontvangst maar over de streepjes die ze zien op het scherm? LOL da’s wel grappig te noemen moet ik zeggen.

    een dikke vette orkaan in een glas water, of Apple moet nu liegen of de brief is niet waar. meer mogelijkheden zie ik niet.

  14. Maar structureel 2 strepen teveel weergeven betekent toch ook dat “bij plotseling signaal verlies” 2 streepjes teveel worden weergegeven?

    Ergo; er worden structureel 2 strepen teveel gegeven behalve wanneer je de antenne “bedekt” !

  15. En toch blijf ik persoonlijk even kritisch naar de situatie kijken en wil de reacties uit NL wel zien als straks toch blijkt dat de ontvangst helemaal niet goed is :/

    Streepjes en de weergave ervan realistischer weergeven door een SW update, prima! Maar wil straks 100% bereikbaar zijn ipv 30%

    Just my 2 cents

  16. Ik vraag mij inderdaad nu ook af..hadden die mensen dan ook echt daadwerkelijk slecht bereik..of konden ze wel gewoon bellen?

  17. Origineel geplaatst door Jeroen Wienen
    @Rowin: Lees: Binnen een paar weken gaat Apple een gratis software-update beschikbaar stellen, waarmee de weergave van streepjes wordt verbeterd.On-Topic: Het bereik zelf wordt dus niet verbeterd, alleen de weergave ervan… Vraag me nu toch wel af hoe groot de omvang van dit probleem is.

    Het bereik hoeft ook niet verbeterd te worden, want er kan nu ook gewoon gebeld worden, ook al heb je geen streepjes bereik. Trouwens dat bereik ligt ook aan de operator.

    @Daejji
    De meesten konden gewoon bellen.

  18. Ja zo zou je het ook kunnen brengen ja;

  19. Okay that’s it! Apple liegt gewoon de boel aan elkaar! Als het aan de weergave van streepjes ligt, hoe verklaar je dan het veel langzamer laden van websites, zoals o.a. in dit filmpje te zien: http://www.youtube.com/watch?v=F6oflC4qo8M

    Apple is full of sh*t!!!

  20. Ik vind hier een vreemd luchtje aan zitten. Dat ben ik waarschijnlijk, ik zweet namelijk als een walrus, maar ik vind het moeilijk te geloven dat een probleem als dit nooit eerder is aangetroffen. Waarom nu pas eigenlijk en niet bij een eerdere iPhone?

  21. Wat een non-oplossing. Het bereik zelf wordt dus niet verbeterd, alleen de weergave ervan. Laat daarvoor die update maar zitten. Het probleem is groter dan we dachten. Zie ook het artikel van AnandTech waar duidelijk is dat het signaalverlies van de iphone 4 het grootst is (gemeten dus niet visueel).

    Wat ik me nou ook nog afvraag is op Apple al die tijd express teveel streepjes heeft laten zien om van het gezeik af te kunnen zijn??

    Voor mij nu nog een 3GS maar Android zou wel eens de volgende kunnen worden.

  22. Ik geloof hier dus niks van.via de software kun je de onvangst visueel manipuleren.apple geeft echt geen design fout toe dus blijf vooral je nieuwe iphone verdedigen.

  23. Een weg vallende verbinden is een weg vallende verbinden.
    Hoeveel streepjes je ook ziet.

  24. Ik snap niet dat de mensen zonder iPhone 4 hier ook liggen te klagen.. Wacht toch gewoon eens af mensen en heb niet meteen je conclusie klaarliggen.

  25. Sorry, maar ik krijg het gevoel dat dit een wij-hopen-hiermee-de-massa-te-bespelen-brief is hoor.
    Hopen dat het een beetje doodgaat vermoed ik.
    En misschien stilletjes iets veranderen in het productieproces maar ervoor zorgen dat ze de eerste massa telefoons niet opnieuw moeten maken/herstellen.
    Nuja, ‘k hoop dat de mijne er geen last van zal hebben.

  26. Ik hoop dat een heleboel mensen hem terugbrengen…… de kans is dan groter dat ik er ook een kan bemachtigen…..

  27. En sinterklaas bestaat ook nog. Wees niet naief, het is een hardwareprobleem. De dropped calls en zwakker data signaal los je met dit niet op.
    Typisch Apple, zo gehyped met zo een aanhang dat ze zelfs bullshit kunnen verkopen voor waarheid.
    Zal het wel bij m’n 3GS houden en heel die iPhone4 laten passeren.
    Het is hier nog erger dan op engadget, sommigen willen echt die iPhone4 en weigeren ook maar iets van het verhaal te geloven en andere geloven in de goedheid en almachtige dat Apple het goed met hen voorheeft en een oplossing aanbied of kan aanbieden.
    Apple kan niet terug en dus moeten ze met deze verhaaltjes boven water komen. 1.7 miljoen stuks verkocht, design is bepaald en dus no return voor Apple.

  28. Ik denk dat er velen eens wat beter moeten lezen wat er met deze update precies opgelost wordt…

    Enkel en alleen de weergave van de signaalsterkte wordt veranderd, verder niks.

    Het aanraken van de “magic spot” tussen de 2 antennes zorgt hierna nog altijd voor het verminderen van het signaal en het wegvallen van calls waar het signaal al niet te best is.
    Het is gewoon ronduit arrogant van Apple dat ze niet willen toegeven dat hun “revolutionair” antenne design een mankement heeft dat er simpelweg niet zou mogen zijn.

    Ik ben er zeker van dat het helemaal niet zo storend is, maar het is toch duidelijk dat Apple zelf niet wist dat het er was. Anders hadden ze de iPhone 4 nooit op deze manier uitgebracht.

    Had Apple nu gewoonweg het bestaan van die “magic spot” toegegeven en ze in een revisie van de iPhone 4 weggewerkt, gepaard met de mogelijkheid tot omruilen voor getroffen gebruikers, dan hadden hun klanten daar veel meer respect voor kunnen opbrengen dan het zielige rookgordijn dat ze nu optrekken met hun software update die juist niks verhelpt.

    Ik ben altijd al Apple van geweest en zal dat waarschijnlijk wel blijven, maar deze antenne situatie pakken ze verkeerd aan door hun ego dat de laatste tijd wat opgeblazen is geraakt.

    Ik hoop dat de concurrenten hiervan gretig gebruik gaan maken, dat komt ons als klant alleen maar goed uit.

  29. Mijn vader’s iPhone 3GS gaat ook van 5 naar 1 bar als ik hem stevig vasthoudt.
    De hele ophef gaat dus nergens over.

    Ik geloof Apple.

  30. Inderdaad; is hardewarematig en een software update zal niks oplossen, mss ze het wat meer kunnen wegsteken ze signaal verlies hebben.
    Ik heb alle iphones al in bezit gehad en allen hebben hetzelfde voor van dat signaal vermindering of geen service meer heeft enz…
    Maar dit gebeurt maar heel zelden bij mij omdat ik de iphone normaal vastneem en dan heb je er geen last van.

  31. Origineel geplaatst door Rowin
    Ben benieuwd! Sommige schijnen met de 3GS ook problemen te hebben. Ben benieuwd naar de update. Die zal deze week beschikbaar komen toch?

    Deze week ?? Er staat binnen een aantal weken

  32. Mochten ze de problemen software matig kunnen oplossen dan is de iPhone 4 met stip weer de beste smartphone ter wereld..

    Nu snel voetbal kijken 🙂

  33. Als ik een brandende kaars afdek gaat de vlam ook uit. PUNT!
    Persoonlijk vond ik al die antennes in de rand geen goed idee..
    Je kan het namelijk te makkelijk afdekken en ik vind het redelijk kwetsbaar..
    nuja we zullen zien, denk dat ook wel op internet veel wordt opgeblazen..
    En als alles is opgelost met een bumper, dan vind ik het nog allemaal geen ramp..
    (Misschien hebben ze dit wel express gedaan, zodat we allemaal een bumper moeten kopen XD, zie er de humor van in)

  34. Leuk verhaal, maar het is net andersom. De balkjes geven niet aan wat de iPhone moet doen, maar is een uitgelezen waarde van het ontvangst van de iPhone. Door nu de balken minder snel terug te laten lopen, denkt de gebruiker dat er een goede verbinding is. Maar dat is het niet.

  35. Lol tis gewoon een fout in ios4.. Mijn 3g gaat van vol 3g bereik naar 1 streepje gprs en soms zelfs hele verbinding weg.. Had hij op 3.1.3 niet.. Zal wel keer filmpje maken.

    Agja ik lig er niet echt wakker van.. Koop wel een bumpertje

  36. Maar is een paar weken niet verekt lang voor ff een formule veranderen? Ik denk dat er toch wel wat meer is.

  37. Het moet gezegd worden dat hier een groot probleem is. Dat Apple hier wat aan doet is heel goed.
    Het moet ook gezegd worden dat er ook veel iPhones geen geen probleem met dit hebben.
    Waar zit de waarheid? Weet ik niet. Wat ik wel weet is dat mensen niet zo hard moeten schreeuwen. De iPhone is nog niet eens hier in Nederland, dus hoe weten jullie hoe accuraat deze beschuldigingen zijn? Het is een groot probleem(en een probleem die Apple maar mag gaan oplossen), dat is zeker, maar dat betekend nog niet datdat het perfecte excuus is om hard te gaan schreeuwen.

    on topic: hmmm… ik heb mijn twijfels of dit werkt. Ik bedoel: bij iphone 3g was er ongeveer het zelfde probleem en na een update werd die ook niet verholpen. We zullen zien. Misschien aan iPhoneclub om dan te gaan kijken of het echt beter is geworden(maar dat hoef ik, geloof ik, niet te vertellen:P)

  38. Makkelijk hoor, de norm veranderen. Feit blijft dus dat de ontvangst ten opzichte van de 3GS (1 streep verval) 4-5 keer zo groot is? (iPhone 4 verliest 4-5 strepen).

    Daarnaast zou dit probleem bij ALLE 4’s moeten zijn en dat is niet zo.

    Voor mij iig voorlopig geen 4, dan liever een 3GS

  39. Dadelijk blijven de streepjes mooi staan en kun je niet bellen dat zou wel een domper zijn.

  40. Wat een noncense verhaal !
    Als ik nu ‘No service’ zie heb ik dus eigenlijk twee streepjes ontvangst? Resultaat blijft (ook na een software update) dat ik nog steeds niet kan bellen imo.

  41. Tja, zowel Apple als de klagers hebben gelijk. Gelukkig zijn er mensen met verstand van zaken die hier naar kijken, zoals Anand: http://www.anandtech.com/show/3794/the-iphone-4-review/2 Oftwel, het streepjesverhaal klopt wel, het is een beetje alsof er 10 streepjes zijn en de iPhone alleen de eerste 5 laat zien. En inderdaad, alle telefoons verliezen wat signaal als je ze “normaal” vasthoudt.

    Maar sodeju… -20dB verlies bij de iPhone 4, dat is nogal wat. Het verbaast me dan ook niet dat de verschijnselen die er toe doen, geen streepjes dus maar afgebroken gesprekken, traag dataverkeer en terugval van 3G naar GPRS, juist bij de iPhone 4 zo opvallen. Dat is mijn eigen ervaring ook; daar waar het signaal wat zwakker is moet ik opletten hoe ik de telefoon vast hou. Nogal jammer voor een verder ongelofelijk mooi toestel…

  42. Ik heb na de update van de iOS4 met mijn iPhone 3GS last van het uitvallen van bereik. Ik krijg dan ook te zien “geen service”. Hiervoor had ik er geen last van, dus ga ik ervan uit dat het aan de software ligt. Net als bij de iPhone 4 dus.

  43. Nog even kat uit de boom zeiken, lijkt me meest voorzichtige benadering te zijn. Het bericht van Apple handelt enkel en alleen maar over de visuele weergave. Als die visuele weergave dan een correcte, getrouwe weergave gaat brengen van het bereik en het eigenlijke bereik in de praktijk zo slecht blijkt te zijn als wordt beweerd; dan mag Apple hun Iphone 4 steken waar de zon niet schijnt en geen enkel belsignaal doordringt 🙂

  44. Ik heb de iPhone 4 vandaag een week. Eerst met zelf afgeknipte simkaart van t-mobile. Toen leek ik wel last van signaal verlies te hebhen, nu een microsim gekocht en probleem helemaal weg.

  45. Wat ne zever.Het is zeker een hardware-probleem.Struisvogels steken ook hun kop in’t zand.Als je dus volldige dekking hebt,zou je nog 2 extra streepjes moeten hebben…haha.Volgens mij zal zo de echte oorzaak niet opgelost zijn.Je zal nog streepjes zien,maar of je ontvangst zal hebben….en dat voor 700€.Ook in mijn handleiding van Nokia staat er dat je verlies kan hebben als je de foon afdekt, maar zelfs met 4 handen heb ik volle ontvangst.Amerikanen…….

  46. Met mijn 3GS heb ik alleen een probleem bij de overgang van 3G naar Edge. Dan valt deze weg. Echter heb ik geen ontvangst probleem wanneer ik bijvoorbeeld mijn 3GS in mijn handen opsluit. Nog nooit een dropped call gehad. Ik geloof niet in het software vehaal.

  47. Wat ik me dan afvraag: is er íemand geweest die het bereik echt getest heeft tijdens het ‘verkeerd’ vasthouden van de iPhone 4, of keek men alleen naar de balkjes en werd de conclusie toen al getrokken?

  48. komen ze met een oplossing voor hun zogenaamde non issieu?

    stelletje leipo’s die apple producenten

  49. Het lost dus feitelijk niets op, alleen cosmetisch……joepie! Op deze update zat ik te wachten….not!

  50. If signal = <30% then signal = 100% ?

    Oftwel we laten gewoon altijd maar volle bak zien zeurt men ook niet ?

  51. Softwareprobleem zeker mogelijk. Met mijn 3gs had ik nergens last van en sinds iOS4 wel als ik de onderkant achter afdek.

    Mensen moeten niet zo snel hun conclusie trekken zonder uberhaupt een iPhone4 vast te hebben gehad.

  52. @Ai-foon: Wat doe je hier met je nokia?

  53. Soms rijd je ook weleens over een weg vol met gaten. Zie je verderop een bordje staan: ‘Slecht wegdek!’

    Probleem opgelost! 😉

  54. Apple verbeterd dus niet het bereik maar laat bij een goed bereik straks wat minder streepjes zien en zegt vervolgens dat het probleem bij de provider ligt.

    Tsja….zo kan ik het ook….net als dat men zegt dat T-mobile een slecht netwerk heeft…….maar men moet mij nog steeds uitleggen waarom de Nokia E71 in mijn achtertuin wel volledige ontvangst heeft en de 3Gs niet. Waarom heeft de Nokia E71 en de Nokia N73 beneden in het ziekenhuis van Enschede wél ontvangst en de Iphone 3Gs kan zelfs geheel niet bellen……..allen met een T-Mobile sim…….
    Ligt het dan aan de provider of toch aan het toestel ????

    Sorry…de userinterface van de Iphone is onovertroffen……maar de ontvangstkwaliteit kan ik toch niet meer dan matig noemen.

  55. een recall geeft natuurlijk een enorm imagoprobleem….en zou ze enormmmmmmm veel geld gaan kosten.

    De fanboy’s blijven de toestellen toch wel verdedigen 😉

  56. Wat een smoes…

    Zitje dalijk in het buitenland, staat er dat je nogsteeds volle bak T-Mobile NL hebt…

  57. @Pascal:
    En een smsje van welkom in duitsland..

    T is overigens geen onzin hoor.. bij engadget (dacht ik) hadden ze het uitgeprobeerd en daar bleek ook dat het verschil tussen 1 streepje en 4 streepjes heel klein was.. dus dat met een beetje signaal verlies je al 4 streepjes kwijt was.

  58. Ik heb ook een iphone 4 en absoluut geen probleem van een wegvallend signaal. Steeds bijna volle 100% (BASE België). Wel heb ik op het internet gelezen dat mensen met een verknipte simkaart vooral problemen ondervinden. Ikzelf heb een micro-sim en echter geen enkel probleem. De andere personen die ik persoonlijk ken met een nieuwe iphone 4 hebben geen van allen problemen met wegvallend bereik. Ik beweer niet dat er geen problemen zijn, anders had Apple de open brief niet verstuurd, maar ik heb wel het gevoel dat het nogal overroepen is. Anderzijds vind ik het uiterst betreurenswaardig dat mensen hier op iPhoneclub de iphone reeds veroordelen zonder ze er eentje hebben. Negatief zijn is makkelijk en dat zijn de dingen die men het snelst van de daken schreeuwt maar de snelheid, de veel betere touch respons, het sublieme scherm dat hoort men hier niet! Nu ja ik geniet lekker van mijn bereiksvolle iphone 😉

  59. De persoon die dit bedacht heeft verdient echt een marketingaward!

    Ik geloof er niks van!

  60. Blijft een non-probleem. Twee stappen naar voren qua bereik, in het slechtste geval (überhaupt slechte dekking, binnen én raar vasthouden) en je verliest wat dekking. Het gebeurd bij bijna niemand, de dekking is door de kleine oppervlakte van ons landje praktisch gezien veel sterker dan in de US en ik heb overal waar ik normaal de 3G dekking verlies (binnen, ver van ramen af) toch Wifi. Ik koop hem alsnog zeker.
    (Red.) Reactie aangepast – taalgebruik.

  61. En weer komen de conclusies alvorens er ook maar iets van een update is geweest. Ik wil het eerst zelf zien, klagen kan altijd nog achteraf. Waarom melden mensen anders dat hun 3G of 3GS na de upgrade naar IOS4 ook problemen heeft met wegvallend bereik?

    We shall see…

  62. Ik ga beleefd blijven, en proberen duidelijk te stellen wat er bedoeld wordt:
    – iedere telefoon verliest een aantal db’s signaal als je h’m vast pakt …
    – bij iPhone 4 lijkt dit dramatisch, omdat ie verkeerdelijk 4 of 5 bar’s geeft, maar eigenlijk is het signaal veel slechter. En dus heeft het vastpakken tot gevolg dat het signaal onder de drempel grens zakt.
    De gebruiker denkt, he fout van Apple want ik heb perfect signaal, en door h’m vast te pakken heb ik geen signaal meer …

    Ben geen van van Anandtech, maar voor 1 keer hebben ze deftig getest, en hebben vastgesteld dat 4 beter is dan 3GS … hetzelfde op daringfireball … met real life tests, met zelfs de dead grip is 4 beter …

    En dan de mensen hier die echt een 4 hebben zijn bijna unaniem positief …

    Maar ik begrijp best dat de haters dit een uitgelezen kans vinden om het product af te kraken, maar zoals met alle Apple producten zullen de echte gebruikers de nieuwe klanten wel overtuigen …

  63. Er is natuurlijk een groot verschil tussen geen verbinding meer en een hele hele slechte verbinding.

    Het eerste kun je niet weghalen met streepje je kan gewoon niet bellen meer.
    Al het andere kan je weghalen met meer streepjes te plaatsen.

  64. haha…geen vooroordelen hoor.
    De Iphone heeft net als elke andere phone voordelen en nadelen. En ieder moet zijn eigen afweging maken.
    Net wat iemand wil. Ik weeg bijvoorbeeld de beperkte bleutooth functionaliteit en het bereik erg mee. Laatste keer heb ik de 3Gs zelfs een tijdje getest maar ben toch voor de Nokia E71 gegaan…gaan de batterijen ook eens lekker lang mee.
    Maar in december ga ik weer voor een nieuw toestel……en neem de Iphone 4 gewoon weer mee in de de overweging. Tegen die tijd lees ik hier ook weer meer ervaringen.

  65. Oh en voor de Nokia lovers:
    http://www.youtube.com/watch?v=amPG52DVQuk

    En zo vind je voor ieder merk wel wat … alleen is het niet zo sexy om daarover te roepen, iedereen ziet een winnaar graag op de bek gaan.

  66. Heb zo mijn twijfels. Hoe verklaren ze dan dat gesprekken ermee wegvallen??

    Of ziet de code in cupertino er zo uit
    If(bars==0)
    {
    dropCall();
    }

  67. Origineel geplaatst door de schrijvende rechter
    haha…geen vooroordelen hoor. De Iphone heeft net als elke andere phone voordelen en nadelen. En ieder moet zijn eigen afweging maken.

    Ik maak vaak de afweging bij een telefoon of ik er mee kan bellen 🙂

    En verder…hebben sommigen er al eens bij stilgestaan dat het misschien dankzij een hele hoop “klagers en jankers” is dat er 1. een mogelijk probleem wordt gesignaleerd (ik ga me nog niet uitspreken of en wat voor probleem het is) en 2. Apple (op hun eigen manier) er iets aan wil doen (en of dit iets oplost, laat ik ook ff in het midden). Trouwens uit punt 2 blijkt dat het over een significant aantal “klagers en jankers” gaat, anders zou Apple er geen aandacht aan besteden.

  68. Origineel geplaatst door Cedrick
    Heb zo mijn twijfels. Hoe verklaren ze dan dat gesprekken ermee wegvallen??Of ziet de code in cupertino er zo uit If(bars==0) { dropCall(); }

    Dat zou best wel eens kunnen hoor.

  69. En hoe zit het dan met de internetverbinding over 3G. Ik meen een aantal filmpjes gezien te hebben waarbij meetingen met de app speedtest een drastisch negatief resultaat lieten zien bij het “verkeerd” vasthouden van de iPhone 4. Zijn er al landgenoten (en iPhoneclub) die dit getest hebben….
    Ben benieuwd!

  70. Als ik met de iPhone 4 gewoon kan bellen is het goed!

    Streepjes, nulletjes, balkjes, het doet er niet toe….

    En ik wil de iPhone 4 vasthouden zoals ik dat wil…….!

    Zonder bumper…..ik ben toch geen stumper?

  71. @Cedrick:
    Simple,
    ze hadden reeds een slecht signaal, maar de iPhone geeft de indruk dat je super signaal hebt door 4 of 5 bars te tonen …
    Hetzelfde voor internet, redelijk signaal wordt voorgesteld als top signaal je pakt h’m vast en je valt onder de drempel

    Hier iemand die alles getest heeft qua internet access met blijkbaar goed signaal:
    http://daringfireball.net/2010/07/iphone_4_3g_performance

  72. Origineel geplaatst door mrkoetje
    dus al die klachten van mensen gaat niet over de ontvangst maar over de streepjes die ze zien op het scherm? LOL da’s wel grappig te noemen moet ik zeggen.een dikke vette orkaan in een glas water, of Apple moet nu liegen of de brief is niet waar. meer mogelijkheden zie ik niet.

    apple liegt niet, maar verteld ook niet de complete waarheid. De weergave van de streepjes helpt niet bij mensen die gewoon echt niet meer kunnen bellen en surfen enzo.

  73. ik denk dat we na de udate wel 5 streepjes gaan zien
    want 1.7 miljoen iphones terug roepen kost wel heel veel
    (wat een sukkels die dit verhaal geloven)

  74. Ik heb een filmpje op YouTube gezien van de iPhone 4 (geen commercial van Apple!) en daaruit blijkt als er gebeld wordt, de balkjes op de iphone 4 verdwijnen als men zijn / haar hand of vingers op de antennes aan beide zijden van de iphone 4 legt, maar men gewoon kan blijven bellen. Dus is het inderdaad met een software update op te lossen. De balkjes geven de ontvangst niet goed aan en dit wordt dus nu door Apple aangepakt. Het is het ei van Columbus! Hahahaha……

  75. Ik krijg vanaf de update naar ios4 ook geen bereik meer op mijn iphone 3gs ook al staat er 3GS achter de balkjes. ik kan niets meer doen met apps omdat er meestal internet voor nodig is en ik weet 100% zeker dat het niet aan de dekking ligt. hebben de meeste 3gs bezitters ook hiermee problemen of ligt het aan het netwerk zelf?

  76. 2 linkjes die apple gelijk geven:
    http://www.youtube.com/watch?v=G-c3Q5USrqE
    http://vimeo.com/12951893

    Wat kunnen we besluiten? Dat Apple wel eens gelijk zou kunnen hebben

  77. Hahahahaha !!! DE STREEPJES ZIJN HET PROBLEEM!!!! Hahaha !!

  78. Beetje curieus dat ze hier zo laat mee komen,
    als het werkelijk zo simpel is.
    Een patch van 0.2 kB is snel gemaakt…
    Damage Control uit het jaar nul dus.

  79. Dus al die mensen zeurden alleen vanwege die streepjes?

  80. Beetje vreemd verhaal van Appel..
    En hoe zit het dan met het veel langzamer laden van webpagina’s als je het toestel vast houd.

    Safari werkt zeker samen met de streepjes! Complot zeg ik je!

    Maar goed moet er eigenlijk gewoon extreem om lachen de streepjes de schuld geven. Ja zo kan ik het ook.

    Waarschijnlijk stap ik over naar Android

  81. Dat zeg ik.
    Bij de eerste update voor 4 doet Apple er 3 streepjes aan toevoegen.
    Klaar!

  82. Ze hebben ons dus gewoon voor de gek willen houden met een zogenaamde “betere” ontvangst/ zender.
    Maar nu vallen ze dus weer keihard door de mand!

  83. Dit probleem gaan ze niet even 123 oplossen met een simpele software update kom op zeg! Dat hij 5 streepjes laat zien wil nog niet zeggen dat je geen slecht bereik hebt of dat je snel internet hebt, mensen klagen over uitvallende verbindingen en het niet tot stand komen tot gesprekken tot het toestel per ongeluk verkeerd vasthouden geeft meldingen als: No Service. Dat is dus geen software probleem met streepjes maar een hardware antenne probleem. De Nexus one heeft hetzelfde probleem, dat hebben ze ook proberen op te lossen met een software fix en dat is dus niet gelukt! de N1 heeft ondanks de update nog steeds wisselende verbinding, als ik het toestel onder vastpak dan springt hij om naar G en laat ik hem los onder heb je 3G. En sterker nog soms zie je helemaal geen streepjes en kun je toch bellen. Steve jobs heeft gelijk je moet het toestel gewoon anders vasthouden dat moet je met de N1 ook en dan heb je nergens last van. Dit probleem gaan ze gewoon niet oplossen en nu praten ze mooi weer over een update om alle klagende gebruikers stil te houden.

  84. Exact.
    Het moet niet veel gekker worden !
    Wie denken ze eigenlijk dat wij zijn ?
    Een stel hersenloze koopslaven die je alles op de mouw kan spelden zodat ze hun snavel houden !?
    Ik kom die Jobs graag eens van zijn bed lichten om hem uit te leggen hoe IK vind dat je een telefoon vasthoud. En met mij honderd miljoen anderen.
    Wie is er nu eigenlijk de baas, deze falende ijdeltuit of de betalende klant ?

  85. Ik weet dat veel mensen hier geen last van hebben, maar aardig wat ook weer wel. Het probleem zit hem gewoon in het ontwerp van de antenne en de ervaring die de engineers hebben in het ontwerpen zelf.

    Kijk maar naar Nokia en Motorola. Zij zitten al twee decennia in de business en op een paar telefoons na, zijn ze stuk voor stuk koning in bereik en kwaliteit. Met mijn oude N73 heb ik in de metrotunnel nog steeds 1 streepje 3G bereik, terwijl met mijn 3GS ik bij het naar beneden lopen al op GPRS zit :\

    Het is gewoon simpel, Apple heeft een antenne gemaakt dat slechter presteert in de hand, doordat ze ervaring missen op dit gebied. Een realistischere weergave van de signaalsterkte zal hier niet veel aan doen.

  86. Probleem: Mijn haar vliegt steeds in de brand als ik mijn haarkrultang gebruik…
    Oplossing: stel uw rookmelder anders af !

  87. @Rowin:
    Ik heb gisteren eens uitgebreid geëxperimenteerd met mijn 3GS.
    Minder of geen streepjes wanneer ik de onderste helft van de iPhone vasthoud. Als ik van die onderste helft alleen de boven- of onderkant bedek verdwijnen de streepjes ook.
    Bovenste helft vasthouden: niets aan de hand. Met twee vingers vasthouden: idem.
    Dit alles diverse keren herhaald. Steeds weer hetzelfde effect.

  88. Haha wat een meuk.. Als je linkshandig bent kan je niet eens normaal bellen. Als 3GS abo afloopt haal ik een iphone 4GS ofzo met verbeterde hardware.

  89. Ik weet dat Apple soms arrogant kan zijn maar dit slaat echt alles. Hoe durven ze miljoenen consumenten die dit probleem hebben te behandelen als een kudde schapen! Ik zal je vertellen waarom, omdat deze consumenten Apple volgen als een kudde schapen.

    Nee voor mij gaan iPhone 4 ik stap over naar android.

  90. @Taal:

    Nou doei dan we zullen je missen.

    In plaats van dat mensen wachten tot hij in Nederland is en kijken hoe hij het hier doet lopen ze allemaal te gillen hoe slecht apple wel niet is.

    Een onafhankelijke site heeft het bereik van de iphones ook getest en daar bleek uit dat de formule wel degelijk fout is.

  91. Ik voel een markt aankomen voor screenprotectors met opgedrukte streepjes (Natuurlijk volle bak)

  92. Wat een onzin toch weer.. Ik kan me nog herinneren dat ze ooit in het begin van de 3G ook zoiets dergelijks geflikt hebben. Toen klaagde iedereen over slecht ontvangst en heeft Apple ook met een software ‘fix’ dat hersteld. Dat was ook niet meer dan het net even anders berekenen hoe je bereik hebt.. Meer in de trent van ‘werkelijke bereik +2 streepjes’ om iedereen maar tevreden te houden.. Blijkbaar mag je de grenzen van die indicator bars toch zo aanpassen zoals je wilt, dus lekker makkelijk toch 🙂

    Vermoedelijk zijn ze daar dus nu mee in de problemen geraakt door het aanpassen daarvan, en proberen ze nu dit volgende probleem weer op te lossen door een vergelijkbare wijziging in de berekening?

    Wat mij betreft totale onzin dit.. Een ontvangst probleem kun je nooit en te nimmer op deze manier met een software fix oplossen! Dit is puur een cosmetische oplossing. Wellicht eens tijd om op een onafhankelijke manier te bepalen wat nu de echte signaalsterkte is in de verschillende situaties!

  93. Er vanuit gaande dat men bij ‘no service’ op de iPhone 4 ook niet kon bellen, neem ik aan dat dit straks wel kan bij het ‘verkeerd’ vasthouden van het toestel.

    Het boeit dan niet meer of het hardwarematig of softwarematig fout zit, zolang het ding maar gewoon werkt is het toch prima?

  94. stelletje leugenaars zijn het, onze aaifoon heeft geen probleem, het probleem ligt bij u je pakt hem verkeerd vast, je mag voor 30 euro een rubbertje kopen om het probleem dat eigenlijk niet bestaat op te lossen, och we zijn gewoon een beetje gul geweest met onze streepjes 2= 5 of 5=2, andere toestellen hebben dit ook ..heb al video’s gezien waar er 4 blokjes zichtbaar zijn maar amper data transferis.hoelang kan je blijven liegen en het volk bedriegen ?? zolang als er een bende snullen bereid is om 730 euro neer te tellen voor een glazen aaifoon waar je amper mee kan bellen en die je zeker niet mag laten vallen ;

  95. @Blogem:

    Als er nu “no service” op de iPhone 4 komt bij het “verkeerd” vasthouden, dan zal dit na deze update nog steeds zo zijn en kan je nog altijd niet bellen.
    Het verschil is enkel dat hij niet meer van 5 streepjes naar no service zal vallen, maar eerder van 3 naar 0.
    Dit omdat je nooit 5 streepjes mocht gehad hebben als je werkelijk niet kan bellen in dat gebied indien je de magic spot aanraakt. In dat opzicht is er inderdaad wel een fix nodig voor die streepjes weergave, maar dit lost NIKS op aan het werkelijke probleem.

  96. Het zou me niets verbazen als de hardste schreeuwers
    hier volgende maand allemaal in de rij staan voor de
    iPhone 4. :’) Het valt allemaal wel mee mensen, dit
    ‘probleem’ heeft iedere telefoon wel. Een onnauwkeurige
    signaalaanduiding zou ook verklaren waarom men gewoon
    kan bellen en gebeld worden met 0 streepjes aan signaal.

    Iets met storm en een glas water, een mug en een olifant..

  97. Het is een beetje zoals bij de Nexus one, heel de VS klaagde over het bereik en hier in NL hoor je er bijna niemand over. Ik heb zelf ook de N1 en die is inderdaad wat zwakker dan een Motorola of een Nokia, maar zelfs met 0 streepjes bel ik nog perfect. Als ik ergens ben en ik heb maar 2 streepjes en pak hem onder in me hele hand vast dan verdwijnen ook die 2 streepjes en dan kan ik nog gewoon bellen, Maar ik hoor juist verhalen bij de Phone4 dat er komt te staan: No Service. en dat is wel een probleem.

  98. Ik zou zeggen bekijk de nieuwe aflevering van Futurama.
    the new eyePhone and the killer app

  99. Heb ook vanaf begin met de 3GS het bekende “No Service” of weg gevallen verbinding tijdens gesprek geïrriteerd mogen ervaren. 3G verbinding was een zeldzaamheid.
    Dat was ook zo als ik het totaal NIET vasthield met mijn handen.
    De laatste tijd is dat veel beter.
    Door updates, versie 4 en/of T-mobile?!
    Wie t weet mag t zeggen.
    Denk dat de 4 beter is maar onder de “streepjes” zit toch de telecom provider die het grootste aandeel (of nadeel) geeft!

  100. Pff waarom zit iedereen te zagen, geef ze teminste kans om het te proberen oplossen. Wie weet het het beste?
    Jullie, of ingenieurs?

    Kheb zo meer vertrouwen in de laatste groep

  101. @Génicus: Die ingenieurs in iedergeval dus niet!! Maar de oplossing is best wel simpel: draai de iPhone 4 om, dan raak je die bewuste plek ook niet aan of wil je bellen of je wordt gebeld, leg het toestel snel neer. Het wijzen naar andere toestellen is zo makkelijk, zorg dat je het probleem zelf dan niet hebt.
    Van de week een nieuwe boormachine gekocht, maar doet het helemaal niet goed. Fabrikant geeft als oplossing: houdt het anders vast, maar we komen binnen enkele weken met een update! Dat ik daar toch niet zelf opkwam 🙁

  102. persoonlijk geloof ik niet dat het aan een algoritme zou liggen ik denk eerder dat het wél aan de ontvangst ligt.
    nu kunnen ze een ander algoritme schrijven die vermindering van streepjes pas laat zien op het moment dat de vermindering echt drastisch is!
    dus bv. waar je normaal 1 streepje minder zou zien het nu laten staan en wanneer je normaal 2 streepjes zou verliezen nu maar 1 streepje verwijdert enz.

  103. @Jeroen Wienen:

    Het probleem is: het logaritme wat het bereik omzet in verstaanbare taal voor op het beeldscherm en in iOS is verkeerd. Omdat deze verkeerd is koppelt de formule verkeerd terug hoeveel het bereik echt is. Omdat ze dit verkeerd terugkoppelen snapt de module die bepaald of het gesprek afgebroken moet worden niet dat er nog wel bereik is.

    Dit verhaal hoor ik van meerdere kanten, maar zelf weet ik niet of dit de waarheid is. Ik geloof wel dat er een kern van waarheid inzit dat het algoritme voor het hele systeem laat zien wat het bereik is, maar of het echt helpt? Ik wacht het af.

  104. @Geneticus
    De ingenieurs bestaan niet.
    Je hebt antennespecialisten, wegenbouwers, scheepsbouwers, computer HW designers, industrieel ontwerpers enz.
    Als ze elkaars werk gaan doen gaat het mis.

  105. @Leobold: het gaat nog meer mis als wij leken in dit soort forums het werk van antenne-ingenieurs gaan doen. Zoals in de aflopen dagen. 😉

  106. Origineel geplaatst door Génicus
    Pff waarom zit iedereen te zagen, geef ze teminste kans om het te proberen oplossen. Wie weet het het beste?
    Jullie, of ingenieurs?Kheb zo meer vertrouwen in de laatste groep

    Toevallig behoor ik zelf zo’n beetje tot die laatste groep (elektrotechnisch ingenieur). En geloof me, een simpele software patch kan dit probleem nimmer oplossen. Als de karakteristieken van de antenne veranderen bij het op een bepaalde manier vastpakken, dan gaat software echt geen relaas bieden!

  107. In Den Bosch heb ik dit ‘probleem’ ook en vallen er ook 1 of 2 balkjes weg. In Amsterdam gebeurt er helemaal niets en blijf ik gewoon vol bereik houden hoe ik de phone ook vast houd. Zelfs met twee handen!

    Het slechte bereik ligt gewoon aan de providers.

  108. Echt hel apart hoor. Sinds het geconstateerde probleem met de ontvangst van de iPhone4 icm iOs4 merken de mensen met oudere types ook ineens bereik verlies. Ik hoor zelfs mensen zeggen dat als ze hun 3gs onder beetpakken dat het dan net als de iphone4 ook zijn bereik doet verminderen….DAT KAN NIET! de 4g is de enige met de antennes verwerkt in de rand. En de enige iphone die kennelijk bereik problemen hiermee heeft wanneer je deze beetpakt.

    Zelfs nog meer als andere telefoons. Je zou toch zeggen dat je dat dan ook met een nokia 3310 zou moeten hebben, nou mooi niet. Technologie gaat zogenaamd vooruit maar ze kunnen niet een telefoon bouwen die als je deze beetpakt zijn bereik nauwelijks doet veranderen..

    Ik heb een 3g en ik heb nergens last van als ik hem beetpak. Wat ik gewoon merk is dat hij wat de streepjes betreft gewoon bij het aanzetten van het scherm het oude bereik toont in streepjes. En als ik bijvoorbeeld thuis komt vanuit Heerenveen dan duurt het een paar seconden en klapt hij terug naar 1 streep en of geen service. Maar heb wel een slecht bereik omdat ik in een dorp zit waar t-mobile zich niet om bekommert.

    En geloof mij Apple weet ALLES van hun hardware en het enige waar ze misschien niet alles over weten zijn software bugs. Maar je moet toch je geld verdienen en er is een groot genoege massa die niet eens 1 jaar met een telefoon kan en meteen het nieuwe speetje nodig hebben. Nou veel plezier er mee!

    Ik vind het wel mooi geweest. Dit was het enige apple apparaat wat ik ooit kocht. En ik stap lekker over naar de HTC EVO.

  109. Als het huidige algoritme de ontvangst zo drastisch omlaag laat gaan (grafisch) reageren de andere onderdelen van de telefoon daar ook op.
    Doordat het algoritme denkt dat de ontvangst laag is geeft hij dit door aan andere onderdelen zoals de telefoon applicatie.

  110. Origineel geplaatst door Daejji
    Ik vraag mij inderdaad nu ook af..hadden die mensen dan ook echt daadwerkelijk slecht bereik..of konden ze wel gewoon bellen?

    Ik heb Vodafone i.c.m. de iPhone 4 en heb helemaal geen last van ontvangst probolemen / wegvallende gesprekken.

    Wel zie je dat de streepjes terug lopen als je m vast heb.

  111. @tim:

    Jong Jong ge kent er weinig van, t is niet omdat je de antenne niet kan aanraken dat het vastpakken uw signaal niet verzwakt.

    Alle gsm hebben een signaal verzwakking, de rede is heel simpel “wij” de mens absorbeert deze straling … kijk maar naar link op youtube die ik hier gepost heb van een nokia …
    zelfde probleem. (trouwens zoek maar eens de nokia handleiding op, daar waarschuwen ze u om hm niet onderaan vast te pakken)

    Als ik in een gebied zit met goede ontvangst, geen enkel verschil tss vastpakken of niet, zit ik in een gebied met slecht signaal, dan verlies ik meer dan 50% en dit is een niet iPhone 4 …

    Het enige probleem dat de iPhone 4 heeft is dat ie de gebruiker quasi altijd doet geloven dat het signaal goed is … terwijl dat niet zo is …

    Apple gaat de formule aanpassen …

    En mekker niet dat dit het probleem niet oplost, want meerdere tests buiten Apple hebben al aangetoond dat de iPhone 4 beter is dan de 3G en 3GS … zowel op data als op voice …

    Ik laat het hier bij want het IQ is me hier te laag …

  112. wel een heel vreemd verhaal nu: dit zou betekenen dat als je bij 1 streepje er in werkelijkheid 3 zou hebben… Toch is bij 0 streepjes je ontvangst ook daadwerkelijk echt weg! Wat veel gekker is, geeft Apple zelf al aan door aan te geven dat “deze fout” al sinds de 1e generatie Iphones aanwezig is! al die jaren niemand geweest die dit opviel? zelfs de heren van Gizmodo,Engadget en Ifixit zijn dit niet opgevallen? of de gasten in de hogere regionen van Telecommunicatie, alsook de programmeurs in de Jailbreakscene? lijkt me sterk dat dit het probleem zal zijn geweest. Hoe dan ook lijkt Apple zich van dit soort problematieken afzijdig te willen houden door zulke uitleg te publiceren!

  113. @vdb:

    De tests die ik tot nu toe gezien heb van de iPhone 4 zijn enkel gebaseerd op de signal bars.. Dat is wat mij betreft een weinig zeggende test. Zolang er niet objectief naar de werkelijke antenneversterking (in feitelijke dB dus) gekeken wordt kan er binnen dat kader van alles geroepen worden wat quasi waar zal zijn.

    Zoals ik al eerder aangaf lijkt Apple er een handje van te hebben om de signal bars net zo te tweaken tot de gebruiker het idee krijgt dat de ontvangst prima is. Eenvoudiger kan het natuurlijk niet.. Je maakt de 1e paar bars gewoon zo smal dat al het bereik boven ‘bagger’ in het hoogste blokje valt. Feitelijk verandert er natuurlijk niets aan de werkelijke ontvangst hierdoor. De karakteristieken van de antenne worden niet aangepast.

    Mijns inziens toch misschien niet zo briljant ontworpen die antenne.. Het is toch niet bepaald nieuw dat een antenne zich heel anders gaat gedragen als deze aangeraakt wordt door een persoon. Een studie naar hoe men de iPhone vasthoudt was op zijn minst op z’n plaats geweest!

  114. @Tom:

    Dan heb je niet goed gekeken,
    er zijn tests die op db gebaseerd zijn, maar nog belangrijker op echt gebruik.

    Want wat blijkt dat inderdaad db lager is, maar effectief beter bruikbaar is zelfs op plaatsen waar een 3g(s) niet werkt, en dat is wat belangrijk is, real life gebruik.

    Trouwens zelfs de conclusie van de full review van engadget van voor de heisa was, dat 4 beter op telefonie gebied, minder dropped calls … maar dat lijkt nu plots door iedereen vergeten … mens is toch maar een kudde beest zo lijkt …

    Als je de db test zoekt, ga naar anandtech,
    en hier een test die duidelijk aantoont dat zelfs met dead grip de iPhone beter is dan andere toestellen die NIET worden vastgehouden …
    http://daringfireball.net/2010/07/iphone_4_3g_performance

    En als je zelfde fenomeen op een Nokia wil zien:
    http://www.youtube.com/watch?v=amPG52DVQuk

    PS dit filmpje is gepost van voor de beschikbaarheid iPhone 4 …

  115. @G1AN:

    euh nee andersom, als je denkt er 4 5 te hebben heb je er in werkelijkheid minder, en als je dan telefoon vastpakt kan het zijn dat je onder niveau zakt.

    Een andere telefoon zou net hetzelfde vertonen en evengoed al dan niet een dropped call vertonen.

    En hoe meer ik feedback van echte iPhone 4 bezitters lees, en ik ken er ook een paar, die zijn allemaal uiterst positief over bel kwaliteit …

  116. Kom op mensen, we worden toch GEFOPT door die software aanpassing.
    Het wel of niet tonen van teveel ontvangst streepjes op je scherm lost het eigenlijke probleem toch niet op: dat je een slechtere ontvangst krijgt wanneer je het toestel op een bepaalde manier vastpakt.

    Voorbeeld:
    ———–
    Je klaagt dat het thuis vaak te warm is. De CV ketel installateur zegt dan: je losse thermometer aan de muur is niet goed, die geeft een te hoge waarde aan, hij hangt er een op die 2 gaden lager aangeeft. Wat een onzin: je blijft het dan toch nog te warm vinden!

  117. Ik zelf heb de iPhone 3G maar ik heb ook geen/ slecht bereik als ik hem op een bepaalde manier vast houdt… Nu met typen ook heb ik geen streepjes hou hem onderdaan vast vreemd hoop dat deze update gaat helpen ben benieuwd…!

  118. Ik heb altijd al geroepen dat Apple de zaak bedonderd door de zaken mooier af te beelden dan ze in werkelijk zijn.

    “De iPhone 4 toont twee streepjes teveel waardoor mensen zich niet realiseren wanneer ze in een gebied met slechte dekking zijn.”

    M.a.w. je denkt bereik te hebben die je helemaal niet hebt!
    En dan te bedenken dat ze deze fout ook bij de vorige versies hebben “gemaakt”?

  119. Wat een flauwekul waarschijnlijk hebben de meeste mensen die hier klagen helemaal geen iphone4 en praten ze elkaar gewoon na. Dat is een goede zet van de android fabrikanten om mensen in te huren om de markt eens goed te overspoelen met onzin. Denk nou werkelijk niet dat Apple een product uitbrengt die een dusdanige fout bevat alsof het ding nooit door Apple getest is geworden. Ik ga hem gewoon kopen en weet dat ik er heeeel Veel plezier aan zal beleven. En als het jullie alsnog niet bevalt kun je hem in nl ook gewoon binnen 28 dagen terug brengen zo staat het niet op het bonnetje maar wel in de wet. Groetjes

  120. Origineel geplaatst door vdb
    …Apple gaat de formule aanpassen …En mekker niet dat dit het probleem niet oplost, want meerdere tests buiten Apple hebben al aangetoond dat de iPhone 4 beter is dan de 3G en 3GS … zowel op data als op voice …Ik laat het hier bij want het IQ is me hier te laag …

    Yess – een aanpassing die altijd 5 streepjes aangeeft en het probleem is weg.
    Desnoods met een viltstift !
    Dat die knukkels dat hier niet snappen, zeg 
    Bovendien kan je altijd nog in een telefooncel bellen.

  121. @Leobold Kregelmans:

    Leer is lezen. Apple gaat de formule aanpassen en dat betekend niet dat hij altijd vol bereik weergeeft. Hij gaat juist minder streepjes weergeven in de meeste gevallen om een realistischer beeld te geven van het ontvangst.

    Kan ik hier een #fail achter zetten? Lijkt me wel toch.

  122. @Jasper
    Ik lees even tussen de regels en spelvouten door:
    Minder streepjes terwijl de ontvangstgevoeligheid het beste ooit is, zodat niemand meer verbaasd is als hij toch dropped calls heeft.
    Dus het kan allemaal nog gekker.
    De volgende optie is zeker de SIMtray dichtlassen en dan het hele apparaat rebranden tot iTouch 4.
    (dan kan je ook weer een fatsoenlijke 3GS >8Gb uitbrengen zonder die te kannibaliseren !)

  123. @Leobold Kregelmans:

    Het ontvangst is ook het beste, maar de formule klopt niet. Tussen streepje 2,3 en 4 zit heel weinig verschil in signaal sterkte.. Ben zelf ook gaan kijken met mijn 3g en bleek inderdaad bijna altijd of vol 3g te hebben en als het minder was dan was het ook in 1x helemaal weg.

    En er zijn zat filmpjes waarbij er geen enkel streepje verdwijnt als je je vinger er op legt.. dit komt gewoon omdat die mensen een goed bereik hebben waardoor de bereik vermindering die optreed gewoon niet genoeg is om het netwerk te verstoren. Mensen met een slecht bereik verliezen dan juist wel snel de verbinding maar dat heeft dus ook met het bereik te maken..

  124. …maar dan leg je nog altijd de vinger op de zere plek zodra je de vinger op de zere plek legt (ongeacht of je nou 1 of honderd streepjes hebt)

    Een weigerende rem repareer je toch ook niet door de regeling van de remdruk of streepjes op je dashboard te veranderen?

  125. @Leobold Kregelmans: neen, maar zoals ik al 3 keer proberen zeggen heb in deze comments: het hoeft geen hardware issue te zijn, zoals wat apple zegt

    Natuurlijk gaat je signaal naar beneden als je hem op die plaats vastneemt, ik zeg niet dat dat niet waar is. Ik zeg: de driver neemt niet de juiste beslissingen doordat dingen in het systeem verkeerd worden gedaan. Als de software denkt dat er een te laag signaal is om te bellen, en daardoor de beslissing neemt om de verbinding te verbreken, kan het opgelost zijn door de software anders in te stellen/dingen anders te laten berekenen/…

  126. De gebruikers hebben zich gewoon laten foppen door de balkjes…

    De vraag is natuurlijk of er dan gesproken kan worden over een vaste waarde van een bepaald signaal kwaliteit als het ontvangst minder word door het op een bepaalde manier beetpakken van de iPhone dan heb je het toch over een ontwerp fout en niet iets software matigs,…

    Doch hoop ik dat dit de oplossing is wil de iPhone 4 graag aanschaffen maar wacht nog even tot ik het idee heb dat de kinderziektes eruit zijn

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.