Reacties voor: Apple Pay in Zwitserland gestart met 8 winkelketens

Apple Pay is in Zwitserland gestart. Er doen slechts 8 winkelketens aan mee, waaronder Aldi en C&A. Ook het aantal banken is beperkt.

Reacties: 11 reacties

  1. (…) slechts 8 winkelketens doen eraan mee en dat zijn niet de luxemerken waar Apple zich graag mee omringt. Je kunt er zelf niet in de Zwitserse Apple Stores mee betalen.

    Wel kun je terecht bij (…) Aldi, C&A, Spar en Lidl (…)

    Wat een wonderlijke combinatie, met een iPhone via een creditcard bij uitgerekend één van deze ketens betalen 😯
    Weet niet hoe dat in Zwitserland zit, maar in NL zou diezelfde combinatie waarschijnlijk niet echt een heel grote (doel)groep opleveren 🤔
    Misschien moeten we dus juist maar blij zijn dat we nog niet meedoen, en hopen dat Apple hier eerst een logischere groep bij elkaar weet te krijgen vòòr introductie…

    Al is de toegevoegde waarde tov betalen met een (hier wel al vrijwel algemeen bruikbaar) contactloos pasje imho sowieso minimaal. Betaal iig ook zonder Apple Pay nu al regelmatig contactloos bij de Spar 😄

  2. Wat moet je Überhaupt met Apple Pay ?
    Er zijn zoveel betaal mogelijkheden in Nederland en Europa en daar waar je niet met een creditcard of bankpas kunt betalen kun je helemaal niet met AP betalen!
    Kortom een beetje flauwekul en onbenullig!

  3. Nee, hoor. Apple Pay is beter beveiligd dan een bankpas of credit card. Bij gebruik wordt er elke keer een tijdelijk nummer door je iPhone gecreëerd; je eigen bankpas- of credit cardnummer blijft daarmee voor de verkoper altijd onzichtbaar.

  4. Origineel geplaatst door puccini
    Wat moet je Überhaupt met Apple Pay ?
    Er zijn zoveel betaal mogelijkheden in Nederland en Europa en daar waar je niet met een creditcard of bankpas kunt betalen kun je helemaal niet met AP betalen!
    Kortom een beetje flauwekul en onbenullig!

    Je moet ‘t zo zien. Het zijn en aantal pasjes uit je portemonnee. Je selecteert de juiste rekening en je houdt met ervoor.

  5. Ik woon in Zwitserland en heb zojuist mij Visa kaart geactiveerd in mijn Wallet. Ging zonder problemen. Als ik het goed begrijp kun je overal met Apple pay betalen (ook in buitenland, vanuit Zwitserland gezien dan) waar je via een NFC terminal ook nu met creditcard kunt betalen.
    Zin of onzin. Het is natuurlijk gemakkelijk als je geen portomonee tevoorschijn moet halen en je kaart zoeken en eruit peuteren (bij meeste portemonee’s). Hoe het met de Applestore zit weet ik niet. Als je daar met NFC kunt betalen nu, zal het geen probleem zijn.
    Veel winkels worden niet genoemd omdat een aantal grote supermarkt ketens bezig zijn met een eigensysteem. Als dat via NFC gaat lukt het nu ook met Apple pay, ze willen er alleen niet groots gerucht aangeven, om klanten meer naar hun eigen systeem te krijgen.

  6. Eigenlijk is het juist een goed teken dat supermarkten meedoen. Daar heb je veel meer aan dan die twee keer per jaar dat je bij de AppleStore iets koopt. Invoeren in Nederland is een eitje. Zeker 70% van de terminals die ik tegen kom kan al
    contactloos betalen. Nederlandse banken hebben al aangegeven interesse te hebben dus ik snap er niks van dat Apple niet voor Nederland kiest. Overigens is het ook gewoon mogelijk om ApplePay te koppelen aan een debit card (zeg maar de gewone betaalpas). Dat zou voor veel mensen de drempel wegnemen omdat credit cards altijd een wat negatief imago heeft in Nederland. Onterecht op zich zolang je gewoon elke maand meteen de kaart laat incasseren. Kost geen cent extra dan (op de kosten van je betaalpakket na). Net een reis richting Borneo achter de rug en ik durf wel te stellen dat zonder credit card je dan niet erg ver komt (tenzij je veel cash geld meeneemt maar door de kosten van het wisselen ben je al snel duurder uit). Toch ben ik er wel van overtuigd dat het de toekomst is. Je hebt alleen nog een telefoon bij je. Een portemonnee is echt niet meer nodig over vijf jaar.

  7. @WvB22: Voor Apple Pay zijn andere terminals nodig dan die die er nu zijn. Samsung Pay kan daarintegen wel gewoon gebruikmaken van deze terminals, want de telefoon doet zich voor als pas met contactloos betalen.

  8. In ieder geval is de melding over Apple Pay in het Nederlands, dus hoop ik dat het hier ook snel komt.

    @Felix: Weet je dat zeker?? Dacht namelijk puur softwarematig is.

  9. @Felix: Weet je dat zeker?? Dacht namelijk puur softwarematig is.

  10. Origineel geplaatst door Felix
    @WvB22: Voor Apple Pay zijn andere terminals nodig dan die die er nu zijn. Samsung Pay kan daarintegen wel gewoon gebruikmaken van deze terminals, want de telefoon doet zich voor als pas met contactloos betalen.

    Zover ik weet werken die draadloze terminals gewoon. Is puur een sofware matig implementatie. Sterker nog, als je een Amerikaanse creditcard toevoegd aan Apple Pay lukt het je zelfs om nu al te betalen bij deze draadloze terminals. Ik heb al van verschillende mensen gehoord dat ze zelfs bij winkels die helemaal niet aangesloten zijn bij Apple Pay gewoon kunnen betalen bij een contactloos betalen terminal.

    Ben het er wel mee eens dat als alle apparaten straks uitgerust zijn met contactloos betalen, wat echt snel toeneemt, het niet zo heel interessant meer is of je nu via je telefoon betaald of een bankpasje. De meeste mensen kunnen wel leven met 2 pasjes in hun zak (id-bewijs zal je ook altijd bij je moeten hebben, hoewel daar zelfs ook al testen mee gedaan worden voor een virtuele ID kaart).

  11. Zonder creditcard en nu ook zonder clickandbuy kan ik volgens mij weinig met welke pay dan ook

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.