Reacties voor: Apple moet half miljard dollar betalen in patentzaak

532,9 miljoen dollar: dit is het bedrag dat Apple moet betalen aan Smartflash, een patenttrol in Amerika die ook achter ontwikkelaars aanzit. Het volgende doelwit: Samsung.
Bastiaan Vroegop -

Reacties: 10 reacties

  1. Maakt niet uit of het een ‘niet-bestaand bedrijf dat met patenten geld probeert te persen uit ontwikkelaars en grote bedrijven’ is. Als het geld ze eerlijk toekomt, mag wat mij betreft in die gevallen ook gewoon de regeltjes gevolgd worden.

    Een groot bedrijf als Apple is er tenslotte ook als eerste bij om een bedrijf voor de rechter te slepen en er nog wat extra geld uit te slaan omdat iemand toevallig ook ronde hoekjes voor icoontjes zou gebruiken.

    En omgekeerd, als iemand bij Apple aan de bel trekt wegens het misbruiken van een patent, zou dat dan niet mogen?

  2. Blijf dit echt een domper op innovatie vinden.
    1) welke badmuts geeft dat patenten nou aan iemand 🙁
    2) Rechters hebben dan eigenlijk ook geen drol te zeggen als de wet hierover zo vastligt.
    3) patenten houden innovatie tegen op deze manier. Weer je wat je kunt doen voor die 500M. Wie start patenttrol om minder bedeelden te steunen? Volgens mij is iedereen op de wereld dan in 5 jaar boven de armoedegrens.

  3. @Leon: Ik denk dat je niet helemaal snapt hoe patenttrollen te werk gaan. Meestal zijn het bedrijven die alleen op papier bestaan. Ze maken niets en ze bedenken niets, maar kopen een paar patenten op van mensen of bedrijven die daar vervolgens niets innovatiefs meer mee kunnen doen omdat ze hun patenten, meestal door geldnood, verkocht hebben. Het enige wat ze daarna nog doen is eindeloos rechtszaken voeren tegen mensen of bedrijven waarvan ze het vermoeden hebben dat die een of meer van hun opgekochte patenten schenden. Die mensen of bedrijven moeten vervolgens enorm kapitaalkrachtig zijn om vervolgens nog wat innovatiefs met die patenten te kunnen doen. En de aanklachten zijn meestal vaag en zeer breed en daardoor heel discutabel, maar wanneer ze de eerste zaak hebben gewonnen hebben ze genoeg geld voor een legertje advocaten, waardoor ze zelfs de meest wazige rechtszaken gaan winnen.

    Het Amerikaanse patentsysteem is in beginsel bedoeld om innovatie te stimuleren en intellectueel eigendom te beschermen, maar door de manier waarop het Amerikaanse rechtssysteem werkt, is het vele jaren geleden al stukgemaakt. Ze kunnen het beter totaal afschaffen met terugwerkende kracht, want dit is niet meer te repareren.

  4. @Leon: Exact mijn gedachten.

  5. Patenten zijn zeker wel belangrijk. Als jij een product ontwikkeld en daar een hoop geld in die ontwikkeling steekt en het bedrijf naast je ziet jou product en haalt hem open en maakt hem bijna het zelfde na maar omdat hij een groter bedrijf heeft kan hij hem goedkoper produceren en goedkoper verkopen en koopt niemand meer bij jou. Weg onderzoeks geld en weg bedrijf als je pech hebt.
    Patenten zouden alleen niet verkoopbaar moeten zijn maar wel dat je eventueel licentie geld moet betalen om hem te mogen gebruiken.

  6. Appel patandeert ook van alles

  7. De bedragen zijn absurd hoog!

  8. @katip: Apple is een top bedrijf. Smartflash is een pattentroll.

  9. Konden ze t bedrijf zelf niet beter kopen?

  10. Nou gaan ze piepen. Apple is zelf een grote patenttroll.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.