Reacties voor: Diverse iMacs flink duurder door Europese prijsverhoging

Als je voor een nieuwe iMac aan het sparen was, hebben we vervelend nieuws voor je: de prijzen van diverse iMacs zijn verhoogd.
Lars Paymans - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 33 reacties

  1. Maak die iMacs lekker nog duurder…

  2. @Yorick: Als je het artikel zou lezen kan Apple daar niets aan doen. De prijsverhoging is te wijten aan de kelderende euro-koers.
    Natuurlijk is het jammer dat de prijzen hoger worden. Maar dat hebben we zelf veroorzaakt, en niet Apple.

  3. Dus in verhouding is de ‘oude’ Retina goedkoper.

  4. Origineel geplaatst door Pieter
    @Yorick:
    Als je het artikel zou lezen kan Apple daar niets aan doen. De prijsverhoging is te wijten aan de kelderende euro-koers.
    Natuurlijk is het jammer dat de prijzen hoger worden. Maar dat hebben we zelf veroorzaakt, en niet Apple.

    Ik heb niets veroorzaakt.

  5. @Pieter: Dat is zo’n eenzijdig onzinverhaal. Tientallen autofabrikanten prijzen hun auto’s zodanig dat ze hier ondanks de BVB toch concurrerend zijnGezien de enorme winstmarges zou Apple dat ook makkelijk kunnen doenMaar zij hebben de vrijheid omdat niet te doen (net zoals wij de vrijheid hebben om het een club geldwolven te vinden)Ach ja, Apple en concurrentie.

  6. Met prijsverhogingen zijn ze vlot als de eurokoers daalt.

    Ik ben benieuwd hoe lang het duurt voordat ze prijzen verlagen als de euro weer stijgt.

  7. Het artikel klopt niet helemaal betreft de 5K iMac.

    Wat Apple heeft gedaan is een goedkopere 5K iMac uitgebracht waar een lagere processor in zit. De originele is nog steeds te koop voor dezelfde prijs.

  8. En dat terwijl men dacht dat Apple juist goedkoper leek te worden.. Zonde.

  9. @Klug: Dus doordat de euro het bizar slecht doet moeten bedrijven hun winstmarge maar opgeven?

  10. @gala: Met we bedoel ik de euro-zone. Daar behoor jij waarschijnlijk ook toe.

  11. Beetje raar verhaal 1 euro staat op 1,11 en poosje terug was het 1.09 dus 1 euro is nog steeds meer waart dan 1 dollar

  12. Origineel geplaatst door Pieter
    @Klug: Dus doordat de euro het bizar slecht doet moeten bedrijven hun winstmarge maar opgeven?

    Wie heeft het over opgeven? Klug niet iig, had je kunnen lezen als je zijn punt zou willen begrijpen.

    Niet Oostindisch doof maar Oostindisch dyslectisch misschien? 😉

  13. Origineel geplaatst door Phthisicus
    Het artikel klopt niet helemaal betreft de 5K iMac.

    Wat Apple heeft gedaan is een goedkopere 5K iMac uitgebracht waar een lagere processor in zit. De originele is nog steeds te koop voor dezelfde prijs.

    Dat dacht ik ook ja
    (Red.) Dit is inmiddels in het artikel gecorrigeerd.

  14. Ben dus net op tijd heb de iMac 27″ nog voor de oude prijs.

  15. Ik snap niet waarom dezelfde apparaat in de VS honderden Euro’s goedkoper is dan in Nederland? Euro’s zijn toch meer dollars waard? of kan ik niet rekenen?

  16. Heb vandaag mijn slag geslagen bij media markt, prijs verhoging zijn daar nog niet doorgevoerd, doe er je voordeel mee!!

  17. Apple kan ook de hardware downgraden, dan kan de prijs gelijk blijven.

  18. Voor dat prijsverschil kan je bijna een retour NY nemen en hem daar halen (zeker voor de Mac Pro). Heb je meteen een leuke trip erbij.
    Hoewel de euro wat minder sterk is dan voorheen vind ik het nog steeds geen verklaring voor de absurde prijsverhoging. Ben benieuwd voor hoeveel mensen de drempel te hoog gaat worden.

  19. Op zich wel een beetje maf, zoals Barend ook al aangeeft. Het laagste punt waarop de Euro/Dollar koers stond is al weer van 2 maanden terug en sinds die tijd kruipt de Euro weer omhoog. De laatste prijsaanpassing was op 8 januari dit jaar. Tot was de Euro 1,18$ waard. De goedkoopste iMac was toen 1332$ (1129 euro). Met de huidige koers (1,11$) kom je dan op 1200 Euro. De werkelijke nieuwe prijs is echter 1278 Euro.

  20. @Peter en andere Apple sympathisanten
    Denk eens na over de afgelopen jaren waarin de euro hoger stond dan de dollar.
    Was er toen een prijs/valuta correctie?
    Werd er toen gesproken over (negatief) margeverlies?
    Nee

  21. Ik heb voor de verandering eens geluk met mij. iMac 5K die ik maar gekocht heb alle upgrades op geheugen na.
    Is voor het eerst dat je niet beter af ben ben een nieuw model nu 🙂

  22. Als Apple de prijzen verhoogd kan Apple hier echt wel iets aan doen.

    Toen de euro nog duurder was, maakte Apple ook z’n eigen wisselkoers in hun voordeel.

  23. @Geoff: Alleen vergeet iedereen dat de prijzen in de Amerikaanse Apple Store altijd ZONDER sales tax (btw) zijn en in de Europese stores inclusief.
    Als je in New York een Mac Pro afrekend komt daar aan de kassa nog 8,875% bij.

  24. @Barend: Ze kunnen moeilijk alles gelijk aanpassen aan de wisselkoersen.

  25. Origineel geplaatst door Klug
    @Peter en andere Apple sympathisanten
    Denk eens na over de afgelopen jaren waarin de euro hoger stond dan de dollar.
    Was er toen een prijs/valuta correctie?
    Werd er toen gesproken over (negatief) margeverlies?
    Nee

    Jammer, jij had dit inhoudelijk kunnen houden. Woorden als sympathisanten verne*ken je eigen tekst. Zonde.

  26. Origineel geplaatst door iMartien
    @Geoff:
    Alleen vergeet iedereen dat de prijzen in de Amerikaanse Apple Store altijd ZONDER sales tax (btw) zijn en in de Europese stores inclusief.
    Als je in New York een Mac Pro afrekend komt daar aan de kassa nog 8,875% bij.

    Bovendien hebben wij in Europa een relatief dure productgarantie die in de VS voor een deel alleen door AppleCare wordt gedekt. Dan is het prijsverschil ook weer rond.

    Origineel geplaatst door Klug
    @Pieter: Dat is zo’n eenzijdig onzinverhaal. Tientallen autofabrikanten prijzen hun auto’s zodanig dat ze hier ondanks de BVB toch concurrerend zijnGezien de enorme winstmarges zou Apple dat ook makkelijk kunnen doenMaar zij hebben de vrijheid omdat niet te doen (net zoals wij de vrijheid hebben om het een club geldwolven te vinden)Ach ja, Apple en concurrentie.

    Reality check: Apple is een duur merk. Apple gaat echt niet de marges opgeven en concurreren op prijs. Al lang niet meer gebeurd en zal ook niet meer gebeuren.

  27. Het is sowieso afzetterij dat prijzen in de VS tot wel honderden Euro’s schelen ten opzichte van Europese prijzen, ook voor de verhoging. Apple blijft dus op deze manier doorgaan met profiteren van de Euro.

    Zo is een simlock vrije iPhone 6 in de VS 649 Dollar en in Nederland 699 euro. Een iPhone 6 zou dus in de staat New York (649 Dollar is exclusief tax, verscheelt per staat) 707 Dollar kosten, omgerekend 633 Euro.

  28. Apple weet dat er gewoon mensen zijn die het toch zullen betalen. Onder de mom van design, kwaliteit en natuurlijk niet te vergeten het bijhoren bij clubje “Apple.”Voor de kuddedieren onder ons: Good lucking buying! Ik hoor het vast wel in de kantine of tijdens een etentje van vrienden/familie over hoe super de nieuwe Mac of Imac is. Krabbend in het hoofd van €4500 is mijn aankoop wel verstandig geweest?!Voor de dollar verdedigers. Toen de euro in 2013 bijna 1 dollar 40 cent was. Zag je Apple ook de prijzen opschroeven. Dus om nu te zeggen dat de euro zwakker is en daarom apple dit doet… Is een broodje aap

  29. We kunnen wel hele commotie maken maar tis en blijft Apple he , dat het duur was , is, en zal blijven is gewoon een feit . Denk alleen dat als je reseller bent en je brood ermee moet verdienen dat je wel redelijk baalt nu

  30. Gewoon in het VK kopen. Daar is ‘ie nog relatief goedkoop, geloof ik.

  31. Ondertussen zijn de prijzen van de Macbook Pro, Macbook Air en Macbook niet veranderd, waarschijnlijk omdat die prijzen in maart al omhoog gingen.

    Zolang je tenminste genoegen neemt met de standaarduitvoering, zonder maatwerkopties. Sommige opties zijn ook stilletjes in prijs verhoogd, bv de 1.3GHz processor van €150 naar €180 meerprijs 🙁

  32. Apple produkten worden in China geproduceerd tegen dezelfde kostprijs. Het kan niet waar zijn dat door de waardedaling van de Euro t.o.v. Dollar, de prijzen in Europa met honderden Euro’s stijgen. Daar zitten mensen tussen met grote graaihanden.

  33. Zijn de prijzen wel eens naar beneden bijgesteld toen de Euro sterker was? Ik kan het me in ieder geval niet herinneren.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.