Reacties voor: Apple Pencil teardown toont piepklein, gevouwen moederbord

iFixit heeft nu zelfs de Apple Pencil stukje voor stukje uit elkaar gehaald. Wat gaat er schuil onder de witte behuizing van Apple's eerste stylus?
Lars Paymans -

Reacties: 18 reacties

  1. Had liever een wat dunnere pencil gezien die in de iPad past met een laadsleuf.
    Inplaats van de zoveelste onhandige en weinig ergonomische Lightning-aansluiting.
    (sorry, strookt misschien niet met Ive die het allemaal probeert uit te leggen, maar ik zie hem liever dingen goed ontwerpen dan constant voortborduren op bekende thema’s)

  2. Met een laadsleuf “moet” Apple de Pencil wel meeleveren. Nu is het een keuze of je ‘m koopt en gebruikt of niet gebruikt, dus niet koopt…

  3. @Eddy:

    Een dunnere pencil ligt niet lekker in de hand om te tekenen en schrijven.

  4. Het hoort gewoon bij de iPad Pro meegeleverd te worden, waar iedereen hem dan in kan klikken in een sleuf. Kun je zelf bepalen of en zo ja wanneer je hem gebruikt, vergeet je hem nooit!
    Ipv 100dollar te rekenen voor iets wat bijna onmisbaar is wanneer je toch al inveteerd in een iPad Pro i.p.v. IPad Air/mini

  5. @alex:
    Klopt!
    En ik snap ook het argument van optioneel meeleveren, maar dan had de sleuf toch op zijn minst in het SmartKeyboard gekund (dan had die misschien minder cheapo uitgezien)

  6. @alex: Nou snap ik eindelijk waarom sommige mensen Apple steeds weer met BMW vergelijken. Omdat je daar ook moet bijbetalen voor ‘accessoires’ die bij andere merken gewoon standaarduitrusting zijn natuurlijk. 😆

  7. Nu snap je ook waarom zon pennetje zo duur is. Want het mag duidelijk zijn dat de techniek die hier inzit vrij complex is. En dan snap je ook waarom hij niet meegeleverd wordt. Dan had de iPad pro simpelweg €100 duurder geworden en dat had zonde geweest voor de mensen die de pencil niet gebruiken.

  8. Origineel geplaatst door FP: Nu snap je ook waarom zon pennetje zo duur is. Want het mag duidelijk zijn dat de techniek die hier inzit vrij complex is. En dan snap je ook waarom hij niet meegeleverd wordt. Dan had de iPad pro simpelweg €100 duurder geworden en dat had zonde geweest voor de mensen die de pencil niet gebruiken.

    Ze zullen er vast wel weer astronomisch veel winst op maken.
    De onderdelen zelf zijn waarschijnlijk behoorlijk goedkoop.
    Het ontwikkelen is duur maar produceren is meestal erg goedkoop, vooral in de lage lonen landen waar dat vaak gebeurt.
    Alleen het research in het begin zal wel een flinke duit hebben gekost maar nu de pen verkocht kan worden hebben ze dat er binnen no-time uit.

  9. Wel goed dat ze hem niet meeleveren want er zijn veel mensen die het totaal niet nodig zullen hebben en dus liever de PRO voor 100€ minder kopen.

  10. @Danny Princen:

    En waarom is het raar dat een bedrijf winst wil maken?

  11. Origineel geplaatst door Pieter: @Danny Princen:

    En waarom is het raar dat een bedrijf winst wil maken?

    Ik zeg ook niet dat dat raar is he 😉

  12. @Danny Princen:

    Oke, dit maakte ik wel een beetje op uit je eerste bericht. Je tweede bericht drukt het inderdaad beter uit.

  13. @Danny Princen:
    Nah ik zie niet in misschien ligt het aan mij maar wat de meerwaarde is van een Pro t.o.v. Air (los van het mooie grote scherm ofcourse performance) zonder de pen, het blijft een iPad geen laptop in mijn ogen door IOS (nu nog misschien toekomst beter). Wat ik ermee wil zeggen is dat wil je van de Pro volledig genieten van zijn performance kracht dan is eigenlijk zo’n pennetje onmisbaar.. Lever hem er dan gewoon bij Apple, ik heb niks tegen winst maken maar ik denk dat het er wel bij kon😏

  14. Origineel geplaatst door alex
    Het hoort gewoon bij de iPad Pro meegeleverd te worden, waar iedereen hem dan in kan klikken in een sleuf. Kun je zelf bepalen of en zo ja wanneer je hem gebruikt, vergeet je hem nooit!
    Ipv 100dollar te rekenen voor iets wat bijna onmisbaar is wanneer je toch al inveteerd in een iPad Pro i.p.v. IPad Air/mini

    En een iPhone 6s heeft minimaal 32GB nodig. Maar Apple moet de aandeelhouder tevreden houden, blijkbaar niet de klant.

  15. Vandaag de Apple pencol vastgehouden in de Apple store on Barcelona. Geweldig ding! Niet dat ik van plan ben de iPad pro momenteel aanteschaffen maar het is wel een super ding voor films, games, tekenen etc..

  16. @alex:

    Ik moet sowieso toegeven dat zo’n pen erbij mij misschien persoonlijk weinig boeit. Vooral omdat ik sinds kort een wacom cintiq in mijn bezit heb ter waarde van een leuk tweedehands autootje.
    Dus dan is een Apple Pencil niet zo interessant meer 😉

    Ik heb er jaren geleden al vrede mee gesloten dat je niks meer cadeau krijgt bij je high end phone of tablet ( en dat ze zelfs bezuinigen door een extra korte usb snoer ), zowel Apple als Android spullen.
    High end is flink duurder geworden en je krijgt er minder bij, helaas de realiteit deze dagen 😉

  17. Origineel geplaatst door Marc:

    En een iPhone 6s heeft minimaal 32GB nodig. Maar Apple moet de aandeelhouder tevreden houden, blijkbaar niet de klant.

    Ik heb de 16GB 6plus sinds de introductie en nu nog 4gb over, dus ja het is voor de meesten te weinig maar voor een geek met zijn eigen cloudservers en een extreem hoge databundel geen probleem.

    Minimaal is een groot woord maar 16GB lijkt mij inderdaad wel alleen werkbaar als je alles in de cloud gooit.

  18. Ligt dat nou aan mij, of heeft iFixit deze keer wel (onnodig veel) grof geweld gebruikt bij het demonteren? De behuizing lijkt uit één stuk, Apple hoefde hem dus ook niet te openen bij het assembleren. Dat dat bij disassembleren wel zou moeten lijkt een beetje een zwaktebod.

    Of zouden ze nu hun frustraties dat ze uit het developer program zijn gewipt hebben botgevierdop de pencil? Dan boffen we nog dat ze geen grovere slijptol hebben gebruikt 😁

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.