Reacties voor: Apple Pay bestaat 3 jaar: 4000 banken, 20 landen, binnenkort in Scandinavië

Apple Pay bestaat 3 jaar! Tijd voor Apple om wat cijfers vrij te geven: zo zijn er nu 4000 deelnemende banken in 20 landen. Ook komt de betaaldienst naar Scandinavië. Maar hoe zit het dan met ons land?
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 19 reacties

  1. In NL lopen we best vooruit met bankieren. Eigenlijk zit “niemand” op ApplePay te wachten. Waar we (oké, ik iig) wel op zitten te wachten is openstelling van de NFC zodat onze banken daar gebruik van kunnen maken in hun eigen app, zoals ze nu al aan kunnen bieden in Andriod…
    En de OV chipkaart koppelen… enz enz

  2. @Alexander: Vind dat je gelijk hebt. In NL is het contactloos pinnen heel groot en voorzie ik weinig winst op gebruiksgemak. Was vorige week op vakantie in Duitsland en dan merk je hoe ze daar achterlopen met zaken als pinnen.

  3. Leuk als het er is maar mis het totaal niet.

  4. Was vorige week ook in Berlijn en PIN is daar echt niet gebruikelijk voor kleine betalingen. Parkeerautomaten met PIN zijn daar zeldzaam, dus je moet altijd flink wat munten hebben. In Nederland kun je al bij veel bedrijven je kopje koffie/thee al contactloos betalen. Zelfs bij ons in het filmhuis met 1 zaal geven ze al de voorkeur aan contactloos betalen. Voor zulke betalingen lijkt het me wel handig omdat met mijn Apple Watch te kunnen doen. We wachten af……

    Het zou zeker mooi zijn als Apple de NFC open zou stellen voor 3e partijen. Maar dan kan dat ten koste gaan van Apple Pay, dus of ze dat gaan doen is maar de vraag. Wellicht als Apple Pay goed is ingeburgerd dat ze het gaan doen.

  5. Het zou me niet verbazen als de geruchten over Apple Pay in NL alleen maar doelen op Apple Pay Cash… Hoewel dat weer theoretisch alleen in U.S. zou zijn. ..

    We gaan het zien. Van mij mag Apple Pay komen. Niet dat het heel veel makkelijker is maar wel net iets makkelijker dan je pinpas pakken. Zeker met een Apple Watch. Althans dat hoop ik. Hoe dan ook dit soort financiële stromen zijn de toekomst en dus verwelkom ik de vooruitgang.

  6. Origineel geplaatst door Alexander
    In NL lopen we best vooruit met bankieren. Eigenlijk zit “niemand” op ApplePay te wachten. Waar we (oké, ik iig) wel op zitten te wachten is openstelling van de NFC zodat onze banken daar gebruik van kunnen maken in hun eigen app, zoals ze nu al aan kunnen bieden in Andriod…
    En de OV chipkaart koppelen… enz enz

    Precies dit. Ik ga echt m’n creditcard niet koppelen aan Apple Pay om boodschappen te doen. En dan bij elke transactie betalen aan Apple zeker? Dikke doei.

  7. @Kotter: Het is (net als in Italië) ook aan je debet card (normale pinpas) te koppelen.. Dus het is gewoon contactloos betalen als met je pinpas nu maar dan met je telefoon/Watch..

  8. @Cas: Duitsers lopen op zich niet achter, ze willen cash in handen.

  9. @Stefan: Maar we hebben al contactloos betalen !
    Omdat Apple er ook aan wil verdienen (het is geen filantropische instelling) gaan we die extra kosten na de introductie zelf betalen. Mark my Words !
    En ik zie de problemen bij de kassa’s al aankomen !
    Maar veel succes met je zgn “Apple Pay”

  10. Origineel geplaatst door Puccini
    @Stefan: Maar we hebben al contactloos betalen !
    Omdat Apple er ook aan wil verdienen (het is geen filantropische instelling) gaan we die extra kosten na de introductie zelf betalen. Mark my Words !
    En ik zie de problemen bij de kassa’s al aankomen !
    Maar veel succes met je zgn “Apple Pay”

    Ik weet niet of je hiermee helemaal fout zit, want ze kunnen kosten natuurlijk op verschillende manieren doorberekenen aan klanten.

    Maar ik gebruik Apple Pay en daarbij betaal ik niks aan extra kosten. Ik ga er vanuit dat dit ook niet gaat gebeuren als Apple Pay in Nederland officieel actief gaat worden.

  11. @Puccini: Bij de ING betaald je (op het moment) 50 cent per maand per betaalpas om gebruik te kunnen maken van betalen met je mobiel.
    Als dat ook voor Apple Pay gaat gelden is dat toch een prima oplossing. Alleen de klanten die gebruik van willen maken van mobiele betalingen betalen ervoor.

  12. @Puccini: Zoals met heel veel dingen. Je hoeft het niet te doen. Als je het niks vindt of je wil dit niet via Apple laten lopen dan is dat een keuze. Net als het kopen van iets..

    Mij lijkt het leuk en handig. Jij geeft aan dat je het niet wil gebruiken om diverse redenen. Prima…

  13. Origineel geplaatst door Alexander
    In NL lopen we best vooruit met bankieren. Eigenlijk zit “niemand” op ApplePay te wachten. Waar we (oké, ik iig) wel op zitten te wachten is openstelling van de NFC zodat onze banken daar gebruik van kunnen maken in hun eigen app, zoals ze nu al aan kunnen bieden in Andriod…
    En de OV chipkaart koppelen… enz enz

    NFC hoeft niet open om te kunnen betalen, de banken en Apple moeten het alleen eens worden over geld enzo. Ik geef m’n bank liever zo weinig mogelijk toegang tot mijn telefoon (ik heb bij het ontwikkelen van een NFC toepassing zelf meegemaakt hoe makkelijk het is voor een bank om via hun NFC SIM er een rommeltje van te maken ‘onder de motorkap’). De banken willen liever niet met hun concurrenten samen in de Wallet, dan verliezen ze wat controlle over hun klanten. Een van de dingen waar banken nog geld mee kunnen verdienen is gegevens over betaalgedrag van hun klanten, wie koopt wat, waar, wanneer.
    Apple, aan de andere kant, wil de banken niet te veel controlle en spionagemogelijkheden geven over Apple’s klanten.

    Betalen met de telefoon boeit me niet zo, of ik nu m’n telefoon of m’n pasje uit de zak haal maakt weinig uit.
    Betalen met m’n horloge, daar gaat het om.

  14. @Kotter: Klagen over iets terwijl je blijkbaar niet weet hoe het werkt

  15. Het kan niet vaak genoeg herhaald worden: Apple Pay wordt beter beveiligd dan betalen alleen met een Nederlandse bankpas. Er is bij AP nooit een PIN dat afgelezen kan worden en het nummer van de bank of credit card rekening blijft geheim.
    In wezen, Nederland loopt achter. Gek hoe Nederlanders denken dat hun bankwezen perfect is.

  16. Is het niet eens een idee dat iCulture in een artikel eens goed uitleg wat Apple Pay inhoudt? Wat kun je er mee doen? Waarin verschilt het bv van contactloos betalen met je bankpas? Kortom: wat is nu het grote voordeel en gemak er van? Ik snap dat alle whizzkids het hier wel weten maar de massa wordt ook graag wat wijzer…

  17. @Jeffrey: Dus dubbel betalen ING en Apple pay !

  18. @Puccini: Niemand weet het nog. Dus we zullen zien. Ik ben best bereid wat extra te betalen om gebruik te kunnen maken van Apple Pay.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.