Reacties voor: Apple krijgt patent op dualsim voor smartphones

Apple heeft patent gekregen op een dualsim-oplossing voor smartphones. Het zou gebruik kunnen worden in toekomstige iPhones.
Lees het complete artikel → Apple krijgt patent op dualsim voor smartphones
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 23 reacties

  1. Mhhh Dual Sim in de telefoon zodat je beide simkaarten volledige kunt benutten zonder snelheids verlies is zeker een mooie aanwinst! Maar goed, uiteindelijk heeft Dual Sim alleen extra waarde in Aziatische landen. Ik bedoel; heb je ooit van iemand gehoord (die niet veel reist) dat hij Dual Sim actief gebruikt?

  2. @Sem Schilder: ik ben nu heel gelukkig met mijn one plus 3, met nl en Duitse simkaart. Ideaal in de grensstreek en ook nog eens een heerlijke smartphone!
    Vanwaar dan een patent op iets wat al lang op de markt is?

  3. @Sem Schilder: als je een privé en werk nummer heb is dat toch wel handig lijkt me

  4. Kan idd erg handig zijn. Ik zie regelmatig werklui met 2 telefoons

  5. Ik heb dus een prive- en zaken-nummer. Het zou voor mij geweldig zijn!!

  6. Voor werk en privé zou het top zijn.

  7. Het patent hebben en er wat mee doen, zit een groot verschil in.
    Is de reden dat ik met 2 telefoons loop, werk telefoon uit als ik vrij ben

  8. Origineel geplaatst door Ate Gjaltema
    @Sem Schilder: ik ben nu heel gelukkig met mijn one plus 3, met nl en Duitse simkaart. Ideaal in de grensstreek en ook nog eens een heerlijke smartphone!

    Vanwaar dan een patent op iets wat al lang op de markt is?

    Dit is een US patent. Die One Plus die je hebt is waarschijnlijk Chinees. Daar doen ze niet zo moeilijk over intellectueel eigendom.

  9. Ook ik loop met een Galaxy S7edge en een iPhone 6sPlus op zak vanwege werk en privé. Waarschijnlijk worden de volgende zaak-telefoons dual-sim toestellen (Android-toestellen). Zou mooi zijn als Apple ook eindelijk met een dual-sim versie komt!

  10. @Sem Schilder: ‘t is al door meer mensen gezegd, en staat in het artikel:

    Dualsimkaart-toestellen zijn handig voor mensen die zowel zakelijk als privé willen bellen en (…)

    Voortaan eerst lezen voor je reageert? 😉
    Het is wereldwijd, dus ook in NL, heel handig om professioneel en privé telefoongebruik simpel en flexibel uit elkaar te houden, zonder met twee telefoons rond te hoeven gaan lopen.

    Schakel nu doordeweeks mijn privé-nummer door naar m’n ‘werktelefoon’, maar dat vergeet je heel makkelijk op tijd aan en uit te zetten – waarbij je vervolgens iha juist het toestel dat je niet meeneemt nodig hebt om dat (alsnog) te doen.😕

    Overigens klopt dit absoluut niet in het artikel:

    Als je een smartphone met dualsim wilt, ben je aangewezen op goedkope Aziatische merken.

    MS heeft op veel, ook duurdere, Lumia modellen ook dual-SIM uitvoeringen en ook in de Android wereld zijn wel duurdere merken met dual-SIM toestellen. En verder komt 99% van een (immers made in china) iPhone trouwens ook uit Azië 😝

  11. @Gabor: Het patent gaat over de dual-sims met elk een aparte antenne.

  12. Laat maar komen. Eindelijk nog maar een toestel nodig. Heb nu een iPhone 6 en 7 op zak :’) .

  13. Ik verwacht eerder dat Apple met telefoon komt waar 1 simkaart in past. En 1 simkaart virtueel is zodat we eindelijk van simkaart kunnen gaan afstappen. En dat scheelt ook weer ruimte in de telefoon 😊

  14. Zou fijn zijn een iphone met dualsim! Tot die tijd ben ik op zoek naar wat de foto laat zien. Iemand ervaring en verkoopadressen beschikbaar?

  15. Origineel geplaatst door Martin
    Ik verwacht eerder dat Apple met telefoon komt waar 1 simkaart in past. En 1 simkaart virtueel is zodat we eindelijk van simkaart kunnen gaan afstappen. En dat scheelt ook weer ruimte in de telefoon 😊

    Waarom dan niet twee simkaarten virtueel? Dat lijkt me dan logischer.

  16. @Sem Schilder: Ja ik, voor mijn zakelijke telefoon en mijn privé. Ik reis niet veel maar het is veel gemakkelijker dan de hele dag met twee toestellen lopen. Nu met mijn iPhone 6s moet ik ook mijn android toestel meenemen.

  17. @Ferryman: Klopt, ik had een Samsung Galaxy S5 met dualsim. Weliswaar vanuit het buitenland maar in een Nederlandse webshop te koop. Werkte perfect.

  18. Het is dat ik thuis mac mini, ipads, macbook en atv etc heb anders was ik al overgestapt op mijn MS Lumia 650 met dual sim. Werkt echt super voor mij als grensarbeider. Beide sims bereikbaar. Het die truc geprobeerd als op de foto boven maar dan moet je zo’n lelijke cover gebruiken en die is er nog niet voor se iphone 7. Ook ontvang je dan geen sms meer op de andee sim. Met de lumia wel. Tja luxe problemen misschien maar nu met twee iphones en doorschakelen in de weekends is niet hitech.

  19. Origineel geplaatst door Martin
    Ik verwacht eerder dat Apple met telefoon komt waar 1 simkaart in past. En 1 simkaart virtueel is zodat we eindelijk van simkaart kunnen gaan afstappen. En dat scheelt ook weer ruimte in de telefoon 😊

    En maakt diefstal onaantrekkelijk. Gewoon een geïntegreerde ‘simkaart’ op een printplaatje in een gsm. Zal wereldwijd lastig te realiseren zijn met alle providers, maar zou ideaal zijn.

  20. Origineel geplaatst door Cinqie
    Zou fijn zijn een iphone met dualsim! Tot die tijd ben ik op zoek naar wat de foto laat zien. Iemand ervaring en verkoopadressen beschikbaar?

    Dualsim in iPhone 6: met deze case kan het

  21. Ik gebruik al jaren een Dual Sim toestel voor Prive/ Zakelijk. Op dit moment een Samsung S7EDGE en dat werk perfect voor een “goedkope Aziaat”.
    Zakelijk met onbeperkt data en bellen en Prive een 5 euro Sim only om berijkbaar te zijn voor familie. Zou mooi zijn als Apple deze optie ook zou gaan maken maar gezien de beperkte markt en extra ruimte die ervoor nodig is in het toestel denk ik niet dat ze het doen.

  22. Zou zeer handig zijn ik heb al verschillende geprobeerd goede ervaring met Acer

    Via Sd poort kan je ook een dubbele sim creëren. Samsung doet dat ook op die manier bij de s6 en s7 Galaxy

    Vraag mij wel af of dit goed werkt iemand ervaring hier mee.

  23. @Tol: Is dat dan ook nog uitbreidbaar met SD kaart of neem de dual sim die poort over ?

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.