Reacties voor: Apple-patent maakt van iPod touch een telefoon

Apple heeft in een patent ideeën uiteengezet, waarbij je een transceiver kunt gebruiken om van de iPod touch een telefoon te maken.
Lees het complete artikel → Apple-patent maakt van iPod touch een telefoon
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 39 reacties

  1. Iets als dit bestaat toch al lang? Ik weet dat een vriend van mij al bij de 1ste iTouch een extra apparaatje had zodat hij kon bellen. Benieuwd of ze er een patent op zullen krijgen 🙂

  2. Word dit dan alleen voor de nieuwste iPod touch of ook voor de derde??
    En dan word de iPhone minder populair omdat je dan met die zender ook met een iPod kan bellen..

  3. Het kan ook best zijn dat ze hiermee willen voorkomen dat ANDERE mensen dingen kunnen uitbrengen zodat je met de iPod Touch kan bellen….Dus patent aanvragen zodat niemand anders het kan maken…

  4. Maar een iPod waar je mee kan bellen bestaat toch al? Dat heet toch een iPoon? Dit slaat toch nergens op… Een iPod is bedacht om muziek mee te luisteren… Niet om mee te bellen, daar is een iPhone voor.

  5. Waarom zou je dan nog de iphone kopen als je met een itouch kan bellen? itouch is veel goedkoper..

  6. waarom dan nog een iPod touch maken als je daar ook al mee zou kunnen bellen :p kan je even goed alleen de iphone verkopen die doet het alle 2 zonder extra’s

  7. Ze doen dit om tegen een rechtzaak te kunnen aanspannen tegen de apple peel en die te winnen

  8. Origineel geplaatst door Pepijn
    Iets als dit bestaat toch al lang? Ik weet dat een vriend van mij al bij de 1ste iTouch een extra apparaatje had zodat hij kon bellen. Benieuwd of ze er een patent op zullen krijgen

    Wat voor apparaatje dan ik ben nu we benieuwd 😛

  9. Dit patent is alleen aangevraagd om te voorkomen dat anderen zo´n apparaatje maken, want dan zouden de iPhoneverkopen dalen.

  10. Origineel geplaatst door ASN
    Het kan ook best zijn dat ze hiermee willen voorkomen dat ANDERE mensen dingen kunnen uitbrengen zodat je met de iPod Touch kan bellen….Dus patent aanvragen zodat niemand anders het kan maken…

    Ik denk inderdaad dat dit de bedoeling is achter deze patentaanvraag. Apple zou zichzelf anders alleen maar in de vingers snijden als ze zoiets daadwerkelijk op de markt zouden brengen.

  11. De vraag is wanneer is de aanvraag ingediend en is er voor die datum al over gepubliceerd door anderen (prior art).
    Ik ben voor het beschermen van goede ideeen via patenten maar vindt het jammer dat zulke voor de hand liggende ideeën patenteerbaar zijn.
    Overigens alleen een aanvraag, en zelfs al wordt een patent uitgegeven zou die in een rechtspraak onhoudbaar kunnen blijven. Helaas doen patentbureaus maar half werk…

  12. Alsof er iemand met een iPod Touch èn een lost kastje over straat gaat om te bellen. Nah, dit soort devices zijn absoluut geen bedreiging voor een iPhone. Kom op zeg.

    Tis inderdaad gewoon zodat anderen niks op de markt kunnen zetten waardoor je met een iPod touch zou kunnen bellen. Ook al is het zeker geen bedreiging voor iPhone verkopen, Apple wil het gewoon niet.

  13. Het gaat om een patent gasten…. Zijn jullie nou echt allemaal zo…..

  14. Briljant idee dit, ze snijden zichzelf ook helemaal niet in de vingers. Een iPhone bij je abbo en een of andere plugin die flink aan de prijs zal zijn voor mensen die geen iPhone willen kopen.. Misschien alleen maar idevice naar idevice communication? Soort blackberry messenger, maar dan ook spraak en evt video via een applenetwerk?

  15. @christiaan: Ja en bananen zijn recht ipv krom 😉

  16. Stel je voor. Dan wordt mijn iPad echt een grote iPhone!!

  17. Het lijkt me dat ze dit hebben gedaan zodat ze dit soort producten kunnen aanvechten.

  18. Kan me niet voorstellen dat het voor bellen is. Dan koopt echt niemand de iPhone meer.

  19. Origineel geplaatst door Tycho
    Maar een iPod waar je mee kan bellen bestaat toch al? Dat heet toch een iPoon? Dit slaat toch nergens op… Een iPod is bedacht om muziek mee te luisteren… Niet om mee te bellen, daar is een iPhone voor.

    Ik gebruik mijn iPod Touch 4G alleen om gratis over de hele wereld te bellen (zonder extra hardware overigens!) en om nieuws (Telegraaf, nu.nl) te lezen. Ik gebruik mijn iPod nooit om muziek te luisteren.

  20. voor de iPod verwacht ik dat dit niet veel zal worden, want dan kun je beter een iphone nemen.

    Denk echter dat veel mensen het wel interessant zullen vinden voor de iPad 😉

    Maar goed, apple heeft er een handje van om een groot aantal “onzin” patenten aan te vragen die ze nooit zullen gebruiken in de hoop dat aanvragen die ze wel willen gebruiken over het hoofd worden gezien.

  21. @ASN: precies. Apple gaat dit niet maken maar heeft een patent aangevraagd zodat niemand het gaat maken 

  22. Het enige waar ik me aan erg is dat mensen apple producten verkeerd benoemen: ipod zonder hoofdletter, en “itouch/iTouch” is echt een epic fail!

    Wat nou een goed idee zou zijn is om gewoon bel/sms functie in de iPod Touch te bouwen, en 3G natuurlijk. En dan de iPhone weg te doen. Duurt nog wel een tijdje om dit allemaal in het huidige iPod Touch formaat te bouwen. Maar ik zie het in de toekomst nog wel gebeuren dat de iPhone het ontwerp van een iPod Touch krijgt!

  23. Het gaat om een patent! Google dat woord eerst voordat jullie reacties plaatsen!

  24. Origineel geplaatst door Micha
    Het gaat om een patent! Google dat woord eerst voordat jullie reacties plaatsen!

    Zolang wij het maar begrijpen…. 😉

  25. Als je kun staks bellen met je ipod touch = doei iphone

  26. @Astramen ze blijven idd toch gewoon door posten. Ik zeg niks meer.

  27. Ik ga een patent aanvragen op een autoiPhone – een accesoire om mijn iPhone heen waardoor hij over de snelwegen zoeft  ik zit nu alleen in de file…

  28. Een hoop mensen snappen het al.
    Bellen met iPod touch = exit iPhone.

    Conclusie: Apple vraagt dit patent aan zodat andere bedrijven niet een transreceiver kunnen uitbrengen op de markt, waardoor mensen dus met de iPod touch zouden kunnen bellen, en Apple dus inkomsten misloopt van de iPhone.
    It’s all coming together. 😉

  29. Ik wil een Iphone 3gs 16 Gb unlocked aanschaffen . Kan ik dan zonder problemen de Tele 2 simkaart gebruiken?
    Ik hoop dat jullie mij kunnen helpen

  30. @Jasper van den Bergen: Toch bestaat zo’n device al een tijdje (review)

  31. @Jasper van den Bergen:

    Alsof Chinezen zich ook maar iets van die patenten zullen aantrekken.

  32. @Jasper van den Bergen:

    Alsof Chinezen zich ook maar iets van die patenten zullen aantrekken..

  33. Origineel geplaatst door Jasper van den Bergen
    dus met de iPod touch zouden kunnen bellen, en Apple dus inkomsten misloopt van de iPhone.
    It’s all coming together.

    Come on, wie drie dagen met zo’n buffet om z’n iTouch rondloopt wil al een iPhone hebben.
    En dan heeft Apple ze allebei verkocht 

  34. Eeeeeh, jongens, die transceiver is vast niet gratis, dus het verhaal dat je voor de prijs van een ipodT kunt bellen gaat niet op.

  35. @ASN:

    Er schijnt al een Chinees octrooi te zijn met deze strekking. Bovendien betekent een patent op zichzelf niet dat anderen niet een uitvinding mogen exploiteren die dezelfde functies heeft.
    Vraag me wel af of dit niet tot kannibalisme leidt binnen het eigen productportfolio van Apple. In zoverre zou dit wel eens een poging kunnen zijn de markt dicht te timmeren.

  36. De iPhone heeft altijd nog een veel betere camera, die voor mij genoeg reden is om geen digitale camera meer te kopen. De camera van de nieuwe iPod touch is VGA (minder dan 1 megapixel).

  37. Dit is alleen maar om anderen dwars te zitten. Slim van Apple.

  38. het hoeft niet perse bellen te zijn? mss is het wel om te kunne internetten op je ipod touch op een 3g netwerk of heb ik da?

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.