Reacties voor: Apple scherpt privacyregels voor apps verder aan, ontwikkelaars niet blij

Apple verplicht ontwikkelaars om privacyregels te melden in iTunes, zodat gebruikers ze voor het downloaden van een app kunnen lezen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 15 reacties

  1. Echt duidelijk wordt niet waarom ontwikkelaars niet blij zijn?
    Omdat ze nu echt werk moet maken van een begrijpelijke privacy policy?

    Dat lijkt me voor alle partijen een goede zaak.

  2. Origineel geplaatst door Gabor
    Echt duidelijk wordt niet waarom ontwikkelaars niet blij zijn?
    Omdat ze nu echt werk moet maken van een begrijpelijke privacy policy?
    Dat lijkt me voor alle partijen een goede zaak.

    De ontwikkelaars zijn niet blij omdat ze nu met de billen bloot moeten. Voorheen konden ze hun datahonger nog camoufleren, maar nu moeten ze er open over zijn anders is het exit app.

  3. Goede zaak. Blij dat Apple hier mee aan de slag gaat.

  4. Ik, als ontwikkelaar, ben hier niet blij mee. Er moet nu een privacy policy worden gemaakt als ik enkel een registreer functie in bouw.

    Belachelijk.

  5. @Rick de Jong: Al snap ik dat dat geen leuk klusje zal zijn, kun je je er toch wel in vinden dat dit vanuit een ander opzicht (vooral van de consument) een heel goede zaak is? Misschien dat er nu eindelijk een markt ontstaat die ook concurreert op privacy en openheid.

  6. @Rick de Jong:

    Leg mij eens uit waarom dit belachelijk aan is? Ik begrijp dat je niet blij mee bent als ontwikkelaar. Maar voor sommige consumenten is dit wel belangrijk dat hen dit weten.

  7. Goed van Apple! Dit is waar het naar toe moet: opening van zaken, zodat je weet waar je gegevens naar toe gaan. Je moet als consument zelf kunnen beslissen wat je wel en niet met anderen deelt. Dat is nodig, omdat anders onze eigen autonomie wordt bedreigd door commercie. En dat geldt voor alle andere systemen die macht over ons kunnen uitoefenen! Natuurlijk vinden ontwikkelaars dat niet fijn en heel veel dataverzamelaars ook niet, want het beperkt ook de mogelijkheden om geld te verdienen.

  8. Goed van Apple! Dit is waar het naar toe moet: opening van zaken, zodat je weet waar je gegevens naar toe gaan. Je moet als consument zelf kunnen beslissen wat je wel en niet met anderen deelt. Dat is nodig, omdat anders onze eigen autonomie wordt bedreigd door commercie. En dat geldt voor alle andere systemen die macht over ons kunnen uitoefenen! Natuurlijk vinden ontwikkelaars dat niet fijn en heel veel dataverzamelaars ook niet, want het beperkt ook de mogelijkheden om geld te verdienen.

  9. Origineel geplaatst door Rick de Jong
    Ik, als ontwikkelaar, ben hier niet blij mee. Er moet nu een privacy policy worden gemaakt als ik enkel een registreer functie in bouw.
    Belachelijk.

    Ik als ontwikkelaar vind het geweldig dat er op een uniforme manier duidelijkheid gemaakt wordt voor gebruikers waar ze aan toe zijn voor men tot aanschaf over gaan.
    Wij developers dwingen de gebruikers regelmatig zichzelf te registreren of bepaalde informatie bloot te geven. Dan is het toch gewoon rechtvaardig om dit vooraf te melden zodat de gebruiker niet tot aanschaf hoeft over te gaan om erachter te komen dat het product onbruikbaar is omdat de gebruiker niet instemt met het een of ander.

    Als je bang bent daardoor minder gebruikers te kunnen bereiken, moet je een andere manieren verzinnen, of helemaal geen gegevens vragen.

  10. Origineel geplaatst door Rick de Jong: Ik, als ontwikkelaar, ben hier niet blij mee. Er moet nu een privacy policy worden gemaakt als ik enkel een registreer functie in bouw.

    Belachelijk.

    Het feit dat je dit belachelijk vindt als ontwikkelaar is voor mij reden te twijfelen aan je integriteit. Derhalve zal ik nooit een app van je aanschaffen cq gebruiken. Jouw reactie vind ik belachelijk.

  11. Hier mag Google eens een voorbeeld aan nemen

  12. @Amir: Het gaat erom dat in vele gevallen zo een privacy policy totaal overbodig is als je enkel een account functie inbouwt. Zo een policy opstellen is niet zo eenvoudig en het kost geld. Ik denk dat u een beetje paranoide bent… Kleine ontwikkelaars hebben niets, maar dan ook niets aan nutteloze data van gebruikers. Deze functie is wat mij betreft alleen handig als je apps van google of andere grote internetdienst gebruikt. En zelfs dan… Die policy gaat zodanig lang zijn dat niemand het leest zodat niemand er iets aan heeft… kortom, alleen kleine developers gaan er last van hebben.

  13. Eindelijk doet Apple er wat aan en daarom heb ik voor Apple gekozen. wegens privacy en veiligheid en natuurljk gebruiksvriendelijk.
    En apps ontwikkelaars hebben in het verleden genoeg geprofeteerd en nu moge wij eens van profeteren.

    GOED WERK APPLE

  14. Origineel geplaatst door Simon
    @Amir: Het gaat erom dat in vele gevallen zo een privacy policy totaal overbodig is als je enkel een account functie inbouwt. Zo een policy opstellen is niet zo eenvoudig en het kost geld. Ik denk dat u een beetje paranoide bent… Kleine ontwikkelaars hebben niets, maar dan ook niets aan nutteloze data van gebruikers. Deze functie is wat mij betreft alleen handig als je apps van google of andere grote internetdienst gebruikt. En zelfs dan… Die policy gaat zodanig lang zijn dat niemand het leest zodat niemand er iets aan heeft… kortom, alleen kleine developers gaan er last van hebben.

    Kan wezen, maar als jij persoonsgegevens verwerkt (en dat doe je als je mensen een account laat aanmaken) dan zegt de Wet Bescherming Persoonsgegevens dat jij een privacy policy moet hebben waarin je uitlegt met welk doel jij die gegevens verwerkt en wat je doet om ze te beschermen. Zo’n policy is overigens eenvoudig te maken, kan op 1 A4’tje en kost je niet meer dan 100 euro als je geen hele rare dingen doet.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.