Reacties voor: Waarom Apple het zo moeilijk maakt om producten zelf te repareren

Apple maakt het je niet makkelijk om je iPhone zelf te repareren. Het bedrijf krijgt daar regelmatig kritiek op. Nu blijkt echter waarom Apple het zo ingewikkeld maakt.
Jim Pedd -

Reacties: 6 reacties

  1. In een hernieuwde periode van gadgetjeuk – en ik hebt er al vele gehad – ben ik me aan het oriënteren op een nieuwe telefoon. Wordt het weer een iPhone of toch Android (liever Windows Phone maar dat is geen optie meer tegenwoordig). In die zoektocht – waarbij ik de weg ernaar toe ook leuker vind dan het eindresultaat – heb ik me al lopen verlekkeren aan vorm en specs van een aantal android toestellen. Maar naast die elementen ben ik ook geïnteresseerd geraakt in het aspect duurzaamheid. Vanochtend een aflevering geluisterd van de podcast ‘De Technoloog (BNR)’ over de Fairphone. Inspirerend om te horen, maar uiteindelijk is de Fairphone niet voor mij. Maar vervolgens naar aanleiding daarvan weer eens gekeken hoe de iPhone scoort. En die scoort best goed. De alinea hier boven over het recyclen van iPhone is voor mij dan ook – naast andere aspecten – een bevestiging om bij de iPhone te blijven. Nu alleen nog even kijken hoe ik dat financier (-;

  2. Uiteindelijk is de veiligste optie om je iPhone te laten repareren door een expert

    En daar is natuurlijk ook niets mis mee, als ze dit tegen een beetje normale prijzen zouden doen.

    neemt Apple achter de schermen stappen om het recyclen van apparaten makkelijker te maken

    En ook daar geldt, dat het dan fijn zou zijn als ze de marktconforme waarde zouden uitkeren.
    Als ik mijn huidige iphone 7 via apple recycle, krijg ik er maar €175,- voor, terwijl deze 2ehands toch zeker wel het dubbele doet.

  3. Uiteindelijk is de veiligste optie om je iPhone te laten repareren door een expert

    Origineel geplaatst door Rinze

    En daar is natuurlijk ook niets mis mee, als ze dit tegen een beetje normale prijzen zouden doen.

    En ook daar geldt, dat het dan fijn zou zijn als ze de marktconforme waarde zouden uitkeren.
    Als ik mijn huidige iphone 7 via apple recycle, krijg ik er maar €175,- voor, terwijl deze 2ehands toch zeker wel het dubbele doet.

    Waarom zou men überhaupt 2e hands verkopen als apple hetzelfde prijs ervoor betaald voor recycling?

  4. Ook Apple (Amsterdam Apple store) lukt het niet altijd om de batterij te vervangen. Die van mijn SE zat te vast. Dan is het een te groot risico en dus kreeg ik een nieuw toestel met dezelfde specificaties.

  5. Niet alleen de iphone maar ook de Mac is tegenwoordig moeilijk te repareren, slaat nergens op. Is de SSD schijf defect, koop maar een nieuwe Mac.

  6. Ik ben het er niet helemaal mee eens want. Als je iFixit tools aanschaf dan kan je altijd je telefoon repareren of de batterij vervangen bijvoorbeeld. Dat is wat ik zelf heb gedaan bij een iPhone 6S Plus. Alle onderdelen kun je vinden op interenet behalve de moederbord bij dit geval bij iPhones. Het koste mij maar 20 euro voor de batterij. En ik had een andere schroeven set met zuignap die koste maar 15 euro. Dus bij deze kan je voor 35 eu je eigen batterij vervangen. Maar ik denk dat het bij de nieuwere modellen wel steeds moeilijker wordt.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.