Reacties voor: Nu officieel: Apple heeft automaker Drive.ai overgenomen

Apple heeft de overname van Drive.ai bevestigd, een fabrikant van zelfrijdende auto's. Eerder waren er al geruchten, nu is officieel bekend dat tientallen engineers overstappen naar Apple om te werken aan zelfrijdende auto's.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 2 reacties

  1. Ik moet het nog zien dat Apple écht met een eigen ‘Apple Car’ op de markt komt. Jammer hoor, ik zou liever hebben dat het wel gebeurt. Maar Apple’s Titan project leek toch jarenlang in het slop gezeten te hebben. Er zijn veel mensen vertrokken. Sinds Apple’s deal met Volkswagen om samen een Transporter te maken, lijkt het project weer meer aandacht te krijgen binnen Apple. Voor zover we dat van buitenaf kunnen zien!

  2. Ik snap dat ‘startup die software voor zelfrijdende auto’s ontwikkelde’ een beetje lang is voor in de titel, maar ‘automaker’ is echt te veel eer.

    Die titel zou ik reserveren voor het onwaarschijnlijke geval dat Apple Tesla overneemt.

    Maar het is natuurlijk wel interessant nieuws dat Apple op z’n minst een vinger aan de pols houdt van de ontwikkelingen op dit gebied.

    Het zal weer net als met smartphones, tablets en smartwatches gaan: Apple brengt zelf pas wat op de markt als hardware en software ‘volwassen genoeg’ zijn.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.