Reacties voor: Apple Pay groeit moeizaam buiten de VS

Apple Pay ontwikkelt zich moeizaam buiten de VS, zo blijkt uit een rapport. In de VS is er wel belangstelling, maar daarbuiten wordt geklaagd over haperende techniek en apathische consumenten.
Lees het complete artikel → Apple Pay groeit moeizaam buiten de VS

Reacties: 16 reacties

  1. Dit is slecht nieuws, maar gelukkig zijn er nog andere manieren. Ik gebruik Apple Pay nu een tijdje en het werkt perfect! Jammer alleen dat de MasterCard/Visa acceptatie zo laag ligt.

  2. Nogal logisch, aangezien het buiten de VS nauwelijks beschikbaar is.

  3. Het ligt natuurlijk dikwijls ook aan de landen zelf dat Apple Pay nog niet actief is. In Belgie is het contactloos betalen nog maar amper ingeburgerd. Bij vele banken kan je niet eens een contactloze betaalkaart krijgen. Dat maakt het voor Apple niet makkelijk om Apple Pay te lanceren in deze landen. In Londen betaal ik al enkele jaren contactloos en de switch naar Apple Pay was dan ook bijzonder handig.

  4. De lage acceptatie van Mastercard en Visa in Nederland zal Apple Pay hier ernstig vertragen ben ik bang. Apple wil natuurlijk een percentage ontvangen en alleen bij Mastercard en Visa is de marge hoog genoeg hiervoor. Maestro betalingen zoals wij hier hebben zijn relatief goedkoop met maar een paar cent kosten per transactie. Het is dan ook niet toevallig dat alle landen die nu Apple Pay hebben geen Maestro hebben als nationale betaalstandaard. Een ander voordeel van Apple Pay is dat het heel veilig is, maar hier in Nederland zijn we allang over naar veilige chip en pin betalingen waardoor ook daar geen voordeel is te behalen. Ons betaalsysteem is dus eigenlijk al te ‘goed’ (goedkoop, veilig en efficient) om voordeel uit Apple Pay te halen.

    De grootte van Nederland hoeft trouwens geen rol te spelen bij de invoering hier. Singapore heeft nu ook Apple Pay en daar wonen maar net 5 miljoen mensen. Er werd daar meer gekeken door Apple naar de acceptatie van contactloos betalen.

  5. Dacht te lezen dat oa de ING dit graag willen invoeren, maar contactloosbetalen zoals het hier heet vind ik geweldig.

    Als ik dit kan doen via Apple Pay zou het voor mij helemaal geweldig zijn.

  6. Ik denk niet dat de consumenten apatisch zijn, het zijn volgens mij de banken die tegenwerken. Ik zelf zou dit graag willen.
    Ik wil geen pinpas met NFC, omdat ik de extra druk op de knop van een telefoon/horloge wil om misbruik te voorkomen.

  7. De ING heeft een app die werkt via Android met contactloos betalen. Ze doen al een half jaar ervaring op met klanten. Levert daarna € 0,50 maandelijks per gebruiker op, toch zo’n € 12,00 per klant, per jaar. Vermoed dat ze liever hebben dat de NFC chip wordt vrijgegeven. Hoeven ze geen afdracht te doen aan Apple.

  8. ING heeft vanaf de aankondiging van ApplePay al veel interesse getoond, en dit regelmatig geuit, ik denk dus niet dat het probleem bij ING ligt. Het Maestro issue lijkt mij waarschijnlijker te zijn in deze, al heb ik goede hoop dat we dit jaar nog ApplePay mogen verwelkomen in Nederland. Als Apple wilt dat ApplePay wereldwijd een succes wordt, dan is een brede Europese uitrol onontbeerlijk.

  9. Ik hoef geen ApplePay, ik zou graag zien dat de NFC chip vrijgegeven wordt zodat ik zelf toepassingen kan koppelen, zoals bv je contactloos betalen pinpas (ING heeft dat nu al op Android) en eventueel je OV Chipkaart. Dat zou pas vooruitgang zijn…

  10. Ik betaal al contactloos met mijn ing pas. Erg handig en bevalt me goed. Kan me haast niet voorstellen dat het met mijn telefoon (iphone 6s) nog makkelijker zou kunnen.
    Daarbij vind ik het schandalig dat ik dat met een iphone van ruim 850 piek nu nog steeds niet kan. Dat hebben de heren met de witte boorden en de puntschoenen lekkker voor elkaar zo .

  11. Origineel geplaatst door Alexander
    Ik hoef geen ApplePay, ik zou graag zien dat de NFC chip vrijgegeven wordt zodat ik zelf toepassingen kan koppelen, zoals bv je contactloos betalen pinpas (ING heeft dat nu al op Android) en eventueel je OV Chipkaart. Dat zou pas vooruitgang zijn…

    Apple Pay heb ik wel graag, ik gebruik het nu al en het werkt super en heel erg fijn!

    Dat van de OV-Chipkaart zou ook een heel goed plan zijn! Misschien is de enige manier dat Translink in zee gaat met MasterCard of Visa, vraag me niet hoe. 😅

  12. Origineel geplaatst door Edbdgsk
    Ik betaal al contactloos met mijn ing pas. Erg handig en bevalt me goed. Kan me haast niet voorstellen dat het met mijn telefoon (iphone 6s) nog makkelijker zou kunnen.

    Daarbij vind ik het schandalig dat ik dat met een iphone van ruim 850 piek nu nog steeds niet kan. Dat hebben de heren met de witte boorden en de puntschoenen lekkker voor elkaar zo .

    Het heeft niks met de hardware te maken, puur door de agreement met de banken. Apple vraagt een commissie van ongeveer 0,15% per transactie. (Bij een transactie van 50€ is dit 0,75€)

  13. Origineel geplaatst door Alexander
    Ik hoef geen ApplePay, ik zou graag zien dat de NFC chip vrijgegeven wordt zodat ik zelf toepassingen kan koppelen, zoals bv je contactloos betalen pinpas (ING heeft dat nu al op Android) en eventueel je OV Chipkaart. Dat zou pas vooruitgang zijn…

    Dat zou ik dus niet willen. Juist dat stukje vingerafdrukherkenning dat Apple Pay toevoegt geeft voor mij dat extra stukje beveiliging. De huidige ING pas kan ook al contactloos betalen aan maar het knaagt nog steeds aan me dat pas voor bedragen boven de 25 euro een pincode ingevoerd moet worden. En nu is pincode echt old-school dus vingerafdruk herkenning zou prima toegevoegde waarde zijn. Als Apple daar iets voor in rekening brengt, prima.

  14. @Benito: Hoop niet dat je dit uitegerekend hebt met je calculator op je iPhone.
    0,15% van €50 = €0,075

    @Peter: €0,50 per maand, is volgens mij € 6,- per jaar

  15. Ik stond vandaag in de rij voor de kassa en kwam erachter dat ik mijn portemonnee niet bij had. Alles maar teruggelegd en zonder boodschappen naar huis. Als apple pay hier al was had ik wel kunnen afrekenen en eten in huis gehad 😛 .

  16. @Mark: ligt er toch echt aan bij welke supermarkt je staat. Apple pay is namelijk een directe weerspiegeling van de kaart die er aan gekoppeld zit. Ik heb zelf een master card van Boon (pre-paid digitale creditcard app te downloaded in de UK app store) aan Apple pay gekoppeld en ik kan alleen betalen op plekken waar dus ook de master card ondersteund wordt. Nou is dat bij een McDonalds of een Starbucks geen probleem en bij de Jumbo accepteren ze ook gewoon master cards. Ga je daar in tegen bij de Albert Heijn boodschappen doen dan kan je hier niet betalen met een credit card.

    tl;dr – maestro ondersteuning is een must voor een Apple Pay succes in Nederland

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.