Reacties voor: ‘Apple wil Netflix of Disney overnemen’

Apple heeft grote plannen in Hollywood, zo blijkt uit gesprekken met Sony en Paramount. Er wordt zelfs gesproken over een overname van Netflix of Disney.
Lees het complete artikel → ‘Apple wil Netflix of Disney overnemen’

Reacties: 22 reacties

  1. Netflix óf Disney… Waarom OF? 💰💰✅

  2. Apple heeft 240 miljard op de rekening. Netflix zou nog kunnen misschien. Maar Disney van minstens 150 miljard dollar? Onwaarschijnlijk.

  3. Je hoeft niet het gehele bedrijf over te nemen. Indien je 51 procent hebt ben je al klaar!

    Bij de meeste beursgenoteerde bedrijven kan dat aandeel zelfs veel kleiner zijn omdat meerdere partijen erin zitten.

    Met 10 procent zit je al bij de board of directors… in de meeste gevallen.

  4. Als Apple het al doet is het all the way!

  5. Please niet. Straks moet je van ieder ding een abonnement aanschaffen..

  6. Zou leuk zijn als ze beide overnamen en een ‘Apple Movies’ introduceren naast Apple Music.

  7. @Runny: Daar heb je gedeeltelijk een punt. Een overname is natuurlijk niet hetzelfde alsnog de board of directors zitten

  8. Verschrikkelijk nieuws. Apple is een *****bedrijf en zou deze bedrijven enkel kapot maken met arrogante houding en vendor lock-in streken.

  9. Heeft de vrouw van Steve jobs geen aandelen Disney?

  10. Dit voorspelde ik al maanden terug. Als de tv zenders niet mee willen werken koop je gewoon de studio’s op. Je kaapt de content dan voor de neus van je concurrenten weg. Wel verbaasd over de ‘ruzie’ tussen Robert Kondrk, Eddy Cue en Jimmy Iovine. Kan ook een slimme onderhandelaar zijn die veel verwarring wil veroorzaken (om Apple’s positie te verzwakken) maar tegelijkertijd is dit wel zorgwekkend al is er maar iets van waar. Zijn ook allemaal baasjes natuurlijk die allemaal iets te zeggen willen hebben en dat was de ellende van de overname van Beats dat je het management er ‘gratis’ bij krijgt. Apple moest iets doen in de streaming wereld.

    Hopelijk hebben ze iets geleerd van die overname. Dat je niet een kleine partij moet overnemen maar direct de marktleider. Had Apple Spotify overgenomen in plaats van Beats dan was Apple nu 100% marktleider geweest en kleinere streaming bedrijven waarschijnlijk failliet. Nu leeft Spotify nog omdat Apple niet diep genoeg in de buidel getast heeft. Blij toe want behalve de mooiere UI is Spotify veel fijner in gebruik.

  11. Origineel geplaatst door Ad
    Als Apple het al doet is het all the way!

    Toen Steve er nog was kon je nog zeggen:ze doen er iets mee. Nu onder commerciële Cooks is het alles behalve “all the way”.

  12. Ik mag hopen dat Netflix niet wordt overgenomen door Apple.

  13. Ik hoop ook dat Apple Netflix niet gaat overnemen. Dat is niet goed voor de markt.

    Ik ben het eens met de opmerking over spotify. Dat hadden ze beter kunnen overnemen. Ik kan niet wennen aan Apple music. spotify zit echt veel beter in elkaar. Ook qua suggesties en nieuwe muziek. Heel jammer want ik ben al 10 jaar iTunes gebruiker en kocht ook alles via iTunes.

  14. Time Warner overgenomen door at&t? Bron?

  15. Origineel geplaatst door Edwin
    Heeft de vrouw van Steve jobs geen aandelen Disney?

    Artikel niet gelezen?

  16. Apple Video streaming dienst lijkt mij een logische uitbreiding van de huidige diensten die Apple aanbiedt. Wel nog knap lastig ivm rechten per regio/land wereledwijd (dat mede oorzaak is van flinke verschillen in aanbod series/films Netflix per land). Hoewel een overname theoretisch zou kunnen, lijkt het mij ondanks de diversiteit rechten veel waarschijnlijker dat Apple een video streaming dienst probeert op te zetten in lijn met Apple Music. Time(warner) will tell.

  17. Origineel geplaatst door Daan
    Apple heeft 240 miljard op de rekening. Netflix zou nog kunnen misschien. Maar Disney van minstens 150 miljard dollar? Onwaarschijnlijk.

    Als je meer dan 30% van het stemrecht bezit, ben je verplicht een bod uit te brengen op alle aandelen.

    Althans in Nederland. Maar ik verwacht niet dat dit in de VS anders zal zijn.

  18. Origineel geplaatst door Edwin
    Heeft de vrouw van Steve jobs geen aandelen Disney?

    Lees het stukje nog eens op je gemakje door, en kijk dan je vraag nog eens na, net als op school…

  19. Ik hoop het serieus niet.

  20. Een belangrijkere vraag is: hoe zou Apple de bedrijven verder laten ontwikkelen. Letterlijk en figuurlijk. Netflix heeft een heleboel dingen goed voor elkaar. Een hele open devops cultuur. De systemen die ze bouwen zitten zo in elkaar dat ze minder afhankelijk van elkaar zijn waardoor Netflix een aantal grote storingen (bij AWS onder andere) heeft overleeft.

  21. Apple jarenlange plannen om video/tv kanalen met eigen video-content te ontwikkelen komen nog steeds niet van de grond. Het is één van de belangrijkste media-onderdelen waarin Apple nog niet actief is.

    Overnemen van een bedrijf als Netflix samen met het op de markt brengen van een eigen super grote en goede smart televisie binnen het Apple ecosysteem zou een hele goede zet kunnen zijn. Ze zouden de Netflix content op de markt kunnen blijven zetten zoals dat nu gebeurt, maar in combinatie met de eigen Apple smart televisie extra mogelijkheden kunnen geven.

  22. Het zou wel in de geest van Steve Jobs zijn.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.