Reacties voor: Apple opnieuw aangeklaagd, nu vanwege totale iPhone-concept

Apple aangeklaagd door bedrijf uit Californië wegen schending van patent.
Robin van t Slot -

Reacties: 34 reacties

  1. Jeetje t is wel raak deze week in de media.
    Eerst dat gezeur om flash en nu dit weer.

  2. Ach, in tijden van crisis moet je vindingrijk met je mogelijkheden omgaan.
    Misschien dat er wat centen te halen vallen, en niet geschoten is altijd mis toch?

    Ik ga vanmiddag Philips aanklagen, zij hebben het Ambilight concept van mij gejat!

  3. Dit soort dingen kunnen ook alleen in america. Grote bedrijven kunnen hieraan kapot gaan. Een beetje gezonde concurrentie kan geen kwaad maar dit gaat wel heel ver. Anderzijds kan je zeggen dat Apple een koekje van eigen deeg krijgt

  4. Pff. Algemeen patent voor smarphones. Als ze dit goedkeuren tegen Apple mag dat bedrijf maar beter zelf ook iets met dit patent doen. Wanneer is dit patent ingediend/toegekend?
    Op deze manier kan iedere smartphone producent aangeklaagd worden omdat het zo’n algemeen concept is. Laat ze maar eens beginnen bij de oudste boer van smartphones (HTC) en dan eventueel met terugwerkende kracht licenties verkopen aan Apple.

    Het feit dat Apple iedere keer weer het ‘stoute jongetje van de klas’ is, komt vanwege het feit dat Apple zo groot in the picture staat. Niet vanwege het feit dat Apple zo vaak inbreuk maakt in mijn mening.

  5. Wat een belachelijk patent. Dat zo’n patent überhaupt wordt goed gekeurd. Duidelijk een patent die zo algemeen is opgesteld dat ze alleen maar hopen dat anderen ooit iets maken wat er op lijkt om vervolgens geld af te troggelen. Aan de andere kant, ook Apple dient vaak patenten in waarvan het enige doel lijkt te zijn om concurrenten te dwarsbomen en niet om nieuwe unieke technieken te beschermen.

  6. Origineel geplaatst door A3-D
    Ach, in tijden van crisis moet je vindingrijk met je mogelijkheden omgaan.
    Misschien dat er wat centen te halen vallen, en niet geschoten is altijd mis toch?Ik ga vanmiddag Philips aanklagen, zij hebben het Ambilight concept van mij gejat!

    Hahaha. 😀 je had zeker van die retro lt buizen naast je tv gezet. 😛 Maarja, bij mij ging het net zo.. Ik verkocht altijd rommel en junk door de weeks, zelfs op zaterdag. In eens kwamen er grote blauw met geel gekleurde blokken huizen met een vaag woord er op: IKEA..

  7. LOL in je dromen.. steve jobs stopt echt niet met de iPhone en je moet wel iedereen aanklagen niet de grootste, dit is overduidelijk weer iemand die apple haat en dat houd niet op in een rechtzaak

  8. Daar komt het bedrijf dan ook erg laat mee. Als ze jaren geleden een rechtszaak hadden aangespannen hadden ze misschien nog een kans gehad om er wat uit te halen.

    Nu wordt het patent waarschijnlijk gewoon direct ongeldig gemaakt. Het is gewoon te algemeen.

  9. Problem for apple is they have attacked other producers of phones and products and now they are getting bit back , its apples own fault on this , nearly every week this year you read apple are fighting against someone , its natural that it would happen back to apple , the company has over the last few years become very over the top with their patent this and that ?
    There are in the end so many things to patent and your bound to hit someone elses one day, apple used to be cool now they are just bullys who have been caught ( hope the next iphone comes out on time as my 3gs is on its last legs after i have it i dont care what happens )

  10. Only in America..

  11. @WvB22:

    hier kun je zien waar Apple zo al patent op heeft (veel icoontjes en zo): http://www.patentlyapple.com/patently-apple/

  12. @thumper_uk

    hope the next iphone comes out on time as my 3gs is on its last legs after i have it

    What the hell did you do with your iPhone 3GS if it’s already on it’s last legs? The phone is nearly a year in production!

  13. Ik ga BMW aanklagen, zij hebben het concept “wiel” van mij gestolen!

  14. @ruud: Die icoontjes, daar zit geen patent op, dat gaat om merkrechten.

  15. Goed hè dit soort patenten. Mijn hemel wat een vaag patent. May or may not have an antenna, may or may not have this and That, wieed or wireless, etc etc

    Het omvat nog net niet een bakelieten telefoon

  16. Hmmmm eigenlijk zou het zover moeten komen dat ze een enorme schadepost moeten betalen. Dit is exact het zelfde wat ze HTC aan doen met een touchscreen wat je met meerdere vingers kan bedienen, net zon belachelijk patent. En Apple begint steeds meer op Microsoft te lijken en niemand die ingrijpt van de authoriteiten.

  17. Origineel geplaatst door WvB22
    Wat een belachelijk patent. Dat zo’n patent überhaupt wordt goed gekeurd. Duidelijk een patent die zo algemeen is opgesteld dat ze alleen maar hopen dat anderen ooit iets maken wat er op lijkt om vervolgens geld af te troggelen. Aan de andere kant, ook Apple dient vaak patenten in waarvan het enige doel lijkt te zijn om concurrenten te dwarsbomen en niet om nieuwe unieke technieken te beschermen.

    Natuurlijk wil je je concurrent dwarsbomen. Zodra je als bedrijf het alleenrecht hebt om bepaalde software/hardware te ontwikkelen dwing je de concurrent om dit op een andere, vaak minder gebruiksvriendelijke manier op te lossen.

    Ook is het natuurlijk gewoon een deel patent hebben op de techniek die jouw werknemers ontwikkelt/bedacht hebben. Ik geef Apple gelijk.

    Verder denk ik dat Apple om dit hele euvel hard kan lachen. Zij hebben de goeie producten en zullen niet onderuit gehaald worden.

  18. Wat dit vooral aantoont is de onzinnige speetuin voor advocaten die men met ‘patenten’ heeft gebouwd. Patenten leveren meer problemen op dan dat ze de geestelijke vaders beschermen.

  19. Met andere woorden, het merendeel van constructeurs is vervolgbaar, van GSM’s tot PDA’s tot een onnozel gadget als een iPod of PSP.

    Nogal laks van het bedrijf om zoveel jaren te wachten vooralleer het stappen onderneemt en enkel Apple viseert, allicht omdat deze de maatstaven van een smartphone bouwen min of meer bepaald heeft.

  20. Wat een onzin patent zeg. Zo kan ik ook wel een (nieuwe) functie omschrijven en hier patent op nemen. Daarnaast is dit zo’n brede omschrijving dat het bij lange na niet in de buurt komt van de iPhone. iPhone kiest voor een heel andere benadering om min of meer dezelfde functionaliteit te bereiken.

  21. Beste Ivan,

    Natuurlijk heeft Apple patent op zijn multitouch…..ALS je even nadenkt ook terecht want ze hebben zoals je weet de hele smartphone markt op zijn kop gezet in 3 jaar tijd met dit concept…..ik vind de vergelijking ook kort door de bocht.

    Deze technieken zijn niet nieuw want HTC had dit ook best eerder kunnen verzinnen….heb jij ze voogezien?! Ik zat in 2004 al aan de smartphone maar was er ook snel weer vanaf omdat het gewoonweg niet werkte en functioneel was. Voor mij is de Iphone zelfs na 3 jaar nog steeds voorloper in gebruiksgemak en de functionele techniek….als jij een telefoon weet die net zo ‘smooth’ werkt dan haal je de voorpagina!

    Overigens is multitouch al vele jaren verwerkt in de Macbook en Macbook Pro wat ook geniaal werkt dus ze hebben best hun huiswerk gedaan daar in California!

  22. Waar kan je een patent aanvragen ga ik ook doen ik kan zo wat bedenken

  23. ” (…) bij patentschending gaat het eigenlijk altijd om het ‘stelen’ van bepaalde onderdelen van een product en niet om volledige concepten van een product.”

    Bij octrooien (patenten) gaat het toch om uitvindingen. Verder vind ik die juridische strijd tussen Apple en andere ondernemingen uiterst kinderachtig. Voorbeeld van waartoe monopolierechten als octrooi- en merkenrecht toe kunnen leiden. Defensief winstbejag.

  24. Lachwekkend, lekker mee willen genieten van Apples grote successen.

  25. Hebben die lui van NetAirus Technologies de afgelopen 10 jaar onder een steen geleefd? Welkom in 2010.

  26. Altijd leuk dit soort nieuwtjes maar wel jammer dat we nooit een keer een uitkomst van zo een rechtszaak voorgeschoteld krijgen…

  27. Origineel geplaatst door Wietje
    Altijd leuk dit soort nieuwtjes maar wel jammer dat we nooit een keer een uitkomst van zo een rechtszaak voorgeschoteld krijgen…

    O jawel hoor, dit duurt meestal wel een jaar of twee. Tegen die tijd zullen we zeker over de uitspraak schrijven.

  28. @Gonny van der Zwaag:
    Nooit bij stil gestaan maar eigenlijk meer dan logisch

  29. Yes… en ik ben de paus !

    Go Steve…

  30. Origineel geplaatst door Wietje
    Altijd leuk dit soort nieuwtjes maar wel jammer dat we nooit een keer een uitkomst van zo een rechtszaak voorgeschoteld krijgen…

    Bovendien worden zaken veelal intern afgehandeld, en dan hoor je er vaak niets meer van.

  31. Nou als je dat een patent noemt. Volgens mij is elke laptop dan ook gejat is namelijk ook een mobiel com platform. Crap pattent iplatform ruled. Ti’s het enige touch interfase gebaseerde mobiel apparaat wat echt goed gebruiksvriendelijk is. Had ik daar nou maar een patent op kon ik ook nog misschien wat geld verdienen.

  32. Echt, je zou toch een sik krijgen van al dat patentengeneuzel.

    Het zou gewoon verplicht moeten worden dat je na het indienen van een patent ook daadwerkelijk iets maakt dat er op lijkt. Nu patenteert iedereen er lekker op los in de hoop er op een smerige manier geld mee te verdienen.

    Heeft iemand al patent aangevraagd op ademhalen volgens het systeem adem-in, adem-uit?

  33. Hmm… Misschien een idee om een opsomming te maken van alle aanklachten waar Apple een rol speelt? Lijkt mij in ieder geval wel leuk!

  34. Pfff al die patenten hou er maar mee op jongens ik heb patent aangevraagd op ‘ The Super Ball’ is alles in 1 keer opgelost (voor mij dan natuurlijk 😉 )
    Hier een korte omschrijving van mijn patent aanvraag

    The Super ball is an amazing variety of plants and animals. It is a beautiful place of ice-capped mountains and deep blue oceans teeming with life.
    Only one of the Super ball’s species has gained sentience and they are capable of great achievements, great kindness, great artistic beauty but also capable of great atrocities toward each other and toward other creatures.
    As they build and grow they are stretching the The Super ball’s capacity to sustain them. Their industry pollutes the skies and waters. Many of them are working to try to change the ways of their species, to get their societies to work in concert to keep my Super ball healthy so that it may go on sustaining their kind for many generations to come.

    Dat niemand daar nu opgekomen is, het patent der patenten 😉

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.