Reacties voor: ‘Apple-producten veel vaker uitgesteld onder leiding van Tim Cook dan Steve Jobs’

We moeten steeds langer wachten tot nieuwe Apple-producten in de schappen liggen. Uit een analyse blijkt dat onder leiding van Tim Cook producten vaker uitgesteld worden en het langer duurt voor ze in de winkels liggen.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl -

Reacties: 13 reacties

  1. Het verschil zit hem ook in dat Steve dingen aankondigde die AF waren. Tim geeft sneakpeeks op het moment dat deze producten nog niet afzijn. Het gevaar wat daar aan hangt is dat ze wel bij zo sneak peek een tijd van het jaar zeggen. Coming end of the year. Coming late fall.. enzovoorts. Dan hoeft er maar iets niet volgens planning te lopen met het product wat nog in ontwikkeling is en tadaaaaa vertraging.

  2. Origineel geplaatst door JustinK
    Het verschil zit hem ook in dat Steve dingen aankondigde die AF waren. Tim geeft sneakpeeks op het moment dat deze producten nog niet afzijn. Het gevaar wat daar aan hangt is dat ze wel bij zo sneak peek een tijd van het jaar zeggen. Coming end of the year. Coming late fall.. enzovoorts. Dan hoeft er maar iets niet volgens planning te lopen met het product wat nog in ontwikkeling is en tadaaaaa vertraging.

    Dus dat. Dan is het vaak ook nog zo dat Steve echt nadacht over wat hij graag zou willen met het product. Eisen stellen en pas als het helemaal was zoals meneer het graag zou willen zien, dan lanceren.

  3. Ik vraag me af of de producten bij Steve af waren. Zo was bijvoorbeeld de iPhone 2G bij de presentatie nog lang niet af. Er werd gebruik gemaakt van verschillende iPhones die allemaal iets anders konden.

  4. Dat Apple in meer productbranches terug te vinden is, zal toch ook wel door Tim’s wil zijn? Meer productdelays zijn imho wel degelijk een (onrechtstreeks) gevolg van het beleid van Cook. Dat en het argument hierboven =)

  5. Dat is nu precies het verschil tussen een ondernemer met visie en manager met een salaris. Niets ten nadele van Tim Cook overigens, hij doet het als bedrijfsleider erg goed.

  6. Steve Jobs was meer de visionair, maar ook de idealistische slavendrijver, die de mensen opzweepte het uiterste uit de producten te halen. Tim Cook lijkt meer een democratische people’s manager. Erg vriendelijk, maar misschien we wat te soft voor Apple. Er is nu alleen het uitstellen van producten vergeleken en de periode tussen bekendmaken en leveren. Als vergeleken zou worden hoe vaak het met hardware en software fout gaat en hoe vaak daarop moet worden ingegrepen, denk ik dat het voor Tim Cook veel negatiever gaat uitpakken.

  7. Het bedrijf is veel groter. Er is veel meer legacy. Er zijn veel meer apps. De complexiteit is groter. De hoeveelheid testgevallen is groter.
    Ik herinner me dat we na een aankondiging van een nieuwe versie van Windos we een paar jaar moesten wachten.
    Groot worden is makkelijker dan groot blijven, laat staan groter worden.
    Of Jobs een grotere visionair is kan je uit deze cijfers niet afleiden.
    Jobs had meer charisma, dat wel.

  8. We vergeten voor het gemak even dat onder Steve Jobs het bedrijf ook de helft kleiner was..

  9. Origineel geplaatst door Macaanzee
    Steve Jobs was meer de visionair, maar ook de idealistische slavendrijver, die de mensen opzweepte het uiterste uit de producten te halen. Tim Cook lijkt meer een democratische people’s manager. Erg vriendelijk, maar misschien we wat te soft voor Apple. Er is nu alleen het uitstellen van producten vergeleken en de periode tussen bekendmaken en leveren. Als vergeleken zou worden hoe vaak het met hardware en software fout gaat en hoe vaak daarop moet worden ingegrepen, denk ik dat het voor Tim Cook veel negatiever gaat uitpakken.

    Dikgedrukte vooral denk ik. Gewoon zeggen we moeten het halen, dan maar overuren (en misschien wat extra kosten), maar af moet het. (PUNT)

  10. Wat ook een dingetje is dat de gemiddelde Apple koper nogal is veranderd. Ik maak zelf apparaten en weet uit ervaring dat een voldoende halen van je product wel te doen is en om een zeven te scoren al een stuk moeilijker is. Laat staan wanneer je van een negen naar een tien willen!
    Die tien daar ga (lees spaar) ik voor (heb net een X) en ben bereid om daar langer voor te wachten.
    Zo handel ik ook met nieuwe versies en updates van het OS, eerst de fouten eruit. De aankondiging van een nieuwe versie betekent voor mij het teken om nu de huidige versie te installeren.

  11. Blij dat Tim aan het roer staat, want anders waren er alleen iPhones met hele kleine schermpjes…en geen iPad Pro met pencil…

  12. Tim cook heeft zich al een keer moeten verantwporden voor de aandeelhouders over de staat van Apple onder zijn leiding. Ik vind het meer een soort wanhopige poging het publiek geboeid te laten zijn met Apple producten. De kwaliteit gaat er ook niet perse op vooruit gezien de hoeveelheid blunders de afgelopen tijd.

  13. @Macaanzee: Tim Cook is een loonwerker (manager) en Steve Jobs een ondernemer. Dat is het verschil.
    Je kan van loonwerkers niet net zoveel visie en passie verwachten als van een ondernemer.
    Dit leggen loonwerkers over het algemeen uit als slavendrijven omdat ze die mentaliteit niet begrijpen.

    @Kevin: Dat zou dus juist in het voordeel van Cook moeten werken maar ik neem aan dat je zelf nooit een eigen bedrijf hebt gehad…

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.