Reacties voor: Apple wil een armband voor hartfilmpjes ontwikkelen

Apple heeft patent aangevraagd op een armband of ring waarmee je ECG's (hartfilmpjes) kunt maken. Is dit de revolutionaire gezondheidswearable die in 2017 op de markt moet komen?
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 5 reacties

  1. Een ECG verwerkt in zo’n apparaat is leuk maar heel beperkt. Een normaal ECG heeft 12 afleidingen (dus 12 verschillende “grafiekjes”), zo’n armband kan slechts 1 afleiding weergeven. Door die 12 afleidingen kun je van 12 richtingen naar de elektrische activiteit van het hart “kijken” en heel nauwkeurig bepalen waar afwijkingen zitten. Met 1 afleiding kun je eigenlijk alleen ritme- en geleidingsstoornissen identificeren. Echter, exacte classificatie van de ritmestoornis is nooit volledig mogelijk, daar heb je een 12 afleidingen ECG voor nodig. Hetzelfde geldt voor het vaststellen van een hartinfarct. Het is dus leuk om een idee te krijgen, maar voor goede diagnostiek moet je toch echt een normaal ECG hebben. De cardioloog blijft dus altijd je beste vriend…iedereen is welkom 😉

  2. Hartfilmpjes bestaan niet!!!! ECG heet dat!

  3. Ben toch heel benieuwd hoe ze 10 elektroden (geplaatst op extremiteiten en rondom het hart) gaan vervangen door iets rondom de pols…

  4. @Tobias: het is een single lead ECG voor vaststellen van het hartritme, geen volwaardig 12 lead ECG

  5. Waardeloos ontwerp! Niet over na gedacht!
    De ECG wordt genaakt door het sturen van een stroompje door je haarvaten. Hier kunnen ICD’s niet tegen en registreren dit stroompje als een vibratie.
    Dus gaat de ICD laden en geeft z’n 80 jl stroomstoot door je lichaam.. (Bij een s-icd)
    En de meeste mensen die z’n ECG functie willen zijn toch hart patiënten. En de meeste van deze groep hebben een ICD of een S-ICD!

    Dus terug naar het tekenbord!

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.