Reacties voor: Apple probeert te bewijzen dat Samsung iOS-iconen kopieerde

In de rechtszaak tussen Apple en Samsung is de derde dag aangebroken. Apple heeft daarbij foto's van icoontjes aangedragen, om de kopieerlust van Samsung te bewijzen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 35 reacties

  1. De iconen lijken inderdaad heel veel op elkaar…

  2. Windows mobile had ze al. Wie jat van wie?

  3. Kan toch ook gewoon toeval zijn?

  4. Het is al bekend dat Samsung “inspiratie” ophaalt vanuit iOS. Dit bewijst het weer.

  5. De iconen in iOS zijn veel mooier dan in Android. Zoals altijd is het “origineel” altijd het mooist.

  6. zo als ik het zie lijken ze bijna allemaal op elkaar

  7. @Peldy: Wimdows Phone 6.5 kwam eind 2009 uit, what’s your point?

  8. @TimmetjeTim: Wat voor een onnozele opmerking…
    Het symbool en de kleur van “bellen” is zoals elke andere telefoon. En dan nog als je goed kijkt zie je dat de symbolen wél verschillen.

    Dat terzijde bestaat de iPhone zelf uit voor een groot deel uit Samsung onderdelen.. In dat opzicht zijn zij dan de na-apers // Apple is nu echt aan het overdrijven…

  9. @AnonOPS: Hoezo na-apers? Zoals je zelf zegt, ze gebruiken Samsung onderdelen. Die samsung zelf levert. Daarvoor heeft Apple ook gewoon een licentie & goedkeuren/toestemming.
    Waar het hier om gaat is dat Samsung zonder toesteming of wat dan ook een kopie maakt van iOS/iPhone.

  10. Dat terzijde bestaat de iPhone zelf uit voor een groot deel uit Samsung onderdelen.. In dat opzicht zijn zij dan de na-apers // Apple is nu echt aan het overdrijven…

    Onnozel gesproken.. Apple koopt keurig bij samsung bepaalde onderdelen omdat die voldoen aan de eisen van apple. Zowel het ontwerp als de vormgeving van het besturingssysteem zijn compleet van apple zelf. Apple aapt dus niet na van Samsung.

  11. Kan je niet met een betere smoes komen om het kopieergedrag van Samsung goed te praten?

  12. Icoontjes lijken inderdaad op elkaar, maar in sommige gevallen vraag ik me af hoe het anders had gekund, zoals bijvoorbeeld bij het instellingen en notitie icoontje.
    Het foto icoontje lijkt er overigens helemaal niet op, hoewel het natuurlijk wel dezelfde kleur bloem is op de achtergrond.

  13. Wat een gezeik over een paar icoontjes. Apple moet eens ophouden met dit freaking geoverdrijf! bah!
    Ze moeten zich eens focussen ipv onnodig te zeiken of er icoontjes zijn gekopieerd of op elkaar lijken. Who gives a shit, for real?!

  14. Iconen van belangrijke standaard apps zoals bellen, contacten, agenda, muziek, etc. zouden wat mij betreft op alle platformen hetzelfde moeten zijn. Hoef je tenminste niet telkens te zoeken als je eens een andere telefoon koopt!

  15. @Rtsticbeatz: Precies, snap echt niet waar dit allemaal overgaat. Hoe had het bel icoontje of muziek icoontje er dan uit moeten zien zodat ze niet op die van Apple hadden geleken?! Als ze nou de App Store of Safari logo oid hadden gebruikt, snap ik het nog wel enigzins. Maar we gaan toch niet moeilijk doen omdat iemand anders een telefoontje bij het bel-icoon heeft gebruikt?!?! Wat een wil om te zeiken zeg.

  16. http://arstechnica.com/tech-policy/2012/08/samsung-lawyer-forces-apple-hired-expert-to-highlight-subtle-differences/

    “How much has Apple paid you so far?” asked Verhoeven.

    “In this case, about $75,000,” said Bressler.

    ik begin met de dag anti-apple te worden 🙂

  17. @Brian: wat dacht je van ronde Icoontjes verplaats vierkant ?!

    Je zag laatst toch al een foto hoe de telefoons van Samsung zijn veranderd na dat de eerste iPhone 3G uitkwam. Samsung is fake..

  18. Met de mini simkaart wil Apple dat alle fabrikanten die toepassen en met die symbooltjes (wat voor de consument erg handig is als daar een soort van universele standaard voor is) lopen ze te piepen. Zou de eerste uitvinder van de auto met vier wielen en ramen het zelfde doen als Apple? Of diegene die de fiets met twee evengrote wielen, trappers en luchtbanden heeft bedacht elke andere fietsfabrikant dagen voor de rechtbank omdat het allemaal wel erg veel lijkt op zijn ontwerp?
    Wat een gezeik. Straks komt de man die als eerste bedacht dat hij, in plaats van zittend ook staand kon pissen met de eis dat elke nam die staat te pissen een licentie hiervoor aan hem moet betalen 😉

  19. Origineel geplaatst door apple user
    ik begin met de dag anti-apple te worden

    Ik zou zeggen, don’t hate Apple; do your best to work for them, proves can earn you lots of money 🙂

  20. @Johan: Ik ben het volkomen met je eens. Het concept smartphone zou niemand mogen patenteren. Net zo min als het concept TV of afstandsbediening. De hele strijd gaat alleen om het creeren van een monopolie en dan zijn de consumenten de sjaak. Apple’s enige huidige innovaties zien we in rechtzaken terug. Hebben we echt niets aan.

  21. @Johan: je opmerking slaat kant noch wal. De universele nano sim is gpedgekeurd door alle grote hardware fabrikanten. Een universele standaard voor icoontjes is in jouw ogen goed voor de consument? Vind ik absoluut niet. Juist op het gebied van software kun je het verschil maken, dit wordt een stuk moeilijker als iedereen zomaar leenbuurtje speelt. Ikzelf word ook moe van al die rechtzaken. Maar dat Samsung slaafs bepaalde zaken kopieert, daar ben ik het absoluut mee eens. Kijk alleen eens naar deze twee linkjes. Samsung en Apple accessoires en de ‘nieuwe’ Samsung concept stores. Bijna tenenkrommend.

    http://www.digitalfilmtree.com/blog/2012/01/who-dare-say-samsung-is-copying-apple/

    http://briefmobile.com/samsung-launches-its-first-retail-store-in-north-america-looks-a-lot-like-an-apple-store

  22. Word Apple moe….

  23. Origineel geplaatst door Brian
    Icoontjes lijken inderdaad op elkaar, maar in sommige gevallen vraag ik me af hoe het anders had gekund, zoals bijvoorbeeld bij het instellingen en notitie icoontje. Het foto icoontje lijkt er overigens helemaal niet op, hoewel het natuurlijk wel dezelfde kleur bloem is op de achtergrond.

    Dat is ‘t m nou juist!!! Je vraagt je af hoe het anders had gekund!! Dat noemen ze creativiteit… Iets compleet anders maken dan je concurrenten doen. Om jezelf te onderscheiden.. Die Apple icoontjes zitten zo in die hoofden van die ontwerpers gebakken dat ze niets anders kunnen bedenken..

    Ik ben het deels wel met je eens als je bedoelt dat sommige dingen er nou eenmaal zo uit zien. Maar daarmee bedoel ik een pen en een tafel en een stoel.

    Afbeeldingen horen daar wat mij betreft niet bij. En de vorm van een telefoontoestel ook niet, die hebben we ook al in 10 totaal verschillende vormen gezien. Candybar, scherm dat je kunt openklappen. Schuif kapje over het toetsenbord heen. Met toetsen aan de zijkant van het toestel. Schuiftoetsenbord onder het scherm heen..

    Daar moet Samsung wel met iets beters kunnen komen dan een apparaat dat ‘toevallig’ dezelfde afgeronde hoeken heeft, en ‘toevallig’ dezelfde vorm voor de oorspeaker, en ‘toevallig’ 1 knop onder het scherm.

    Als jouw bedrijf onwijs veel geld in ontwikkeling steekt. En je ziet een half jaar later de buurman er mee vandoor gaan of het zijn idee is. Dan hang je ‘m daarvoor aan de hoogste boom op. En terrecht! Dit soort zaken komen aan de lopende band voor. Dat Apple een megaconcern is en daarom direct in de belangstelling staat…. tja..

  24. Hoe zou de mobiele telefoonmarkt er nu uitgezien hebben als Apple nooit de iPhone/uPad/iPod(Touch) had ontwikkeld?
    Als je jezelf deze vraag stelt dan blijkt dat Samsung één grote kopieerwinkel is. Daarom heeft Apple het recht om voor eens en voor altijd af te rekenen met dergelijke kopieerbedrijven. Laat ze maar bloeden!

  25. Origineel geplaatst door Sloper
    De hele strijd gaat alleen om het creeren van een monopolie en dan zijn de consumenten de sjaak.

    Juist met plagiaat is de consument de dupe. Als er geen straf zou staan op kopiëren van goedlopende producten, gaat geen enkel bedrijf meer iets nieuws uitvinden (want dat kost op voorhand bakken met geld en is altijd maar de vraag of het aanslaat). Daarmee wordt creativiteit en inventiviteit gedood en zien we nog amper volledig nieuwe producten op de markt verschijnen.

  26. Ach ja Apple is al jaren niet innovatief meer. Waar een iphone iets was voor de early adopters is het nu iets voor de laggerds. De nieuwe iphone zal dat bewijzen. Hij zal niks bevatten wat nieuw is niets dat de concurrent niet al heeft. Apple was innovatief nu zijn ze dat alleen in de rechtzalen.

  27. @StevenBaans: Denk dat jij je huiswerk wat beter moet doen betreffende nanosim. Komt namelijk uit de koker van Apple andere hardware fabrikanten hadden eerst een andere sim kaart voor ogen.
    En wat betreft de iconen lijkt me idd handig, net als met verkeersborden, dat er een soort van standaard is en dat de consument hier bij gebaad is. Maar dat iedere fabrikant zich wil onderscheiden dmv software en gebruiksgemak, eens zijn wij als consument mee gebaad.

    @Buur: Zie dat anders. Plagiaat maakt een goed product voor een breder publiek toegankelijk, hoewel ze waarschijnlijk wel moeten inleveren kwa materiaal, kwaliteit, ….
    Verbieden dat een ander iets goeds probeert te evenaren maakt de oorspronkelijke uitvinder lui en arrogant. Als er “gekopieerd” wordt kan je je als bedrijf maar op één manier onderscheiden en dat is als eerste met nieuwe producten en toepassingen komen. Helemaal in de mobiele telefoon wereld. Als je als bedrijf daar kopieert loop je als bedrijf altijd achter.
    Wil je leidend in die markt zijn zal je moeten innoveren. Apple doet dat maar heeft blijkbaar niet voldoende vertrouwen in zichzelf dat ze dat ook kunnen blijven gezien het rechtszaken circus.
    Dit is mijn zienswijze en zo zullen er nog vele andere zijn

  28. @Johan: Apple heeft een ontwerp ingediend bij het ETSI, die door Motorola (Google) en Blackberry is aangepast naar het huidige ontwerp van de nanosim. Alle grote providers staan achter dit ontwerp. Een ontwerp door Nokia had totaal geen steun. In mijn ogen heeft dit verhaal echter helemaal niets van doen met dit topic.

    Lachwekkend wat je hier zegt over iconen als een soort verkeersborden. Op basis waarvan maak je dan nog onderscheid? Niet meer op visueel gebied. Dan kunnen we beter met zijn allen fuseren en 1 telefoon uitbrengen.

  29. het lijkt erop dat de die-hard, ultra,turbo fans heilig overtuigd zijn dat apple het wiel heeft uitgevonden.

    apple heeft kwaliteit en een aangenaam OS dat moet toegegeven worden. maar dat is het allemaal nog van het jaar 2007, weinig nieuws. een saai OS is het geworden.

    laten we eerlijk wezen waarom neemt men of koopt men de iphone of ipad? puur om de apps. ohja niet te vergeten voor de status LOL! kijk, ik heb cash…

  30. Origineel geplaatst door Johan
    @Buur: Zie dat anders. Plagiaat maakt een goed product voor een breder publiek toegankelijk, hoewel ze waarschijnlijk wel moeten inleveren kwa materiaal, kwaliteit, ….
    Verbieden dat een ander iets goeds probeert te evenaren maakt de oorspronkelijke uitvinder lui en arrogant. Als er “gekopieerd” wordt kan je je als bedrijf maar op één manier onderscheiden en dat is als eerste met nieuwe producten en toepassingen komen. Helemaal in de mobiele telefoon wereld. Als je als bedrijf daar kopieert loop je als bedrijf altijd achter.
    Wil je leidend in die markt zijn zal je moeten innoveren. Apple doet dat maar heeft blijkbaar niet voldoende vertrouwen in zichzelf dat ze dat ook kunnen blijven gezien het rechtszaken circus.

    Een bedrijf mag zijn intellectuele eigendommen simpelweg beschermen of uitbuiten met licenties. Daar gaat dit over. Dat heeft niks te maken met lui en arrogant en gebrek aan zelfvertrouwen (dat is namelijk maar slechts jouw inkleuring). Dat zeg je zelf ook: Apple gaat gewoon door met innoveren, wat het tegenovergestelde is van wat jij er van maakt. Ik snap je tweeledige boodschap hier dus niet.

  31. Gelukkig is de eerste regel juist geformuleerd, is wel eens anders geweest 😉

  32. zie voor jezelf of ze kopiëren:

    http://samsungcopiesapple.tumblr.com/

  33. Op mijn Ericsson uit 1880 was de instellingen-knop een tandwiel. Opnemen een hoorn, weigeren een hoorn met een streep erdoor. Ik neem niet aan dat Apple hierover is aangeklaagd. Het is een fabrieksstandaard. Net zoals een qwerty-toetsenbord.

  34. @Ashley: haten? lekker boeien. ik beslis nog altijd of ik apple rijker wil maken of niet. dat geldt ook voor andere fabrikanten.

    ik vind dat alleen toegegeven “moet” worden dat apple ook één pot nat is. sommige kindertjes hier vereren apple en dat is pas ziek.

    goed product, leuk ding. maar meer ook niet. sowieso wordt iedereen door de media misleid. en met die informatie gaan sommigen op missie.. that’s sick in the ass!!!

    i rest my case 🙂

  35. Zoals ‘ik’ al vaker heb gezegd. Samsung kan gewoon niet zelf op ideeën komen. Maar moet alles bij andere vandaan halen.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.