Reacties voor: Apple Pay in Nederland komt eraan, McDonalds en Marqt doen mee

Apple Pay staat in Nederland in de startblokken, blijkt uit Apple Pay-logo's bij Nederlandse winkels en horecaketens in de kaartenapp van Apple.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 34 reacties

  1. Leuke ontwikkeling maar waarom zou je alleen je creditcard er aan kunnen koppelen en niet je gewone (ING) bankpas?

    Vind contactloos betalen een handige ontwikkeling, alleen wat is de toegevoegde waarde van Apple Pay tov een bankpas met NFC chip? Je kan je bankpas toch niet thuislaten want je kunt lang niet overal contactloos betalen.

  2. @RJ: Als je een Apple Watch bezit, hoef je die alleen maar tegen de betaalterminal aan te houden en je hebt betaald. Nog sneller dan eerst je bankpas tevoorschijn halen. 🙂

  3. Misschien komt het omdat de telefoon van de tipgever op Engels staat? Bij mij is alle informatie van de Marqt-vestiging in kwestie in het Nederlands en ontbreekt het Apple Pay logo. Misschien was het gewoon een glitch?

  4. Mooie ontwikkeling, ben benieuwd hoe snel het uitgerold word in Nederland. Vooral de supermarkten. Laat het aub wel met een (gewone) bankpas werken. Top als ik straks geen portemonnee meer mee hoeft te nemen 👍🏻

  5. Origineel geplaatst door Barend
    Misschien komt het omdat de telefoon van de tipgever op Engels staat? Bij mij is alle informatie van de Marqt-vestiging in kwestie in het Nederlands en ontbreekt het Apple Pay logo. Misschien was het gewoon een glitch?

    Het lijkt er meer op dat de badges gewoon weer verdwenen zijn. Op de plekken waar ze het eerst gespot zijn heb ik ze eerder wel gezien, maar daar zie ik ze nu ook niet meer..

  6. Origineel geplaatst door Barend
    Misschien komt het omdat de telefoon van de tipgever op Engels staat? Bij mij is alle informatie van de Marqt-vestiging in kwestie in het Nederlands en ontbreekt het Apple Pay logo. Misschien was het gewoon een glitch?

    Idem hier. En dat ondanks het feit dat m’n telefoon op Engels staat zie ik toch nergens bij de McD’s en de Marqt een Apple Pay logo staan.

  7. Origineel geplaatst door Richard
    Idem hier. En dat ondanks het feit dat m’n telefoon op Engels staat zie ik toch nergens bij de McD’s en de Marqt een Apple Pay logo staan.

    Hoop dat we voor iPhone 8 al Apple pay kunnen gebruiken 😄

  8. Ja, ING heeft alle super gave functies. Met Apple Pay en Touch ID. Rabobank laat iedereen stikken. 😣

  9. Heb zelf bij ING geïnformeerd via de Chat op hun site en gevraagd naar de Apple Pay plannen. De reactie was eerst waarom ik dit wilde weten, verder geen concreter antwoord dan ‘zal het als verbeterpunt doorgeven’.

  10. Maar ik kan niet wachten! 🙂 Zeker als Apple ook bankpassen gaat ondersteunen omdat niet iedereen hier een creditcard heeft (in Amerika is het een stuk normaler).

  11. Origineel geplaatst door Jordy!
    Mooie ontwikkeling, ben benieuwd hoe snel het uitgerold word in Nederland. Vooral de supermarkten. Laat het aub wel met een (gewone) bankpas werken. Top als ik straks geen portemonnee meer mee hoeft te nemen 👍🏻

    De natte droom van iedere overheid, maar ook het einde van de economie zoals we nu kennen.
    Als iedereen zo zou denken zou er geen zwart geld meer mogelijk zijn, contanten zijn immers niet meer nodig en zodra de overhe(i)d(en) daartoe de kans zien zal dat ook direct afgeschaft worden.
    Alleen, het meeste waar zwart geld voor gebruikt wordt zijn impuls aankopen, en dat zijn ook meestal de duurdere dingen (€1000+) en dat soort aankopen zijn nou juist de dingen die de winkels nodig hebben.

  12. American Express heeft vorige maand zijn Amex NL app sinds 2013 flink geüpdatet. ABN Amro heeft dubbelop (naast de ICS app) creditcard info in de bankieren app zitten, vermoed voor het authenticatieproces.

    (Willen debit bankpassen werken dan moet Maestro systeem Apple Pay gaan ondersteunen. Maestro is dan wel een merknaam van Mastercard.)

    Zijn toch kleine aanwijzingen mijn inziens. Hoop morgenavond NL tijd tijdens de kwartaalcijfers van Apple een aankondiging van verschillende landen met Apple Pay.

  13. Ik betaal nu al ongeveer een maand met m’n ING betaalrekening via m’n Xperia Z3. Dat werkt al perfect en kan overal waar ze de terminals hebben die je op de foto ziet.

  14. @Jelle Zwiers: sterker nog, Rabobank heeft niks op de planning staan omtrent Apple pay aangezien het hun onbekend is. Heb dit gevraagd bij diverse werknemers die het hebben na gevraagd.
    Big fail als dit waar is.

  15. @Casper: Als ik zo naar hun Apps, websites, en beveiligsgingsmethode(edentifier) kijk dan zou ik inderdaad niet rekenen op Apple Pay.

  16. Ik ben wel benieuwd hoe dit in de toekomst gaat werken met de Apple Watch. Ik zie nu de meeste terminals met de lezer links of bovenop. Nu draag ik de Watch links dus dat wordt een onmogelijke betaalhoek voor m’n linkerpols. Ik vloog laatst met KLM en toen paste m’n pols niet onder het apparaat, door de douane ging wel vlotjes met QR code. Ik denk dat het nog zeker 5 jaar duurt voor je vlotjes door de samenleving kan cruisen met een smartwatch.

  17. Origineel geplaatst door Mark
    De natte droom van iedere overheid, maar ook het einde van de economie zoals we nu kennen.
    Als iedereen zo zou denken zou er geen zwart geld meer mogelijk zijn, contanten zijn immers niet meer nodig en zodra de overhe(i)d(en) daartoe de kans zien zal dat ook direct afgeschaft worden.
    Alleen, het meeste waar zwart geld voor gebruikt wordt zijn impuls aankopen, en dat zijn ook meestal de duurdere dingen (€1000 ) en dat soort aankopen zijn nou juist de dingen die de winkels nodig hebben.

    Natuurlijk heb je klein beetje gelijk. Voor mij zelf heb ik liever nooit contant geld bij me. Contact geld zal door Apple of welke middel dan ook wel blijven. Ken genoeg redenen dat contant geld moet blijven zoals bijvoorbeeld voor je kinderen, verkoop via marktplaats (thuis handje contantje) en zoals je zelf zegt, zwarte markt. Ik hou het bij pinnen 😁

  18. ‘t Zal mij benieuwen wanneer we Apple Pay kunnen verwachten, maar zo te zien heel snel. ^^

    Ik verwacht wel dat in Nederland gewoon de mogelijkheid zal zijn normale betaalpassen te gebruiken. Want Nederland is de VS niet, hé. Nederlanders gebruiken voornamelijk betaalpassen, dus daar zal echt wel rekening mee worden gehouden.

    En anders maar hopen dat het op z’n minst mogelijk is zo’n opwaardeerbare Visa-kaart toe te voegen, die heb ik ook nog een namelijk. 😛

  19. Waarom zijn Nederlanders zo bang voor een creditcard. Je hebt er al 1 voor een tientje per jaar of soms gratis. Je aankopen zijn veilig en verzekerd. Als je geen ‘lening’ of ‘schuld’ wilt op je kaart dan hoeft dat niet. Wordt gewoon 1 keer per maand van je rekening afgeschreven. Is er iemand die mij uit kan leggen waarom er hier al weer zoveel berichten staan met ‘Nederland is geen usa’ ‘wij hebben pinpassen’.
    Ben gewoon benieuwd wat mensen tegen houd. Als je al geen creditcard durft te hebben waarom wil je dan wel Apple Pay?

  20. @RJ: Als je een Apple Watch bezit, hoef je die alleen maar tegen de betaalterminal aan te houden en je hebt betaald. Nog sneller dan eerst je bankpas tevoorschijn halen.

    Maar een hamburger betalen met je credit card is wel erg duur!

  21. Origineel geplaatst door Marc
    @RJ: Als je een Apple Watch bezit, hoef je die alleen maar tegen de betaalterminal aan te houden en je hebt betaald. Nog sneller dan eerst je bankpas tevoorschijn halen.
    Maar een hamburger betalen met je credit card is wel erg duur!

    Rente betalen over je Mac hamburger.., ja goed plan!

  22. @Marc: Waarom ga je rente betalen over je creditcard ? Volgens mij snappen een heleboel mensen niet hoe een CC werkt. Ik prefereer een CC boven een iDEAL aankoop online. iDEAL is niks meer dan een toezegging aan de verkopende partij dat hij zijn geld gestort krijgt. Je bent niet verzekerd. Met een CC wel, tot 180 na aankoop. Voor mijn CC van de ABN AMRO betaal ik volgens mij 12,50 per jaar extra op mijn totaal pakket. Elke maand wordt het netjes afgeschreven van je rekening op de afgesproken datum. Zolang je elke maand het bedrag betaalt (wat dus via automatische incasso kan) hoef je helemaal geen rente te betalen. Maar voor de mensen die niet met geld om kunnen gaan is een CC gevaarlijk, elke vorm van op rekening betalen is dan gevaarlijk (lees rood staan). Ik persoonlijk zie er alleen maar voordelen in.

  23. @wesley bakker: Ik denk niet dat iemand bang is voor een creditcard. Maar zoals je zelf al zegt, het wordt een keer per maand afgeschreven. Waarom zou je dan niet je betaalpas gebruiken waardoor het meteen afgeschreven wordt? Is dan veel handiger.

    Natuurlijk zijn er dingen waarvoor een creditcard handig is, zoals online aankopen. Maar bijvoorbeeld voor een hamburger niet.

  24. Ook voor het afrekenen van een hamburger is een creditcard handig. Het maakt mij niet uit hoe klein het bedrag is. Ik gebruik de creditcard steeds meer, behalve wanneer alleen pinnen met de betaalkaart mogelijk is. Laat Apple Pay maar komen.

  25. @Ger: Maar is het handiger dan gewoon een betaalpas? Nee, minder handig omdat het bij een betaalpas meteen van je rekening af is.

  26. Misschien moet je je niet concentreren op het feit dat het meteen van je rekening wordt afgeschreven. Betalen moet je het uiteindelijk toch.

    Voordelen cc:
    Eens per maand afschrijving
    Alles is verzekerd wat je aankoopt, voor 180 dagen uit m’n hoofd.
    In het buitenland is een creditcard meer geaccepteerd. Een debitcard (pinpas) is heeeel raar daar.

    Voordelen pinps/debit Card:
    Het word gelijk afgeschreven.

  27. En toch gaat er niks boven gewoon contant geld, dat kan nog lekker zwart zijn. Ze weten dankzij de techniek al waar je uithangt en straks kan men ook feilloos achterhalen wat en waar je je geld uitgeeft. Uiteraard geld dat nu ook al voor pinnen enz.

  28. @Pieter: Handiger dan een gewone pinpas? Lastig te vergelijken zou ik zeggen. Tot nu toe gebruik ik een CC voornamelijk voor aankopen via Internet. Dit vanwege het feit dat ie overal (internationaal) geaccepteerd wordt en je als klant beschermd bent (en de gekochte artikelen zijn verzekerd!). Voor het afrekenen van een hamburger heb ik m tot nu toe nog niet gebruikt maar goed, als ie aan Apple Pay zou hangen, waarom niet? Of het geld nu onmiddellijk van m’n rekening is of pas aan het eind van de maand, dat zie ik niet als meer of minder handig..

  29. @IngPe: Contant geld sucks big time. Altijd je portemonnee vol met briefjes en die vreselijke muntjes. Nee, dank je wel. Doe maar plastic.

  30. Apple Pay zal in Nederland gewoon met je pinpas werken, naast Credit Card, welke ik ook niet heb. Er is mij recent door een filiaal-directeur van de ING verteld dat hun intern al trainingsdocumenten van Apple hebben ontvangen omtrent Apple Pay, hieruit zou blijken dat Nederlandse creditcarden, op de bestaande manier in Apple Pay gezet kunnen worden (middels de camera) en voor de pinpassen met NFC, zoals o.a. de ING, ABN Amro, SNS en co al uitgeven, deze ook over een NFC verbinding tussen pinpas en iPhone gecontroleerd worden en op die manier in de iPhone opgeslagen worden. Hij gaf mij aan dat vooralsnog, er geen indicatie is of en zo ja hoe bestaande NIET-nfc pinpassen (betaalpassen) gebruikt kunnen worden voor Apple Pay in Nederland, en dat dit mogelijk verband houd met het feit dat Nederlandse pinpassen niet, zoals in Amerika en het Verenigd Koninkrijk, een uniek 16-cijferig nummer hebben (zoals gebruikelijk bij credit cards). Dus volgens hem zal, ja, Apple Pay in Nederland met in ieder geval credit cards het zelfde werken als in USA en UK. Voor pinpassen is dus nog niks concreets bevestigd door Apple, uitsluitend is er aangegeven dat waarschijnlijk alle NFC-enabled pinpassen vanaf dag 1 werken…

  31. Ik was dit jaar op tomorrowland. Tijdens het festival droeg elke bezoeker een armband met een nfc chip. Op je bandje kon je dan tokens zetten om te betalen. Werkte echt verdraaid handig en ik vond het ook een stuk veiliger dan gehannes met die muntjes,halve muntjes en of geld. Wel lag het netwerk er een paar keer uit,dan ben je behoorlijk de sjaak. Maar t idee beviel me wel. Apple pay en dan met name op de apple watch bied ongeveer dezelfde ervaring dus kom maar op. Ik ben er wel aan toe.

  32. @wesley bakker: Omdat de betaalkosten veel hoger zijn.

    Het PIN-systeem is een extreem goedkoop systeem. Bankieren in Nederland is dan ook relatief goedkoop. Maar de banken hebben meer behoefte aan een internationaal bekender systeem van creditcard. En dus gaan we er stukje bij beetje aan geloven. Je moet nu al op “ok” drukken na je 4 cijfers. En dat gaan binnenkort vast 6 cijfers worden. En dan verdwijnt over een paar jaar het PIN-systeem en zitten we in hetzelfde dure schuitje als de rest.

  33. @UtregCity: is het echt nodig dat je in 1 seconden kan betalen of in 5? Lijkt mij persoonlijk niet maar goed

  34. Ik had gehoopt dat ook de klantenpassen in de apple wallet zouden kunnen, zoals de bonus, gamma, karwei en dat soort dingen. dat schiet tenminste op.
    Dan apple pay nog, en je hoeft alleen je id nog bij je te hebben .. mooie wallet hoes om je iPhone en klaar…

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.