Reacties voor: ‘Apple wil betalen met QR-codes mogelijk maken in Apple Pay’

Nieuw ontdekte grafische afbeeldingen in de tweede beta van iOS 14 wijzen erop dat Apple overweegt betalingen met QR-codes mogelijk te maken. De functie is te vinden in de Wallet-app en werkt via Apple Pay.

Reacties: 13 reacties

  1. Opzich wel goede ontwikkeling. Albert Heyn verwacht ook bij het bezorgen van boodschappen steeds meer dat we met een QR code betalen vanuit de AH app maar ik vind dat echt te omslachtig om dan in te loggen op mijn bank app en met iDeal te betalen. Veel liever zou ik gewoon met Pay betalen. Dat blijf ik voorlopig ook gewoon doen. Maar als Apple middels het scannen van QR codes mij de mogelijkheid geeft met Pay te betalen dan verwacht ik dat het net zo intuïtief zal zijn als pinnen met Pay

  2. Klinkt goed

  3. Beetje dubbelzinnig, alsof betalen via Apple Pay an niet voldoende is.

  4. Zou gek zijn als ze dit niet lukt. Heel China betaald al met qr

  5. Zal dit iets te maken hebben met Corona? Met een qr code kun je misschien makkelijker afstand houden dan dat je je telefoon tegen een betaalterminal moet houden.

  6. ABN werkt allang met QR codes via iDeal. Werkt perfect.

  7. Hier in Belgie ook. Alle banken ondersteunen Payconiq. Ik zie dat in Nederland ook meer en meer winkels Payconiq ondersteunen.

  8. Origineel geplaatst door JeroenT
    ABN werkt allang met QR codes via iDeal. Werkt perfect.

    Er is zelfs een algemene iDeal app, je scant deze met de ideal app en kunt betalen met welke bank dan ook. Maar dit vergt wel een extra handeling, je moet eerst de ideal app op je telefoon opzoeken om vervolgens te kunnen betalen. Met apple pay hoef je niet te zoeken en druk je twee keer op een knopje en ben je klaar.

    Origineel geplaatst door jos ketelslegers
    Hier in Belgie ook. Alle banken ondersteunen Payconiq. Ik zie dat in Nederland ook meer en meer winkels Payconiq ondersteunen.

    Ik heb het inderdaad wel eens gebruikt toen ik en Belgie was, maar het vergt wel meer handelingen dan apple pay dus het zou mooi zijn als in Belgie net als in Nederland overal met apple pay betaald kan worden.

  9. @LightPhoenix: Met Apple Pay, hoe je iPhone niet eens contact te maken met een terminal, al van een afstand van 5 cm werk het al.

  10. Zou dit een voorzetje zijn op het dan hoeven (lees: willen) openstellen van de NFC-chip in de iPhone op deze manier?

  11. @Leander: Sommige bedrijven moet je gewoon aansporen bepaalde diensten te integreren.
    Dus AH bonuskaart officieel via wallet app en ingebouwde ApplePay functionaliteit graag @AH

  12. @Ade: Inderdaad!!! Ik heb die bonuskaart nu wel in Wallet zitten maar dan via Pass4Wallet. Dit zou natuurlijk gewoon in Wallet moeten zitten. Ik heb overigens geautomatiseerd dat als ik verbindingmaak met de WiFi van AH dat met 1 druk op de knop de app opent om zelfscannen te activeren. Dat is wel verdomde handig en snel!

  13. @Leander:
    Super handig, zou ik me ook eens in moeten verdiepen.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.