Reacties voor: Apple laat je binnenkort Apple ID verwijderen en data downloaden

Apple heeft de privacy-instellingen voor alle toestellen en online diensten aangepast, om te voldoen aan nieuwe Europese regels. De komende maanden zal de webpagina voor het beheren van Apple ID's worden aangepast, zodat gebruikers alle gegevens kunnen downloaden die bij Apple zijn opgeslagen.

Reacties: 8 reacties

  1. Betekent dit dat ik dan alle foto’s uit de Fotobibliotheek kan downloaden? Dit lukt me nu niet goed. Of ik doe wat verkeerd. Wil ze nog ergens opslaan in het geval ik van mijn iPhone foto’s verwijder is wis of wat voor frats ik ook uithaal. Krijg nu naar mijn idee niet de originele formaten geëxporteerd.

  2. Origineel geplaatst door Michel
    Betekent dit dat ik dan alle foto’s uit de Fotobibliotheek kan downloaden? Dit lukt me nu niet goed. Of ik doe wat verkeerd. Wil ze nog ergens opslaan in het geval ik van mijn iPhone foto’s verwijder is wis of wat voor frats ik ook uithaal. Krijg nu naar mijn idee niet de originele formaten geëxporteerd.

    Dat heeft altijd al gekund. Open de Photo’s-app op je iMac of MacBook, ga naar instellingen pas daar aan dat je de originele foto’s wilt ipv schijfruimte te besparen. Ga naar je album, selecteer ze allemaal en sleep ze vervolgens naar een verwisselbare schijf of je bureaublad.

    Tip: Google biedt een hoop informatie als je iets wilt weten. Ben je liever gesteld op je privacy dan is DuckDuckGo of IxQuick een goed alternatief.

  3. @T: http://www.startpage.com
    De privacyvriendelijke zoekmachine.
    De resultaten van Google maar zonder tracking etc.

  4. Origineel geplaatst door Michel
    Betekent dit dat ik dan alle foto’s uit de photo bibliotheek kan downloaden? Dit lukt me nu niet goed. Of ik doe wat verkeerd. Wil ze nog ergens opslaan in het geval ik van mijn iPhone foto’s verwijder is wis of wat voor frats ik ook uithaal. Krijg nu naar mijn idee niet de originele formaten geëxporteerd.

    Je kan ook de gehele bibliotheek(finder > afbeeldingen > foto bibliotheek) dupliceren naar een hardeschijf

  5. Apple verdient wel degelijk geld met het exploiteren van klantgegevens, maar dan in bulkvorm en geanonymiseerd.
    Deze nuance is de afgelopen dagen door Cook niet vermeld – wellicht omdat het niet paste in de boodschap die hij wilde verkondigen – maar we moeten wel de feiten onder ogen blijven zien.

  6. @Peter: Ik zie ook niet in wat daar mis mee is? Een bedrijf zal uiteindelijk toch gebruikersdata, weliswaar in big data en anonieme vorm, nodig hebben om intern producten en diensten te verbeteren.

  7. @Michel: Syncios gebruiken. Zeer handig programma.

  8. Helemaal mee eens. Maar dat je nu alle data kan downloaden kan wel handig zijn.@dhr. a:

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.