Reacties voor: Dit zijn Apple’s belangrijkste producten van 2016: vernieuwing of inhaalslag?

Apple bracht in 2016 veel nieuwe producten uit, waarvan we de 5 belangrijkste hebben uitgekozen. Was het een jaar van vernieuwing, of een inhaalslag? Oordeel zelf!
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 9 reacties

  1. De iPhone SE is niet alleen populair vanwege de prijs, juist het formaat spreekt het meeste aan, ook voor de mensen die genoeg geld hebben om een 7 te kopen.

  2. het is wel een heel kort lijstje, en alleen de AirPods springen er uit.

    Ik zie ook in 2017 geen update voor de MacMini of MacPro, en erger nog, er is kans dat Apple deze wegbezuinigd, zoals met de Airport express.

    ook voor de iMac zijn er geen goede voorspellingen, zelfs geen vage geruchten, en dat Apple kiest voor een externe partij om 4K en 5K minitoren aan te bevelen is in mijn ogen een somber teken.

    Waar wel geruchten over zijn, dat Apple zich geheel op portables wil gaan concentreren, en geen desktops meer wil maken,
    maar dan hoop ik wel dat ze MacOS gaan aanpassen dat deze op zelf samengestelde systemen kan draaien.

  3. Noem me conservatief, maar in mijn ogen is de SE hèt Apple product van het jaar 2016. Alle klachten over accu’s en batterijduur zijn -voor zover in weet- op dit product nvt, formaat is super (persoonlijke mening) en bewezen techniek die gewoon feilloos werkt.
    Nu moet ik er direct bij vertellen dat ik geen ‘power user’ ben en meer iemand die zijn telefoon 1x per 2 dagen hoeft op te laden.

    Zou goed zijn als Apple zich iets meer tijd zou gunnen en weer superieure producten uit kan brengen.

  4. Origineel geplaatst door Robert
    Noem me conservatief, maar in mijn ogen is de SE hèt Apple product van het jaar 2016. Alle klachten over accu’s en batterijduur zijn -voor zover in weet- op dit product nvt, formaat is super (persoonlijke mening) en bewezen techniek die gewoon feilloos werkt.
    Nu moet ik er direct bij vertellen dat ik geen ‘power user’ ben en meer iemand die zijn telefoon 1x per 2 dagen hoeft op te laden.
    Zou goed zijn als Apple zich iets meer tijd zou gunnen en weer superieure producten uit kan brengen.

    Helemaal mee eens. Ik hoop dan ook echt dat Apple beseft dat het kleine formaat behouden moet blijven. Begrijp me niet verkeerd, ik wil best een groter scherm maar dan in een compactere behuizing dan de iPhone 7. Die schermranden moeten eraf. Dan kunnen de SE en 7 naar elkaar toe groeien. Maar waarschijnlijk heeft Apple klinkende cijfers binnen over de SE en zien ze zelf ook wel in dat ze deze kant van de markt niet onbediend moeten laten. Klein is het nieuwe groot;).

  5. @Steve: Een gewone iPhone 6/7 is ook niet groot hoor. De plus modellen zijn groot, maar de gewone zijn top.

  6. De iPhone SE is wat mij betreft het product van het jaar. Het laat zien waar een smartphone om draait. Geen poespas, geen mega scherm met redelijke accu, maar een goede telefoon met een sterke accu. Top product dus!

    De nieuwe MBP15″ daarentegen vind ik een enorme flop. Hij had m.i. gewoon niet gereleased mogen worden met deze accu. Als je iets ontwerpt met een wafelaccu en dit werkt niet, lever dan niet een model met een inferieure accu.
    Dit is de eerste mac die ik bezit waar ik over teleurgesteld ben. En dat na ruim 20 jaar.

  7. MacBook Pro met Touch Bar

    Vernieuwend? Ja! (…)

    Ehm, wat is er dan precies zo ‘vernieuwend’ aan het wiel (ic touchscreen) opnieuw uitvinden, maar dan veel beperkter?? 🤔

    Om bij dat spreekwoordelijke wiel te blijven: ‘t is meer alsof ze een vierkant wiel hebben uitgevonden. 😣
    Vernieuwend? Misschien… Praktisch? Nee!!!

  8. Van innovatie naar evolutie….

    Dat is vaak de eerste stap van degradatie…

  9. Een mac mini en mac pro updaten zouden ook niet echt een top 5 waardig zijn. Dat is meer productonderhoud.
    Ik had van de apple watch 2 wel meer sensoren verwacht.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.