Reacties voor: Deze Apple-producten zouden ook Face ID moeten krijgen

Welke Apple-producten kunnen nog meer profiteren van Face ID? Er zijn nog wel een paar apparaten die gezichtsherkenning goed kunnen gebruiken.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 18 reacties

  1. Ja op de iMac lijkt me leuk, en dan gelijk de iMac Pro die in december komt. Maar ja die hebben ze al aangekondigd, sans FaceID….

    oh, en dan moet ik jullie wel corrigeren, in het artikel stellen jullie dat FaceID maar 1 persoon aan kan, ja op de iPhone, maar vergeet niet dat macOS al jaren een multi user OS is. Waar Apple de iPhone en iPad nog steeds ziet als single user devices daar is op de mac geen sprake van en zal FaceID gewoon gekoppeld aan je useraccount worden

  2. Ik zit er niet echt op te wachten dat derde partijen over deze data kunnen beschikken (anoniem of niet, maakt voor mij geen verschil) De nuttige toevoeging van animoji’s oid ontgaat me verder helemaal, en ik walg al van de potentie die Facebook in faceID ziet.

    Ik zie liever de manier waarop het met TouchID geregeld is. Ik blijf dus liefst zo lang mogelijk deze optie gebruiken.

    (Trouwens, vreemd dat faceID open staat voor derden terwijl Apple TouchID net rechtvaardigde vanuit de secure enclave e.d. Het gaat allebei toch om onveranderlijke persoonsdata)

  3. Nymi heeft ooit een armband gemaakt die je herkent aan je hartslag. Dat zou bij de Apple Watch een mooie feature zijn.

  4. @Joren: Het is onzin dat die informatie uit de secure enclave wordt gehaald. Het enige wat apps kunnen is een minder accuraat model (dan dat van Face ID) van je gezicht opvragen en dat gebruiken voor fotofilters ed.

    Face ID staat volledig los van de 3D camera die de apps kunnen gebruiken, uiteraard kun je wel in apps als 1Password inloggen met je gezicht, maar het enige wat de app dan binnenkrijgt is of het gezicht overeenkomt of niet, verder niks (net zoals bij Touch ID).

  5. Voor de iPhone Se mag dit zeker komen, hopelijk komt er ook een nieuw iPad model die budget vriendelijk is, stel je voor een iPad SE. Van welke bron is deze informatie gebasseerd? Er is niets te vinden hierover op 9to5mac site.

  6. @Joren: pure onzin wat je zegt!!!

  7. Ik heb op mijn MBP meerdere accounts: een beheeraccount en een gewoon account. Via Touch-ID kan ik razendsnel schakelen. Ik ben benieuwd hoe dat met Face-ID kan. Ik heb tien vingers, maar slechts een hoofd. Misschien een fake neus opzetten? Drie keer knipogen? Serieus nu: ik ben echt benieuwd of dit mogelijk blijft.

  8. Ik gebruik nu ruim een week FaceID en het werkt perfect. Alleen gisteren na het hardlopen lukte het niet. Ik was nog behoorlijk bezweet. Maar klopt het dat je met een nat/bezweet gezicht geen goede gezichts herkenning krijgt? Want dan werkt het ook niet in de douche of in de regen…

  9. Jammer voor al die mensen die een sticker over de camera in hun MacBook en iMac hebben geplakt omdat ze bang zijn om bespied te worden, die kunnen er dan geen gebruik van maken 😉

  10. @Jan: waarom zou je onder de douche je iPhone willen gebruiken?

  11. @JaV: Moet ik een paar websites noemen?

  12. Serieus iCulture? Wel in een toetsenbord? Niet in een Watch? Zodat de toetsenborden 200 euro worden?

    Is toch ideaal voor betalingen en verificatie op de watch? Laat staan de gepersonaliseerde berichten zoals hartslag die je kunt uitbreiden met gezichtsuitdrukkingen als animoji.

    Maar neuh een camera op een toetsenbord, das handig!

  13. Nee bedankt iPad en MacBook hoef van mij niet, ik denk dat ik binnenkort eens iPad air 1 en iPhone 7 inruil voor iPhone 8 of plus variant.
    Lekker lang met touch id nog blijven doen, en MacBook van 2015 gaat gelukkig nog effe mee en unlocked ook met Apple watch.

  14. In mijn opzicht lijkt het me juist verstandig om Face ID te implementeren in de Apple Watch. Helemaal omdat de series 3 volledig zonder iPhone te gebruiken is. Ja er zit draagdetectie op maar Face ID om bijvoorbeeld een betaling te autoriseren lijkt mij geen verkeerd ID (pun intedended).

  15. De kans om iets te winnen bij de Staatsloterij is ruim 50 procent (bron). Waarschijnlijk (hopelijk!) wordt hier de kans op de hoofdprijs bedoeld.
    (Red.) Aangepast.

    Los daarvan: is het eigenlijk bekend hoe groot de kans op (moedwillig) omzeilen van FaceID nu ècht is (klopt wat Apple heeft gemeld?) en hoe verhoudt zich dat tot TouchID? Weten jullie of daar door een externe partij al onderzoek naar gedaan is?

  16. Face-id werkt boven verwachting goed op mijn ten. Het zou mooi zijn als hij ook op de iMac gaat komen. Maar ik heb net een nieuwe…

  17. De Mac is toetsenbord-gericht en de HomePod stem-gericht.
    Dus dan lijkt me FaceID alleen maar onhandig.
    En de AppleWatch moet gewoon hartritme herkenning krijgen.

  18. Origineel geplaatst door Ralph
    Los daarvan: is het eigenlijk bekend hoe groot de kans op (moedwillig) omzeilen van FaceID nu ècht is (klopt wat Apple heeft gemeld?) en hoe verhoudt zich dat tot TouchID? Weten jullie of daar door een externe partij al onderzoek naar gedaan is?

    Je bedoelt door 100.000 look a likes uit te nodigen en dan te testen?
    Nee, dat is nog niet gebeurd, heel gek…

    Gelukkig publiceert Apple nu weer volop papers over hun uitvindingen die je zou kunnen raadplegen als je het niet gelooft.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.