Reacties voor: Apple-patent beschrijft Bluetooth-pairing zonder PIN

Twee nieuwe Apple-patenten beschrijven het koppelen van twee draadloze apparaten zonder daarbij een pincode in te voeren. Daarbij is het mogelijk om bijvoorbeeld adresgegevens uit te wisselen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 10 reacties

  1. Minder dan 30 cm afstand en je hebt verbinding?
    Dat is toch belachelijk onveilig! Ik zit dagelijks op plaatsen waar ik dicht in de buurt van andere mensen sta of zit en die zouden dan ff op mijn apparaat kunnen rondneuzen?

  2. Lijkt mij dat ze wel zo verstandig zullen zijn om de gebruiker zelf de veiligheidsgrens in te laten stellen. Niet zo kortzichtig nadenken, champignon.

  3. @bor

    “Is dat minder dan 30 centimeter, dan zullen de twee automatisch een beveiligde verbinding maken.”

    Dat staat in het artikel, dus ik denk niet kortzichtig, champignon.

  4. Er word bescherven dat er wanneer 30cm of minder er een verbinding is en daarbuiten niet meer.. dat kan je instellen maar ik neem aan dat je toch ook wel veel er aan kan instellen er word heus overnagedacht bij apple.. het is iig een begin

  5. Ja, je zal vast vanalles in kunnen stellen, maar zoals dit in het artikel beschreven wordt, klinkt het niet echt brilljant.

    Ik vind even een pincode gebruiken trouwens ook helemaal geen moeilijke handeling, dus wat mij betreft is dit niet nuttig genoeg om een ‘succes’ te worden.

  6. is handig voor gebruik met carkits, als hij ook automatisch connect hoef je de telefoon alleen maar in de houder te zetten.. ik laat alleen niet altijd me bleutooth aan ,aangezien dat volgens mij best veel stroom vreet.

  7. Wellicht wordt het wat, zou eindelijk kunnen betekenen dat Apple de iPhone toegankelijker maakt voor BT. Wordt wel tijd….

  8. weet iemand al iets over A2DP? We hebben het wel over copy-paste enz. maar A2DP ondersteuning vind ik minstens zo belangrijk.

  9. Misschien kunnen ze eerst het gewone bluetooth met pinnen eens uitbrengen, geen patenten voor nodig en hoeveel jaren zit dat al in OSX of “zou dat niet veilig zijn”..?

  10. Ik vind die patenten nou niet echt opzienbarend. Dus om nou iemand daarvan uitvinder te noemen?? Maar dat is nou eenmaal het probleem van dat verrotte amerikaanse patentststeem. Je kunt echt alles claimen en daar dan later veel geld voor vragen. Wat kost een patentaanvraag eigenlijk?Want dan wordt ik morgen uitvinder.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.