Reacties voor: Apple Pay komt in België naar tram, bus en metro

In Londen en Singapore is het al langer mogelijk. Nu komt het ook naar Brussel: afrekenen in het openbaar vervoer met Apple Pay. Je hoeft alleen je Apple Watch of iPhone tegen de contactloze terminal te houden.

Reacties: 13 reacties

  1. We mogen al blij zijn dat Apple Pay eindelijk naar Nederland komt. Het OV is vast pas over 10 jaar of zo zover…

  2. Mooi zo. Hopelijk trekken ze dit door naar de rest van het openbaar vervoer.

  3. De reden waarom de MIVB dit project opstart in Brussel is omdat ze een vooruitstrevend bedrijf zijn. Ze werken hard om mee te zijn met nieuwe trends en vernieuwen hun infrastructuur, app, signalisatie, … voortdurend.
    Het zal daarentegen nog heel lang duren vooraleer de 3 andere maatschappijen (NMBS, De Lijn, TEC) hiermee aan de slag gaan. Verouderde, logge bedrijven verlamd door politieke incompetentie en vakbonden.

  4. Zeven dagen geleden heb ik een vraag aan De Lijn gesteld of Apple Pay in overweging wordt genomen. De Lijn is de Vlaamse vervoersmaatschappij en heeft mogelijk niets te maken met het initiatief in Brussel.
    Ik ben abbonee bij De Lijn en sinds kort moeten wij bij elke opstap met een Mobibkaart scannen. Als ik dit met mijn Apple Watch kan doen, zou mij dit veel onhandige situaties besparen: kaart zoeken en terug opbergen in een rijdende tram, vaak ook nog handen vol met boodschappen enz.
    Dit bericht maakt mij werkelijk blij.
    Anderzijds nog geen antwoord van De Lijn zelf.

  5. In londen kon ik gewoon mijn bankpas gebruiken voor de metro/trein, dat lijkt me een mooie toevoeging aan de ov chipkaart (die dan alleen nog gebruikt wordt voor abonnementen)

  6. Waarom Brussel begint?
    Omdat daar alle mensen zitten die vaak met het OV verplaatsen. Oh wacht, die mensen hebben natuurlijk allemaal een auto en chauffeur 😁

    EU mensen gebruiken geen OV

  7. Vancouver (Canada): TransLink
    “Er is hoop” In Nederland is OV-Chipkaart ook van TransLink.

    Ach ja, we zien het wel over 8 of 10 jaar…

  8. Apple Pay reeds te gebruiken bij parkings uitgebaat door de NMBS (Belgische Spoorwegen).

    @Marc: Was gisteren in de Europese wijk, een jewelste van ronkende stilstaande taxi’s in een rij. Het klimaat blijkbaar ook nog niet doorgedrongen, laat staan het OV en AP.

  9. NS is al bezig met contactloos betalen in het openbaar vervoer. Tracjecten tussen Leiden en Den Haag Centraal kan je met je pinpas inchecken. In principe werkt het ook met Apple Pay. De pilot is vgm eind juni klaar en als het goed gaat dan hoop ik dat ze het landelijk gaan invoeren. Als het zover is dan is Nederland wel de eerste land waar je landelijk met je pinpas (Apple Pay) kan inchecken.

  10. @Nowy: Moet je dan ook bij overstappen naar een andere vervoerder bv Arriva uit/inchecken?

  11. @Michel: Ik denk dat je sowieso door een poortje moet dus ik neem aan van wel. Tenslotte de pilot is alleen bedoelt voor de trein.

  12. Origineel geplaatst door Michel
    @Nowy: Moet je dan ook bij overstappen naar een andere vervoerder bv Arriva uit/inchecken?

    Dat moest je met je OV-chipkaart ook al, dus daarin is in deze pilot niets gewijzigd. Hoe dat in de toekomst gaat, mocht het landelijk geïmplementeerd worden, is uiteraard koffiedik kijken.

  13. Sinds ios 12.3 is er ook een extra functie toegevoegd onder Wallet en Apple Pay bij instellingen: Er is nu ook een categorie Openbaarvervoerkaarten: Hier kun je je Express-ov-kaart instellen. Ik vermoed dat deze functie alleen te kiezen is als je al een Apple Pay kaart heb. In mij geval kan ik mijn (duitse) creditcard kiezen: Deze kan nu zonder face-id en touch-id gebruikt worden bij geschikte incheckpoortjes. Alleen jammer dat ik nog geen geschikte poortjes ken. Misschien eens proberen als ik met de trein ga of hij deze accepteert (ik vermoed toch van niet).

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.