Algemene Apple Pay kaart bij een pinapparaat.

Reacties voor: Achteraf betalen: komt het ook naar Apple Pay?

Met ‘Apple Pay Later’
Volgens geruchten werkt Apple aan een eigen versie van het 'koop nu, betaal later'-principe. Het gebruik van Apple Pay Later zou prettiger zijn dan concurrenten, maar er zitten wat haken en ogen aan. Ook is het onbekend of dit naar Nederland en België komt.
Lees het complete artikel → Achteraf betalen: komt het ook naar Apple Pay?
Daniel Vischjager - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 10 reacties

  1. Belachelijk achteraf betalen… verbieden

  2. Werelddominantie voor Apple vindt ik niet zo erg, zolang ik geen gebruik hoef te maken van Android, Windows vindt ik het prima.

  3. @Danny: Mee eens als je het geld niet heb koop je het niet, dan spaar je maar wat langer door.

  4. Hier lopen 2 dingen door elkaar . Je hebt achteraf betalen, dat is betalen nadat t Product bij je is aangekomen. En jehebt afbetalingsregelingen dat zijn twee verschillende dingen , in dit verhaal loopt dat wonderlijk door elkaar. Bij afterpay Heb je geen rente , je moet gewoon binnen 14 dagen betalen, is fijn vanwege de criminaliteit, je betaald pas als je je product binnen hebt

  5. Lenen maakt je tot een slaaf van een ander. Gewoon sparen voor wat je nodig hebt of graag wilt kopen.

  6. Zo’n gek idee is het niet, want van sommige producten zou je het eerst willen ontvangen / bekijken voordat je zeker bent dat je het wilt houden en dus wilt betalen. Als je binnen vrije retourperiode wilt retourneren, dan hoef je in ieder geval niet op je geld te wachten.

    Als je veel later wilt betalen omdat je het geld nog niet hebt, dan vind ik overigens ook dat het een slechte zaak is.

  7. Dit lijkt op wat ze ‘vroeger’ bij de Bijenkorf hadden. Je kon bij de Bijcard kiezen of je wilde dat Bijenkorf binnen een maand incasseerde of je kon zelf kiezen wanneer je ging terugbetalen. Na een maand ging de renteteller lopen. Dan is het inderdaad een krediet geworden en kost het heel veel rente. Een slecht idee voor mensen die niet met geld om kunnen gaan. Maar in de US is het gebruik van creditcards sowieso meer ingeburgerd en kopen mensen veel meer op afbetaling. In Nederland voert men gelukkig campagne om mensen hier van te behoeden.

  8. Origineel geplaatst door Simon
    Zo’n gek idee is het niet, want van sommige producten zou je het eerst willen ontvangen / bekijken voordat je zeker bent dat je het wilt houden en dus wilt betalen. Als je binnen vrije retourperiode wilt retourneren, dan hoef je in ieder geval niet op je geld te wachten.
    Als je veel later wilt betalen omdat je het geld nog niet hebt, dan vind ik overigens ook dat het een slechte zaak is.

    Helemaal mee eens, prima omschreven!
    En handig om iets te kopen bij een webwinkel waar je nog nooit iets hebt gekocht en op deze manier wilt uitzoeken of het veilig is om te kopen. Achteraf betalen geeft mij dan weer een fijn gevoel.

  9. Gelukkig lees ik hierboven alleen maar positieve en slimme reacties. Of zijn wij Nederlanders gewoon niet een “credit card volk” zoals de Amerikanen?

    Achteraf betalen is prima (alhoewel ik daar zelf ook nooit voor kies), maar rente etc is een ander verhaal. Dan is het niet meer achteraf betalen maar lenen en ik heb meegekregen om nooit te lenen. Het enige waarvoor ik zou lenen is een huis (lees: hypotheek).

  10. En hoe zit het met de veiligheid voor webwinkels zelf ?

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.