Reacties voor: Zo wil Apple providerproblemen in kaart brengen

Apple wil verbindingsproblemen crowdsourcen, om zo in kaart te brengen waar het mobiele netwerk een slechte connectie heeft.
Lees het complete artikel → Zo wil Apple providerproblemen in kaart brengen
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 9 reacties

  1. Dat is goed

  2. Inventief… Maar zouden de providers hier zelf niet eens wat meer aandacht aan moeten besteden?

  3. De app Netwerkradar van T Mobile vond ik wel handig. Daarmee kon ik de slechte netwerkkwaliteit aantonen en overstappen.

    Bij Vodafone heb ik zoiets nog niet gevonden.

    Vraag me wel af wat Apple nou met die gegevens moet. Het is alsof BMW de kwaliteit van het wegennet via jouw auto gaat bijhouden.
    Is dat om betere auto’s te maken of betere wegen te laten bouwen?

  4. Is mij overkomen. Net tweejarig abonnement afgesloten bij T Mobile met onbeperkt bellen en ontdekt dat ik op mijn werkplek heel slecht bereik heb. Is netjes opgelost: na onderzoek mocht ik het abonnement kosteloos opzeggen. Sindsdien naar volle tevredenheid bij KPN.

  5. Ik ben sinds kort ook over op KPN na bijna 10 jaar T-mobile klant te zijn geweest. Het wordt steeds opvallender dat Vodafone en KPN hun netwerk verbeteren en T-mobile stil blijft staan.

    Bij KPN ga je tenminste ook terug naar Edge als 3G het eens af laat weten. Met T-mobile zit je dan meteen op GPRS dat al moeite heeft met een simpele twitter feed.

    Ik vraag me overigens wel af wat Apple hiermee te maken heeft. Mijn connectie is tussen mij en mijn provider. Apple biedt alleen het middel om de connectie tot stand te brengen. Ik vind het niet hun plaats om zich hierin te mengen.

  6. Een tijdje terug had ik ook al een idee om een app te maken die dit deed en zo inderdaad een betrouwbare dekkingskaart te maken. Helaas biedt Apple geen publieke API aan zodat een app toegang heeft tot de signaalsterkte. Uiteraard kunnen ze in hun eigen app / OS niet-publieke API’s gebruiken.

  7. Crowdsourcen….. Onbekend in de Nederlandse taal.

  8. @conservo: In gebieden waar Tmobile al omgebouwd is naar 4G, val je niet meer terug naar GPRS maar ook naar Edge.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.