Reacties voor: Apple gaat optreden tegen iOS-apps die stiekem schermopnames maken

Apple wil dat ontwikkelaars duidelijker aangeven wanneer er schermopnames worden gemaakt. Zo niet, dan moeten ze de functie uit de app halen omdat ze anders het risico lopen dat de iOS-app uit de App Store wordt verwijderd.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 8 reacties

  1. Terecht! Vraag mij ondertussen ook af hoe dit bij Android geregeld is?…..

  2. Wtf! Nooit bij stilgestaan dat dit kon en dat apps dat doen. Ik gebruik de Expedia app. Pfff waar gaat dit allemaal naartoe….

  3. Glassbox. goed concept. alleen verkeerd aangepakt. een simpele textbluring, overlapping, vervanging zou al een groot probleem hebben opgelost.

  4. En daarom kies ik voor mobiel een Apple

  5. Goede zaak !!!! Apple

  6. Is er ergens een complete lijst met Apps, die deze techniek toepasten?

  7. In de privacy instellingen ook laten vragen voor toestemming van schermopname. Dan weet je dat de app het wil doen en kun je alsnog toestemming weigeren. Sta je het toe dan is het je eigen beslissing.

  8. Origineel geplaatst door Ricky
    Glassbox. goed concept. alleen verkeerd aangepakt. een simpele textbluring, overlapping, vervanging zou al een groot probleem hebben opgelost.

    Begin maar vast met een goed algoritme te schrijven dan, want de locatie van invoer velden verschillen nogal per device.
    Plus de date werd dan ook nog eens niet versleuteld verzonden. Verder begaan ze een grote fout door het niet in de privacy voorwaarden te zetten. Goed concept? Ligt er aan aan welke kant je staat. Goed voor hun, maar niet voor je gebruiker.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.