Reacties voor: Apple-patent: iPhone belt bij diefstal naar de politie

Apple heeft een patent ingediend waarbij de iPhone een beveiligingsdienst of de politie belt zodra je de iPhone kwijtraakt.

Reacties: 18 reacties

  1. Hahah vett, ben echt benieuwd wat de toekomst ons gaat brengen!

    Een iPhone die na je toe komt als je op een knopje drukt?

  2. Het lijkt me beter dat als je gsm echt kwijt bent pas moet betalen voor het kunnen opsporen van iphone.

    En dat icm met een verzekering die de kosten van de politie/beveiligingsgebruik betaald bij een ‘niet diefstal’…

    of zoiets 😀

  3. Beter werken ze samen met My-Tmobile zoals je ook je sim moet blokkeren kun je hem ook gesloten zetten en dan krijgt de politie pas een melding 😀

  4. Mijn vorige telefoon (Samsung u700) had ook al zo’n soort van diefstalfunctie. Alleen vraag ik me altijd nog af of zoiets wel werkt. en of de politie er werkelijk gebruik van zal maken hier in Nederland.

    Het zou wel ideaal zijn dat je als functie in I-tunes een optie kunt krijgen om je Iphone volledig kunt blokkeren zodat deze telefoon helemaal onbruikbaar wordt.

  5. Beter de GPS coördinaten door de iPhone naar jezelf laten mailen of SMS-en (backup tel nr.). Dan kun je hem zelf gaan ophalen bij de onrechtmatige eigenaar.

  6. Dit is een heel goede zet van Apple en ook positief naar de eigenaar toe. Ook zou het toestel in staat moeten zijn om telkens hij een WiFi verbinding of indien mogelijk een 3G verbinding heeft, dat hij telkens de locatie blijf mailen op een willekeurig tijdstip.

  7. Origineel geplaatst door madmax
    Beter de GPS coördinaten door de iPhone naar jezelf laten mailen of SMS-en (backup tel nr.). Dan kun je hem zelf gaan ophalen bij de onrechtmatige eigenaar.

    Precies!
    Voor een krat bier gaan de lokale voetbal hooligans wel mee, hebben die ook een leuke avond.

  8. @DutchVince:

    Ik denk toch dat ik maar geen problemen ga zoeken met jou ^^

  9. je kunt toch ook al software installeren dat je kunt zien op je pc waar je iphone is, of die van iemand anders? Dacht zoiets een keer hier gelezen te hebben..dus in principe was zoiets er al dacht ik.

  10. Wat ik liever zou zien (al sinds ik GSMs gebruik) is de mogelijkheid mijn eigen GSM te bellen en een code doortespelen die hem automatisch gaat uitzetten, zodat je de pin code weer moet ingeven om te bellen. Voor de iPhone zou het dan nuttig zijn, hem helemaal te blokkeren (shutdown), en waar je eerst een wachtwoord moet ingeven vooraleer terug te kunnen gebruiken.
    Het nut? Als ik em ergens heb laten liggen (kantoor, vrienden, whatever), kan ik op zijn minst van op afstand de boel sluiten 🙂
    (Ok, mijn iPhone heb ik tot heden nog nooit “vergeten”, wat me met GSMs al eens gebeurde…)

  11. laat de politie maar gewoon echt werk doen.
    als ik mijn toestel kwijt ben gaat het gewoon via ver.

  12. Waarom worden de patentideeen van Apple toch altijd als bijzonder afgedaan. Dit idee is toch niet echt innovatief. Een aantal jaar geleden heb ik een vergelijkbaar patent ingedient, maar daar hoor je weer niks over bij iPhoneclub… 😉

  13. Voor mensen met een jailbreak:
    probeer eens findmyI, werkt perfect, kun je je iPhone ook op afstand mee vergrendelen en volgen vanuit je browser! 🙂

  14. Wat ik zou graag willen zien is een plastic dingetje met daarin het GPS zendertje zodat je vanaf de Iphone het zendertje kan volgen b.v. als je het zendertje aan je sleutelbos kan vast maken of in de auto legt.

  15. De diefstal- of verliesmelding kan per telefoon of per e-mail worden gedaan

    Hoe ga je dat doen als je iPhone met SIMkaart gestolen is?

    Pwned

  16. Hoe kan je nou een patent hebben op een ‘toepassing’; dit is geen uitvinding!

  17. Origineel geplaatst door Kluppergeist
    De diefstal- of verliesmelding kan per telefoon of per e-mail worden gedaan Hoe ga je dat doen als je iPhone met SIMkaart gestolen is?Pwned

    huistelefoon? telefoon van een vriend?

    Pwned

  18. Origineel geplaatst door Kluppergeist
    De diefstal- of verliesmelding kan per telefoon of per e-mail worden gedaan Hoe ga je dat doen als je iPhone met SIMkaart gestolen is?Pwned

    Heb jij je computer de deur uitgedaan sinds je een iphone hebt? 😉

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.