Reacties voor: Gerucht: ‘Apple wil 1Password overnemen’ (update: ontwikkelaar ontkent)

Apple zou plannen hebben om wachtwoordenapp 1Password over te nemen. Volgens een bron wil Apple de 1Password-app intern beschikbaar stellen aan alle 100.000 gebruikers. Maar er zijn grotere plannen.

Reacties: 10 reacties

  1. Hmmm… krijg nu heel veel vraagtekens bij dit bericht, jullie spreken er over dat Apple hun zou overnemen en het dan aan alle medewerkers gelijk beschikbaar stelt, maar ik lees hier niets over de ‘gewone’ gebruikers van 1Password… ben benieuwd wat dit voor mij betekend, ik gebruik 1Password al jaren, maar niet met iCloud maar met Dropbox, de losstaande versie dus, welke overigens ook met bijv box.com, Google drive, OneDrive etc kan werken…

  2. Hmm, nemen ze het dan over omdat dat goedkoper is dan de app aanschaffen voor het personeel? Ik hoop wel dat het een aparte app blijft in ieder geval. Ik gebruik het dagelijks.

  3. (Red.) Reactie AgileBits toegevoegd.

  4. Klinkt inderdaad als een voorbereiding op een acquisitie. Met name voor personeel zelf, is het juist veel eenvoudiger om de iCloud Keychain te gebruiken.
    Ik denk dat Apple met name interesse toont voor het managen van alle wachtwoorden (wat nu erg verstopt zit). 1Password voelde altijd al erg Apple-esque aan, dus het past in het rijtje.

  5. Voor mij is 1Password de beste App die ik ooit heb aangeschaft en is de aanschaf meer dan waard !

  6. Ik hoop het toch niet. Ondanks dat ik een grote Apple fan ben, 1Password bevalt mij prima zoals het is. Lekker laten voor wat het is dus.

  7. Of is het een geniale move om (nog) onafhankelijker te worden van Amerikaanse overheidsbemoeienis (1Password is immers Canadees)?

  8. Lijkt me geweldig!

  9. Ik zag liever lastpass, maar 1password zou ook niet misstaan. Icloud keychain is leuk, maar zo beperkt en onduidelijk als je niet weet waar dat je moet zoeken.

    Hopelijk integreren ze de wachtwoordmanagers in ios 12 (iets wat nog niet kan in de beta, maar wat naar mijn weten wel aangekondigd was).

    • @Jimmy Schings: Lastpass heeft de laatste jaren paar keer van wat breaches, dat heeft 1Password niet. Tenminste niet in het openbaar, dat ik weet. Imago bij dit soort partijen is essentieel, daarbij heeft 1Password haar zaakjes blijkbaar beter voor elkaar.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.