Reacties voor: Apple past werking van FaceTime aan, om licentiekosten te voorkomen

Apple heeft de technische werking van FaceTime aangepast, om licentiekosten aan het bedrijf VirnetX te voorkomen. FaceTime-gesprekken lopen nu via een Apple-server.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 36 reacties

  1. Want ze zitten natuurlijk financieel erg krap

  2. En wie zijn hier weer de dupe van? De gebruikers. Ik FaceTime wekelijks en vond inderdaad dat het de laatste tijd slechter is geworden. Hoop dat Apple nog acties neemt.

  3. He werkt inderdaad minder goed dan voorheen.

  4. 700 miljoen ? Zijn ze besodemieterd? Doe even normaal. Apple heeft in huis de knowhow om dit op te lossen.

  5. Je wordt toch helemaal schijtziek van dit soort patenten.. Iedereen kan een directe verbinding opzetten tussen 2 apparaten..

  6. Origineel geplaatst door nicolaas
    Want ze zitten natuurlijk financieel erg krap

    Als ze elke keer honderden miljoenen gaan schokken omdat een of ander marginaal bedrijfje onredelijke licentiekosten rekent voor een bepaalde techniek dan zitten ze binnen de kortste keren erg krap ja.

    Nu zullen ze waarschijnlijk met capaciteitsproblemen kampen maar met nog eens 10 miljoen lossen ze dat wel op. Of ze schrijven een eigen peer 2 peer routine. Dat zal nooit meer kosten dan 10 miljoen.

    15 miljoen vs 700 miljoen. Ik wist ook wel waar ik opdracht toe zou geven als ik Tim Cook heette.

  7. De kwaliteit van mijn laatste FaceTime gesprek (vorige week) was juist beter dan voordien!

  8. Als dat bedrijf een rechtszaak van 368 miljoen heeft gewonnen, kan ik me er wel iets bij voorstellen dat Apple geen interesse heeft om vervolgens zaken met deze ‘patent troll’ te doen. Dus proberen ze een andere oplossing te zoeken. Dat FaceTime hierdoor minder goed werkt is het risico, dat moet Apple zelf weten. Maar ik ben het met Maurice eens, dat gedoe met deze flutpatenten hangt mij behoorlijk de keel uit. Smartphones zitten vol met gepatenteerde uitvindingen, dat houdt de ontwikkeling op gegeven moment alleen nog maar tegen.

  9. VirnetX beweert dat er een stortvloed aan klachten over Apple is uitgestort…

    grappig dat VirnetX dat beweerd!

  10. Ik betatest al een tijdje de nieuwe iOS7, die bovendien FaceTime Audio heeft – Beeldbellen zonder beeld.

    I kid you not.

  11. Ik ken maar 1 persoon die Facetime gebruikt, even getest en het werkt prima maar het staat bij mij uit, ik kan toch alleen via Wifi bellen ermee met mijn iPhone 4, dan maar Skype of Sms/Whatsapp.

  12. “…april en augustus een half miljoen telefonische klachten…”

    Iemand al op het idee gekomen dat dit misschien te wijten is aan het toestaan van facetime over 3G?
    Lijkt mij dat Facetime over 3G een significant lagere framerate per second heeft.

  13. Origineel geplaatst door nicolaas
    Want ze zitten natuurlijk financieel erg krap

    Als jij Apple was, zou jij het dan betalen? Ik denk het niet!

  14. Het lijkt mij meer een constructie om via PRISM alle gesprekken beter te kunnen monitoren, of ben ik te paranoide?

  15. Wat ik verontrustender vind is het stukje over VPN. Ik wil juist verbinding maken met mijn NAS om zo veilig te kunnen internetten en veilig toegang heb tot mijn bestanden. Wat heb ik er aan als Apple als ‘man-in-the-middle’ tussen mij en mijn NAS staat? Geeft me geen prettig gevoel

  16. Best wel slim van Virnetx, als ze maar lang genoeg roepen dat de kwaliteit van Facetime slechter is geworden, gaat iedereen het geloven en echoën. Zie hierboven. Persoonlijk gebruik ik Facetime niet zo vaak, maar ik vind het zeker niet slechter geworden. Als er al kwaliteitsverlies is, heeft dat meer te maken met andere factoren, bv. Facetime over 3G of een brakke wifi-verbinding op vakantie, waar je net aan het eind van het bereik van de router zit.

  17. Voor 700 miljoen kun je heel wat servers neer zetten.

  18. Facetime is nog steeds 100 keer beter dan skype

  19. FaceTime is inderdaad stukken beter dan Skype. De meeste contacten (familie, vrienden) hebben in mijn geval ook een iPhone dus het wordt redelijk intensief gebruikt…

  20. Hoe blij moet je hier van worden dat alles nu via Amerikaanse servers gaat ivm de NSA taps.

    Het laat alleen wel zien wat voor zielige VirnetX is om deze geruchten re verspreiden. Hoe weten zij nou hoeveel klachten er binnen komen. Apple staat nou niet bekend als open bedrijf.

  21. Origineel geplaatst door vanHorck
    Facetime is nog steeds 100 keer beter dan skype

    Qua videokwaliteit wel, HD vs SD of erger.
    Maar Skype gaat ook via 3G op de i4, en Facetime niet v

  22. Ben ik de enige die ontzettend moe wordt van die hinderlijke patent-trollen die niets anders doen dan het remmen van de innovatie en vooral het voor starters lastig maken?

  23. Origineel geplaatst door Erik-jan
    Ben ik de enige die ontzettend moe wordt van die hinderlijke patent-trollen…

    Nou, nee Erik-Jan. Want meerdere mensen boven je zeggen exáct hetzelfde.

  24. Ik schrok ook van de vpn via apple in de toekomst.
    Dat gaat een probleem worden voor ons bedrijf. Een vpn via US servers. 🙁

  25. Origineel geplaatst door DennisV
    “…april en augustus een half miljoen telefonische klachten…”Iemand al op het idee gekomen dat dit misschien te wijten is aan het toestaan van facetime over 3G?
    Lijkt mij dat Facetime over 3G een significant lagere framerate per second heeft.

    Ja facetime verbruikt op wifi 20 MB / minuut en op 3G slechts 1 MB / minuut, logisch hé. Dat was ook de reden dat de iPhone 4 geen 3G facetime kreeg, en de 4S wél, de rekenkracht om in real time te comprimeren. Je datapakket zou anders 20x zo vlug op zijn. Héél KNAP dat ze het zo oplosten.

  26. Origineel geplaatst door Patryk
    Origineel geplaatst door vanHorckFacetime is nog steeds 100 keer beter dan skypeQua videokwaliteit wel, HD vs SD of erger.
    Maar Skype gaat ook via 3G op de i4, en Facetime niet v

    Zie reden hierboven, rekenkracht v d iPhone 4 ontoereikend om in realtime het (veel betere dan Skype) beeld te comprimeren van 20MB naar 1MB per minuut.

  27. Origineel geplaatst door vanHorck
    Facetime is nog steeds 100 keer beter dan skype

    Blu-Ray kwaliteit vergeleken met ‘vhs’ skype. Lol.

  28. @Guy: Misschien kun je die onzin verkopen aan gewone gebruikers, maar jailbreakers die Facetime daadwerkelijk op een iPhone 4 met 3G-verbinding hebben uitgeprobeerd weten wel beter 😉

  29. @Lander: het zelfde hier !

  30. Ik heb FaceTime veel gebruikt, omdat mijn vriendin in Spanje woonde. Het was veel beter dan Skype. Ik ben medio April weer terug gegaan naar Skype, omdat het scherm van FaceTime iedere keer na een tijdje groen werd en geluid viel ook nog wel eens uit. Ik heb er niet over geklaagd bij Apple, maar ik heb dus wel zeker verschil gemerkt en ik ben gestopt met FaceTime.

  31. @Guy: Dat heeft er ook mee te maken dat Apple destijds afdwong om een onbeperkte databundel mee te leveren aan een iPhone abbo, het was ook om telco’t tegemoed te komen. Helaas heeft Apple die eis laten vallen.

  32. Ongelofelijk. Dit soort patenten gezeik zorgt ervoor dat je over een paar jaar niets meer kunt opzetten zonder dat je ervoor moet betalen.

  33. Alsof Apple hier krom van ligt?!

  34. Origineel geplaatst door Bubbly
    Misschien kun je die onzin verkopen aan gewone gebruikers, maar jailbreakers die Facetime daadwerkelijk op een iPhone 4 met 3G-verbinding hebben uitgeprobeerd weten wel beter

    Inderdaad, maar blijkbaar heb je niét door dat dit ONgecomprimeerd is op een 4 en dus 20 x méér data verbruikt, checken, dan schrijven ! Het is om dié reden niét standaard !

    Origineel geplaatst door Erik-jan
    Dat heeft er ook mee te maken dat Apple destijds afdwong om een onbeperkte databundel mee te leveren aan een iPhone abbo, het was ook om telco’t tegemoed te komen. Helaas heeft Apple die eis laten vallen.

    … En hebben ze het gecomprimeerd …

    Origineel geplaatst door Hans
    Ik heb FaceTime veel gebruikt, omdat mijn vriendin in Spanje woonde. Het was veel beter dan Skype. Ik ben medio April weer terug gegaan naar Skype, omdat het scherm van FaceTime iedere keer na een tijdje groen werd en geluid viel ook nog wel eens uit. Ik heb er niet over geklaagd bij Apple, maar ik heb dus wel zeker verschil gemerkt en ik ben gestopt met FaceTime.

    Op de US piek-uren gaat facetime ondermaats, maar als de US slaapt, gaat het supervlot? Nog niemand opgemerkt?

  35. Hoe kunnen zij weten hoeveel telefoontjes apple krijgt en waarover deze gaan?

  36. Origineel geplaatst door Gé
    Hoe kunnen zij weten hoeveel telefoontjes apple krijgt en waarover deze gaan?

    Misschien omdat ze die zelf plegen? 100.000 telefoontjes uit Bangladesh voor 60€ (zelfde regeling als 100.000 likes op Youtube voor 60€-zie heisa Nathalia met de single Boom)

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.