Reacties voor: Apple krijgt patent op brandstofcellen met lange accuduur

Apple heeft een patent toegewezen gekregen voor het gebruik van brandstofcellen in draagbare elektronica. Deze bieden een lange accuduur.
Sander Kleijn -

Reacties: 11 reacties

  1. Die Kraftwerk is leuk, maar heeft volgens mij nu juridische problemen met de gelijknamige muziekgroep.
    Dus of ‘ie zo gaat heten is maar de vraag…

  2. @Jan: Dat is gezever hoor. Patenten worden ingediend op basis van het vakgebied, in dit geval gaat dit om de industriele sector , technologie telefonie. Kraftwerkkan hier helemaal geen juridische atrijd van maken

  3. @geraaar: het gaat Kraftwerk om de naam, niet de techniek. Zij menen dat de brandstofcel meelift op hun bekendheid. Dat Kraftwerk ook “gewoon” Duits is voor energiecentrale vergeten ze voor het gemak maar even. De Kraftwerk zal er wel komen, maar misschien wel onder een andere naam…

  4. Het grootste probleem is tegenwoordig de accuduur…….
    Dat probleem is zo uit de wereld geholpen als ze die “ik heb de dunste ” wedstrijd loslaten.
    Maak een tel. 2mm dikker en je batterij gaat lang zat mee. In de 6 os de batterijduur al top, kan je nagaan als ze doe ook nog iets dikker maken….
    Ik vind die akelig dunne telefoontjes zowiezo niet fijn.

  5. @Jonathan: Helemaal mee eens. Van mij hoeven ze ook niet zo dun beter iets dikker met een dikke accu!

  6. Wat een onzin zeg. Apple gaat zichzelf niet in zijn vingers snijden.

    Als een iPhone batterij langer meegaat, dan gaat de iPhone technisch gezien (omdat de batterij van de iPhone niet verwisselbaar is) ook langer mee. Dus een aankoop voor een nieuwe iPhone wordt daarmee langer uitgesteld.

    Dat de iPhone’s telkens dunner moeten worden, heeft trouwens ook daarmee te maken.

  7. Fuel cells – houd eens op zeg
    Iedereen met enige branchekennis weet inmiddels dat je daarvoor veel ruimte nodig hebt en dat het inefficient is qua capaciteit
    Ga eens wat nieuws uitvinden Apple
    Gezichtsherkenning, irisscan whatever
    Waarom ligt Windows 10 hier voor ?

  8. @Sezgin: Dus daarom gaat de accu van mijn 6 plus 2x 24 mee op 1 lading? Daarbij is de tijd die je met een accu doet er niet minder op geworden, eerder vooruit gegaan. Er zijn nog genoeg iPhone’s 4 in omloop. Dat zegt genoeg over de gebruikte kwaliteit van de accu.

  9. Kan Apple weer meer energie vretende opties inbouwen in de nieuwe iPhones/iWatches. En nog dunner maken uiteraard. Want we zullen niet over die 8-24 gebruiksuren heenkomen, principes zijn principes.

  10. Laat maar komen, iPhone 7 vanuit de jaren 90, als de dikke met een Nokia 6310 batterij dat ding ging toen ruim een week mee zonder opladen en je mocht deze ook nog es goe laten vallen. Dat waren tenminste sterke bere Gsm’s nu is de stevigheid ver te zoeken. Den Apple zou daar beter een patent op aanvragen.

  11. Geweldige doorbraak! Echter wat is er sinds deze aanvraag in 2010 mee gebeurd?

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.