Reacties voor: Apple gaat zich in 2020 weer iets meer openstellen: 9 voorbeelden

Apple is doorgaans een gesloten bedrijf, dat het liefst eigen oplossingen ontwikkelt en anderen niet toelaat in het ecosysteem. Toch gaat Apple ook met iOS 14, iPadOS 14 en macOS Big Sur de deur weer iets meer openzetten.

Reacties: 4 reacties

  1. Ik kijk uit naar het kunnen instellen van eigen mail en browser applicatie. Wel jammer dat de Safari rendering engine gebruikt moet worden. Maar goed, beter iets dan niets👍🏼

  2. Het tegendeel is waar. Met de move naar arm, het signeren van de bootpartitie van de mac, gaat de deur bijvoorbeeld juist keihard dicht. De openingen uit het artikel zijn slechts marginaal. Voorbeeld: als Apple voor de nieuwe notebook generatie stopt met updates, kan de Mac Book naar de stort. Er draait dan een verouderd os op, geen kans meer een linux te gaan draaien. Voor een telefoon misschien nog te verdragen, maar voor een laptop? Dan de omni presente App Store, straks dus ook voor de Mac, verplicht is een kwestie van tijd. Apple bouwt haar eco systeem helemaal uit. En dat is een goed recht, de consument mag kiezen. Van opening is naar mijn mening echter totaal maar dan ook totaal geen sprake.

  3. Automatisch Dagelijkse wallpaper please 🙏🏻…. Waarom kan dit niet op iOS maar wel op desktops en Android?

  4. @Peter: Ik vermoed dat het te maken heeft met de batterij.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.