Reacties voor: Apple probeert artsen te interesseren voor HealthKit

Apple probeert ziekenhuizen en artsen te interesseren voor Healthkit en de Gezondheidsapp van iOS 8. Ze voeren gesprekken met ziekenhuizen en softwarebedrijven.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 2 reacties

  1. Een slimme zet van Apple. Ze bereiden zich er goed op voor en hebben in Amerika ook verschillende medische specialisten in dienst genomen. Door de combinatie met de iWatch te maken, die allerlei (hopelijk belangrijke) medische informatie als hartslag, zuurstofsaturatie, lichaamstemperatuur, glucosegehalte van het bloed en wellicht – als dat technisch kan – ook bloeddruk gaat meten, ontstaat er de mogelijkheid om zinvolle medische informatie op te slaan en in de gaten te houden. Tim Cook sprak op de Keynote al van het automatisch waarschuwen van een partner of familielid, arts of ziekenhuis in geval van een medische alarmsituatie.

  2. Er zijn geruchten dat de ‘iWatch’ inderdaad het glucose- of bloedsuikergehalte zou kunnen meten. Er zijn intussen methoden beschikbaar om dit zonder de noodzaak van een bloedmonster te kunnen, alleen of dit (qua kostenplaatje) in een iWatch verpakt zit? Zou mooi zijn voor diabetici die hierdoor niet meer dagelijks in hun vinger hoeven te prikken om de waarden te monitoren!

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.