Reacties voor: ‘Apple Pay vanaf mei in België’ (update)

De Belgische bank CBC/KBC belooft dat Apple Pay in mei naar België komt. Belfidus belooft een nieuwe mobiele betaalmethode in mei.
Lees het complete artikel → ‘Apple Pay vanaf mei in België’ (update)
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 26 reacties

  1. Verander even naar KBC. CBC is de Franstalige variant (Wallonië/Brussel). Geen kat van die kanten die op iCulture zit denk ik? 😄

  2. Wordt tijd dat Nederland aan de beurt is….

  3. @Dromedaris: Hallo, ik woon wel in Brussel, maar gebruik wel KBC… En ik ben fan van iCulture 

  4. @Kuradius: Denk dat die kans klein is, omdat bijna niemand in Nederland met een CC betaald.

  5. Verrassend dat de Belgisch ING bank niet in het rijtje genoemd wordt.

  6. @imade: Dat heeft er niks mee te maken. In andere landen werkt Apple pay ook met debit cards.
    Omdat nu al contactloos betaald kan worden is dit geen enkel probleem.

  7. Die “Apple Pay is alleen voor creditcards” verhalen moeten nu eens echt tot het verleden gaan behoren, want het is gewoon NIET waar. Ik heb goede hoop dat Nederland er binnenkort ook bij hoort! Ik ga de ING nog maar eens lastig vallen 😉

  8. Dit is gewoon bewijs dat de Nederlandse banken Apple Pay dwarsbomen hier. Jammer!

  9. @jeromevde @fouranto Erreur de notre part, nous parlons bien de l’Android Pay. Bonne soirée. ^Marie
    Translated from French by Bing Wrong translation?
    @jeromevde @fouranto Error on our part, we’re talking Android pay. Good night. ^ Marie

  10. Ik denk dat België en Nederland wel samen Apple Pay zullen krijgen. Ik ben zelf een Belg maar hoop echt mee met jullie dat Nederland op hetzelfde moment Apple Pay zal krijgen, maar ik heb een sterk vermoeden dat dit daadwerkelijk zal zijn 😊.

  11. Is inmiddels ontkent, zou een fout zijn van een stagiaire.
    Zou inderdaad gaan om Android Pay.

    @jeromevde @fouranto Erreur de notre part, nous parlons bien de l’Android Pay. Bonne soirée. ^Marie

  12. Waarom niet vanuit de bank app contactloos betalen?.. Tis zo handig

  13. Origineel geplaatst door Flatertjes
    Waarom niet vanuit de bank app contactloos betalen?.. Tis zo handig

    Iets met NFC en vrijgeven door Apple😉

  14. @Michel: Makkelijk om een stagiaire de schuld te geven.

  15. Origineel geplaatst door Jongen van Brussel 
    @Dromedaris: Hallo, ik woon wel in Brussel, maar gebruik wel KBC… En ik ben fan van iCulture 

    Ik doelde dus op de Franstalige kant van Brussel.

  16. Origineel geplaatst door Ronald
    @Michel: Makkelijk om een stagiaire de schuld te geven.

    Don’t shoot the messenger

  17. ING werkt in Australie volgens hun site.

  18. @MLVC Nou ja, in Nederlandse termen klopt het. Wij noemen een MasterCard een creditcard. Onze gewone kaart (debit card) is Maestro.

    Apple Pay werkt momenteel alleen nog met MasterCard, en gezien Nederldse winkels bijna nooit (het toch duurdere) MasterCard accepteren (waarom zouden ze ook, Maestro is goedkoper en iedereen heeft het) moet Apple eerst support voor Maestro gaan maken voordat het hier gaat werken.

    Dat klinkt ver weg maar zal in de praktijk ook wel meevallen denk ik: in veel landen integreren ze ook met het ov-systeem, dus als zulke dingen kunnen, dan kan Maestro ook nog wel. Overigens zou een integratie met ons ov-systeem ook heel handig zijn!

  19. @George: Nee hoor, dat is gewoon niet waar. Apple Pay werkt ook met verschillende debit cards die helemaal niks met Master Card hebben te maken. Een goed voorbeeld: mijn debit card van RBC Royal Bank in Canada die prima met Apple Pay werkt. Het is een echte debit card die geld overmaakt via het Canadese Interac systeem en het internationale Plus net. Geen verbinding met of via MasterCard.
    Zoiets is ook best mogelijk in Nederland.

  20. @George: En Visa, maar ja zal niet veel verschil maken 😉

  21. In Ierland is Apple Pay recent geintroduceerd en 1 van de banken die meedoet is KBC. Dus ik denk dat KBC klaar is voor Apple Pay in Belgie, maar Apple nog niet.

    https://www.macrumors.com/2017/03/07/apple-pay-ireland-launch/

    • @V8x: Ik heb in de bankwereld gewerkt. Vaak gebruiken die banken niet in elk land hetzelfde backoffice-systeem. En ze hebben ook te maken met een heel verschillende situatie qua pinterminals en pintarieven.

  22. De kans dat Apple Pay in Nederland zal worden geïntroduceerd is vrij klein. Dit heeft alles te maken met business model.

    De tarieven voor pintransacties (Maestro en V-Pay) in Nederland zijn in verhouding tot de landen om ons heen bijzonder laag. Gemiddeld liggen deze rond de € 0,05, maar grote retailers betalen uiteraard nog minder.

    Ter vergelijk voor dezelfde transactie betaal je in België al snel € 0,17 en in Duitsland betaal naast een vast gedeelte ook een procentueel gedeelte.

    Dat biedt ruimte voor Apple om ook wat aan de transactie te verdienen en in Nederland is die ruimte er niet, of in ieder geval, zeer beperkt.

    Daarom denk ik dat Apple weinig haast zal maken met het introduceren van Apple Pay in Nederland.

  23. Origineel geplaatst door George
    @MLVC Nou ja, in Nederlandse termen klopt het. Wij noemen een MasterCard een creditcard. Onze gewone kaart (debit card) is Maestro.
    Apple Pay werkt momenteel alleen nog met MasterCard, en gezien Nederldse winkels bijna nooit (het toch duurdere) MasterCard accepteren (waarom zouden ze ook, Maestro is goedkoper en iedereen heeft het) moet Apple eerst support voor Maestro gaan maken voordat het hier gaat werken.
    Dat klinkt ver weg maar zal in de praktijk ook wel meevallen denk ik: in veel landen integreren ze ook met het ov-systeem, dus als zulke dingen kunnen, dan kan Maestro ook nog wel. Overigens zou een integratie met ons ov-systeem ook heel handig zijn!

    Dat Apple Pay alleen werkt met Mastercard is niet waar. ING Direct in Australie gebruikt Visa.

  24. Apple Pay werkt, afhankelijk van de afspraken die er zijn gemaakt met de lokale banken met zowel debet-, en creditcards.

    Quote vanaf de website van Apple:

    Apple Pay works with most major credit and debit cards from nearly all U.S. banks. Just add your participating cards to Wallet and you’ll continue to get all the rewards, perks, and security of your cards.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.